هشدار رئیس سازمان تجارت جهانی به کشورهای ثروتمند: فورا به کشورهای فقیر واکسن کرونا بدهید
نگوزی اوکونجو ایوئلا، رئیس جدید سازمان تجارت جهانی به کشورهای ثروتمند هشدار داده که فورا تحویل واکسن کرونا به کشورهای فقیررا شروع کنند در غیراین صورت با خطر عواقب آن روبرو خواهند شد.
او به بیبیسی گفت که کشورهای ثروتمند نباید منتظر بمانند تا ابتدا مردم کشورهای خود را ایمن کرده و بعد این واکسن را در اختیار سایر کشورها بگذرانند.
به گفته خانم اوکونجوایوئلا، دسترسی عادلانه به واکسن کرونا هم برای کشورهای ثروتمند و هم فقیر از نظر اقتصادی منفعت دارد.
رئیس جدید سازمان تجارت جهانی همچنین افزوده که تاخیر بیشتر در این مورد میتواند برای اقتصاد جهان ۹ تریلیون دلار هزینه داشته باشد.
او در گفتگویش با بی بی سی تاکید کرد که بریتانیا باید به جای این که منتظر مازاد واکسن باشد، باید آن را به کشورهای در حال توسعه اهدا کند.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا گفته که این کشور اکثر واکسن مازاد را به کشورهای فقیر اهدا خواهد کرد. بریتانیا بیش از ۴۰۰ میلیون دوز از انواع مختلف واکسن سفارش داده است که پس از واکسینه شدن تمام بزرگسالان، میزان زیادی از آن باقی میماند.
روز گذشته رهبران گروه "جی هفت" که مهم ترین اقتصادهای جهان را در اختیار دارند وعده دادند که همکاریهای خود را در مقابله با ویروس کووید۱۹ افزایش دهند.
آنها موافقت کردند که ۷.۵ میلیارد دلار به برنامه سازمان ملل در تحویل واکسن به کشورهای جهان کمک کنند.
همچنین امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه هم از کشورهای اروپایی و آمریکا خواسته تا فورا تا پنج درصد از مقدار واکسنی را که در اختیار دارند به کشورهای در حال توسعه بفرستند.
آقای مکرون به روزنامه فایننشال تایمز گفته است که عدم تقسیم عادلانه واکسن کرونا باعث ایجاد نابرابری در جهان میشود.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز روز چهارشنبه (۱۷ فوریه) توزیع "به شدت نامتوازن و ناعادلانه" واکسن کرونا در جهان را محکوم کرد.
او گفت ۷۵ درصد از کل واکسیناسیون کرونا در جهان تنها در ده کشور انجام شده است.
کشورهای ثروتمند متهم به احتکار واکسن و در نظر نگرفتن وضعیت کشورهای فقیر شدهاند.
برخی از این کشورها مثل بریتانیا و کانادا به میزان بیش از دو برابر از جمعیت کشور شان واکسن سفارش دادهاند.
کارشناسان امور بهداشت میگویند اگر واکسن به شکل عادلانهتری تقسیم نشود، کنترل آن ممکن است سالها طول بکشد.
منبع: بی بی سی