درماندگی حکومت بوش : مذاکره با ایران ؟ - زندانهای مخفی - بدتر از دوره صدام - نقش اسرائیل ؟ و... :
انقلاب اسلامی : در قسمت اول، خبرها و نظرهای پیرامون گفتگوی امریکا با ایران بر سر عراق و در قسمت دوم، خبرها و داده ها در باره وضعیت عراق و در قسمت سوم سرمقاله جمهوری اسلامی را می یابید که اظهار ﺁمادگی برای معامله با امریکا بشرط تضمین موجودیت رژیم است :
خلیل زاد:سرنوشت جهان در عراق معین می شود ؟ - رژیم مذاکره نمی کند یا پیشنهاد مشخصی دریافت نکرده است ؟ :
• نیوزویک ( 5 دسامبر ) گزارش مفصلی در باره وضعیت قوای امریکا و حضور قوای امریکا در این کشور انتشار داده است . در همین مقاله، قول خلیل زاد را ﺁورده است حاکی از این که از سوی بوش اجازه یافته است با ایران بر سر عراق وارد گفتگو شود . نکات در خور توجه گزارش مجله عبارتند از
* تا چند ماه پیش، امنیت بزرگ راهی که فرودگاه را به منطقه سبز بغداد متصل می کرد، مظهر شکست و ناتوانی امریکا بود . گفته می شد هرگاه امریکا نتواند امنیت این راه را که 5 میال طول ﺁنست، تأمین کند، هرگز نخواهد توانست امنیت عراق را تأمین کند . در ماه ﺁوریل که تأمین امنیت راه با قوای امریکا بود، 37 عمل مسلحانه روی دادند . اما از ماه اکتبر 2005 که قوای ویژه عراق امنیت راه را بر عهده گرفتند، تنها یک تن زخمی شد . شمار حمله ها هم از 27 به 8 کاهش یافت . بدین سان، قوای عراقی از عهده کاری برﺁمدند که قوای امریکا بر نمی ﺁمدند .
* در حال حاضر، سیاست واشنگتن در عراق اینست که از لحاظ نظامی ، قوای امریکائی کار را به عراقیها بسپرند و خود به تعلیم و تجهیز این قوا بسنده کنند . و از نظر سیاسی ، سنی ها را طایفه به طایفه روستا به روستا ، بخرد . و در خود امریکا، با وعده تخلیه عراق و در قدم اول، کاستن این قوا به 100 هزار تن، افکار عمومی را ، اگر نه راضی، ﺁرام کند .
* خلیل زاد می گوید : اگر پیش از موقع قوای امریکا خاک عراق را تخلیه کنند، جنگ شیعه و سنی در می گیرد . ایران از شیعه و کشورهای سنی از سنی ها حمایت خواهند کرد و جنگ داخلی در عراق دیر خواهد پائید . امنیت جریان نفت به خطر خواهد افتاد و تروریستها مناسب ترین موقعیت را برای توسعه قلمرو فعالیت خود به خارج از عراق را بدست خواهند ﺁورد .
* برای تأمین امنیت عراق ، حکومت بوش برﺁن شده است که از کشورهای همسایه عراق، حتی رژیم اسلامی ضد امریکائی ایران ، استمداد کند . خلیل زاد به نیوزویک می گوید : از سوی پرزیدنت بوش اجازه صریح یافته است با ایران وارد گفتگوی دیپلماتیک شود . " من ، از سوی رئیس جمهوری ، اجازه یافتم ، همان سان که در مورد افغانستان، ایران را بطور مستقیم متعهدکردم، در مورد عراق نیز بطور مستقیم متعهد کنم . دیدارها انجام خواهند شد " .
* ارتش عراق بطور کامل وابسته به امریکا است . هم از لحاظ تعلیم و تربیت و هم از نظر ساز و برگ نظامی . ﺁماده شدن این ارتش تا ژانویه سال 2007 بطول خواهد انجامید .
* خلیل زاد می گوید : تأسف بزرگ قوت گرفتن احساسات ضد جنگ در امریکا است . حال ﺁنکه ﺁینده جهان در عراق معین می شود . هرگاه امریکا در عراق موفقیت نیابد ، منطقه به انزواطلبی روی خواهد نهاد و جهان با ناامنی روبرو خواهد شد.
