افزایش ۱۵ درصدی تولید برق خورشیدی و بادی در جهان طی سال ۲۰۲۰
انقلاب اسلامی در هجرت:طبق گزارش منتشر شده توسط این آژانس طی یک دهه آینده سهم انرژیهای احیا شدنی در تولید برق در دنیا به بیش از ۳۰ درصد میرشد و انرژی خورشیدی بیشترین سهم از این بازار را به خود اختصاص خواهد داد. آژانس بین المللی انرژی سناریوهای مختلفی را در مورد جایگزینی انرژیهای احیا شدنی با انرژیهای آلاینده ارایه داده است و طبق سناریوی مرکزی و اصلی، انتظار میرود در سال ۲۰۳۰ سهم انرژیهای احیا شدنی در تولید برق دنیا از سهم زغال سنگ فراتر برود. البته این برتری از سال ۲۰۲۵ در این بازار مشاهده خواهد شد، ولی در بازه ده ساله تمامی کشورهای صنعتی در این وضعیت قرار خواهند داشت
واما امروز به گزارش سازمان «اِمبر» گروه محیط زیستی بریتانیا که سالهاست برای کاهش مصرف زغالسنگ در جهان تلاش میکند، در گزارش سالانه خود از افزایش ۱۵ درصدی تولید برق خورشیدی و بادی در جهان طی سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ خبر داد.
تولید برق از منابع تجدیدپذیر یاد شده در سال گذشته ۳۱۴ تراوات ساعت افزایش داشته است که معادل کل تولید سالانه برق ایران است.
سهم برق خورشیدی و بادی در کل تولید برق ایران حدود نیم درصد است.
بر اساس این گزارش، تقریبا ۱۰ درصد از کل برق جهان طی سال گذشته از منبع خورشید و باد تولید شده که نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از دو برابر بوده است.
هم اکنون حدود ۹ درصد برق هند، ۹.۵ درصد برق چین، ۱۰ درصد برق ژاپن، ۱۱ درصد برق برزیل، ۱۲ درصد برق آمریکا و ۱۲ درصد برق ترکیه از انرژی خورشیدی و بادی تولید میشود.
اروپا از لحاظ تولید برق بادی و خورشیدی مقام نخست را دارد و یک سوم برق آلمان و ۲۹ درصد برق بریتانیا از این منابع تولید میشود.
تولید برق از منابع پاک یکی از راههای جلوگیری از مصرف سوختهای فسیلی در نیروگاهها و مبارزه با گرمایش زمین است.