شماره ٦٢٨ از ٢٧شهريور تا ١٠ مهر


یادﺁوری : مقاله ها که در انقلاب اسلامی منتشر می شوند تنها نظر نویسندگان خود را باز گو می کنند

صاحب
   امتياز
    و مسئول

برای تماس با ما

برگزيده مصاحبه ها

جواب به سوالها

آرشيو روزنامه

در اين شماره

صفحه اصلی

•   سايت آقاى
ابوالحسن بنى صدر


•   وب لاگ آقای
ابوالحسن بنی صدر


موج مهاجرت و استعفاء و خروج از ایران :

براساس گزارش صندوق بین المللی پول ( به نقل خبرگزاری فارس بشرط ﺁنکه دروغ گزارش نکرده باشد ) هر سال 150 تا 180 هزار نفر با تحصيلات دانشگاهي از ايران خارج مي‌شوند تا شرايط بهتري براي زندگي خود فراهم كنند . مهمترين عوامل در فرار مغزها از ايران، نبود شرايط مساعد اجتماعي براي جوانان و بيكاري عنوان است. فرار مغزها هزينه‌هاي بسياري را به جامعه ايران تحمیل مي كند. خروج سالانه 150 تا 180 هزار ايراني با تحصيلات عالي از كشور معادل خروج 11 ميليارد دلار سرمايه از اين كشوراست . بيش از 15 درصد سرمايه‌هاي انساني ايران به آمريكا و 25 درصد به كشورهاي عضو سازمان توسعه و همكاري اقتصادي اروپا مهاجرت مي كنند.
• 20 شهریور، بازتاب خبر داد که 10 رئیس دانشگاه استعفاء کرده اند : دکتر جعفر توفیقی ، وزير سابق علوم،‌ تحقيقات و فناوري با اشاره به استعفاي حدود 10 تن از روساي دانشگاه‌ها، اسامي برخي از اين دانشگاه‌ها را شامل دانشگاه‌هاي شيراز، تبريز، صنعتي اصفهان،‌ اصفهان، اروميه، تربيت معلم تهران و مشهد اعلام كرد و گفت: رؤساي اين دانشگاه‌ها در روزهاي پاياني مسئوليتم استعفا دادند. چرا استعفا!؟
دكتر گودرز صادقي درباره دليل استعفاي خود با بيان اينكه در آخرين روزهاي حضور دكتر توفيقي در وزارت علوم استعفاي خود را تقديم كردم كه وي نيز با آن موافقت كرد، به ايسنا گفت: پيش از اين تنش و درگيري و فشار در دانشگاه اروميه وجود داشت كه به نظر مي‌رسد در فضاي جديد اين مشكلات حادتر مي‌شود و كار كردن را مشكل مي‌كند. وي اكنون عضو هيات علمي دانشگاه تهران است .
دكتر محمد علي برخورداري، رئيس مستعفي دانشگاه تربيت معلم تهران نيز دليل استعفاي خود را ميدان دادن به مديران جديد عنوان كرد و توضيح بيشتري در اين‌باره ارايه نكرد. وي عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت است و از اين پس به تدريس در اين دانشگاه مي‌پردازد. دكتر ارشاد لنگرودي، رئيس مستعفي دانشگاه شيراز نيز دليل استعفاي خود را به پايان رسيدن حكم رياست چهارساله‌ خود بيان كرد و گفت: از اين پس به تدريس و تحقيق خواهم پرداخت. همچنين دكتر سعيد سمنانيان رييس دانشگاه تربيت مدرس در اين باره، گفت: هنوز استعفا نداده‌ام، اما بايد دست وزير جديد را براي انتخاب روساي دانشگاه‌ها باز گذاشت. دكتر فهيمي‌فر رئيس دانشگاه صنعتي اميركبير نيز اظهار داشت: هنوز استعفا نداده‌ام و تصميمي در اين باره نگرفته‌ام.
• در 19 شهریور، سایت ﺁفتاب قول احمد بلوکیان را نقل کرد : به گفته احمد بلوکیان نماینده کاشمر در مجلس با این آقایان {صلاح طلبان} باید مانند خودشان برخورد شود، همانطور که آنها نیروهای ما را بیرون کردند و با آنها برخورد کردند عدالت سیاسی حکم می کند که با خودشان نیز این گونه برخورد شود. اینها در حال کارشکنی هستند و این عدالت نیست که از آنها استفاده شود. اینها در سخنرانی هایشان رئیس جمهوری را واپسگرا و متحجر می نامند.
• در 17 شهریور ، بازتاب گزارش کرده است : مهاجرت تعداد قابل توجهي از مقامات سابق جمهوري اسلامي و خانواده‌هاي مقامات و مديران فعلي كشور به امارات، اروپا و آمريكا، يادآور سيل مهاجرت وابستگان رژيم سابق و براندازان در ابتداي انقلاب است.
بنا بر اين گزارش، هم‌اكنون تعداد قابل توجهي از مقامات سابق كشور در اروپا و آمريكا اقامت گزيده‌اند كه مي‌توان براي نمونه به عطاءالله مهاجراني، محمدحسن ملك‌مدني، محسن سازگارا، محمدتقي بانكي، سيروس ناصري، حسن حاجعلي‌فرد، اشاره كرد كه در كنار خانواده‌ها و فرزندان بسياري از مسئولان و مديران فعلي در خارج از كشور به ويژه لندن، مقيم شده‌اند. در اين ميان، سهم دو وزارتخانه "نفت" و "خارجه" در اقامت دايم مديران و خانواده‌‌هاي آنان در خارج از كشور، بيش از ديگر دستگاه‌ها بوده است. اين در حالي است كه بنا بر قوانين جمهوري اسلامي، گرفتن اقامت دايم و امتياز شهروندي يك كشور خارجي، ممنوعيتي براي مسئولان ايران، جز در مسئوليت‌هاي خاص ندارد.
• در 17 شهریور، لاریجانی تکذیب کرده است که سیروس ناصری و موسویان ، دو عضو تیم مذاکره کننده با اروپا، پیرامون مسئله اتمی ، قصد بازگشت به ایران را ندارند . اما تکذیب نکرده است که ﺁنها در غرب رحل اقامت افکنده اند .