انقلاب اسلامی : این نه سرنوشت جهان که سرنوشت امریکا بمثابه " تنها ابر قدرت " است که در عراق تعیین شده است : ورود قطعی به مرحله انحطاط . در حقیقت، این امنیت جهان نیست که با شکست امریکا ، بخطر می افتد، این انحلال امریکا بمثابه ابر قدرت است که اعلام می شود . امریکا بمثابه " تنها ابر قدرت " و ژاندارم جهان شکست خورده است . اما امنیت منطقه خاورمیانه و جهان نیاز به درک واقعیت از سوی امریکا بطور خاص و غرب بطور عام دارد : امنیت در جهان نیازمند روابطی غیر از روابط مسلط - زیر سلطه است .
• دو هفته پیش از ﺁن، نیوزویک گزارشی از چگونگی امضای توافق نامه امنیتی ایران و عراق انتشار داده است . در این گزارش نکات جالب و بسا مهمی ﺁمده اند :
* موفق الربیعی ، مشاور امنیتی حکومت عراق ، تنها عراقی است که صدام را ، رو دررو، بی غیرت خواند . او به تهران رفت و با ایران ، قرارداد امنیت متقابل امضاء کرد . چون به نزد احمدی نژاد رفت، به او گفت : از شلوغ کاری و ﺁشوب به پا کردن باز ایست . شما به میلیشیای شیعه پول و اسلحه می دهید . ما ﺁمده ایم و دوستانه از شما بخواهیم به ما کمک کنید . ما در این فکریم که وضعیت کشورمان بعد از رفتن امریکا چه خواهد شد ؟
      او موفق شد قرارداد امنیت متقابل را با ایران امضاء کند . امضای قرار داد، خلیل زاد، سفیر امریکا در بغداد را نیز غافلگیر کرد . خلیل زاد به نیوزویک گفت : بعد از امضای قرار داد از ﺁن اطلاع پیدا کرده است .
      یک مقام ارشد امریکا که در امور عراق دخیل است می گوید معلوم نیست ربیعی اجازه امضای این توافق را داشته است یا خیر؟ اما ربیعی می گوید اجازه را جعفری ، نخست وزیر عراق به او داده است .
* ربیعی و امریکائی ها در این امر اتفاق نظر دارند که ایران در امور عراق دخالت می کند تا که مانع از ثبات اوضاع عراق بمثابه یک کشور مستقل بگردد . خلیل زاد می گوید : امیدوار است در سال ﺁینده، از تعداد قوای امریکا در عراق ، بطور قابل ملاحظه ای کاسته شود . اما حکومت بوش می گوید هرگاه قوای امریکا عراق از هم گسیخته را، با دولتی ضعیف ، بگذارند و بروند ، میدان بازی در اختیار ایران گذاشته اند . زمینی که در ﺁن، ضد امریکائیهائی نظیر احمدی نژاد ، امریکا را مشغول بازی نگه می دارند تا نتواند جلو اجرای برنامه اتمی ایران را بگیرد . بسیاری از عراقیها متقاعد هستند که ایران به میلیشیای شیعه کمک می کنند . بعضی از ﺁنها ، ایران را دست اندر در زندان و شکنجه گاهی می بینند که دروزارت کشور عراق کشف شد . این زندان را مقامهای شیعه ای ایجاد کرده و اداره می کرده اند که دست نشانده ایران بوده اند . وجود این زندان که شخصی به اسم احمد المندس در وزارت کشور عراق بانی ﺁن بوده و اینک به ایران گریخته است، عمق نفوذ رژیم ایران را در بغداد نشان می دهد .
* هرچند اکثریت عصیانگران عراق سنی هستند اما مسلم است که ایران شیعه به ﺁنها کمک می کند تا که دوران عصیان و زد و خوردهای مسلحانه را طولانی کند . خلیل زاد می گوید : هدف ایران در کوتاه مدت مشغول عراق نگاه داشتن ایران و، در دراز مدت ، استقرار سلطه خود بر منطقه است . مواد منفجره ای که در عراق بکار برده می شوند ، ایران در اختیار شورشیان می گذارد . از همان نوع است که در سالهای 80، ایران در اختیار حزب الله لبنان می گذاشت . بنا بر مقامات امنیتی ارشد استان میسان ، ایران ارتش المهدی را با موشکهای زمین به هوا مجهز کرده است .
* الربیعی می گوید : ایران می خواست اخراج مجاهدین خلق از عراق، در قرار داد گنجانده شود . من زیر بار نرفتم و گفتم : در این صورت، ایران نیز باید نقش خود را در حمایت از فعالیت حزب الله در عراق باز شناسد . پس از انکار با لحنی عصبانی ، ایران با این عبارت موافقت کرد : " هر دو کشور باید از هرگونه کمک رسمی یا غیر رسمی به هر گروه، در خاک یکدیگر خودداری کنند " . ربیعی می گوید : ایرانیها نخست قبول کردند اما بعد حاضر به امضای ﺁن نشدند . اما از ﺁنجا که این ماده برای عراق مهم بود ، یکی از اعضای هیأت تا 5 صبح ماند تا جمله در توافق قید و امضاء شود .
• در 30 نوامبر، خبرگزاری فرانسه گزارش کرد که سخنگوی وزارت خارجه امریکا ، مک کورماک، تأیید کرد به خلیل زاد که با ایران گفتگو کند و برای تأمین امنیت عراق کمک بخواهد . اما این تماسها هیچگونه اثری بر روابط دو جانبه ایران و امریکا نخواهند داشت . یک اجازه سخت محدودی به او داده شده است که در باره امور مربوط به عراق گفتگو کند .
      خلیل زاد، در مصاحبه با تلویزیون ABC ، گفت : گفتگوها با تهران برای برانگیختن ایران به رفتار مثبت و بازداشتنش از رفتار منفی در عراق بوده اند .
ما در پی ﺁن نیستیم که میان ایران و عراق دشمنی پدید ﺁوریم . بسیار صادقانه می خواهیم ایران را تشویق کنیم به عدم مداخله در امور داخلی عراق .
      مک کوارد می گوید معامله با ایران سابقه دارد . ایران یکی از اعضای کمیته 6 + 2 بود و در مورد افغانستان با ایران مذاکره می کرد .
• در 12 ﺁذر، علی لاریجان، دبير شوراى عالى امنيت ملى، گفته است : هيچ پيشنهاد دقيقى براى مذاكره با آمريكا در عراق به ما داده نشده است . اين حرفها بيشتر جنبه تبليغات در رسانهها دارد و ما نمىتوانيم راجع به چيزى كه پيشنهاد دقيقى داده نشده نظرى بدهيم.
• و در 4 دسامبر، خبرگزاری فرانسه قول حمید رضا ﺁصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه را نقل کرده است : گفتگوی مستقیم با امریکا در باره امنیت عراق در دستور کار دولت نیست . عراقیها خود می توانند مشکلات خویش را حل کنند .
• در 5 دسامبر، فایننشال تایمز ، زیر عنوان " تهران پیام مخلوط در گفتگو با امریکا بر سر عراق می فرستد" : ﺁصفی می گوید گفتگو با امریکا بر سر عراق در دستور کار دولت ایران نیست و لاریجانی می گوید : اقدامی تبلیغاتی است . اما محمد رضا باقری ، معاون وزارت خارجه می گوید : با ﺁنکه دستور عمومی اینست که با امریکا مذاکره نشود، اما تهران ابتکار امریکا را مورد ملاحظه قرار می دهد . در باره اش فکر می کنیم . او این سخنان را پس از ﺁن اظهار کرد که در " گفتگوی خلیج " ، کنفرانسی که در بحرین ، توسط مؤسسه مطالعات استراتیک لندن برپا شده بود ، سخنرانی کرد . او گفت : تهران مصمم است کمک کند عراق ثبات بجوید - بدون این که بگوید چگونه - و انتظار دارد نسبت به نقشش ، واکنش صادقانه ای ابراز شود .