محققان بریتانیایی: ابتلا به کرونا احتمال بیماریهای عصبی-روانی را 'بیشتر' میکند
محققان بریتانیایی از بررسی سابقه پزشکی ۲۵۰ هزار نفر در آمریکا که در شش ماه گذشته به کرونا مبتلا شده بودند به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلا به اختلالات روانی-عصبی در این افراد بیشتر است. آنها میگویند کرونا را احتمالا نباید فقط یک بیماری تنفسی در نظر گرفت چون بافت مغز و رگها را درگیر میکند.
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد متوجه شدند مبتلایان به کرونا بیشتر در معرض افسردگی، زوال شناخت (دمانس)، سایکوز (روانپریشی) و سکته مغزی قرار میگیرند.
یک سوم از افرادی که سابقه ابتلا به کووید داشتند، دچار اختلال روانی یا عصبی شدند یا بیماریشان عود کرد. احتمال این بیماریها در کسانی که در بیمارستان بستری یا تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفتند بیشتر بود.
نویسندگان این تحقیق که در نشریه روانپزشکی لنست منتشر شده، به تاثیر استرس که اثر مستقیمی بر مغز میگذارد، اشاره کردند.
برای این پژوهش، محققان بریتانیایی پرونده پزشکی الکترونیک بیش از ۲۵۰ هزار مبتلا به کرونا در آمریکا و احتمال ابتلای آنها به یکی از ۱۴ بیماری روانی یا عصبی رایج را بررسی کردند، از جمله:
خونریزی مغزی
سکته مغزی
پارکینسون
سندرم گیین-باره
زوال شناخت
روانپریشی (سایکوز)
اختلالات خلقی
اختلالات اضطرابی
به گفته محققان اضطراب و اختلال خلقی شایعترین تشخیص در مبتلایان به کرونا بود که احتمالا به دلیل استرس بیماری شدید یا بستری در بیمارستان است. اما سکته مغزی و زوال شناخت به احتمال زیاد به دلیل تاثیر مستقیم ویروس یا واکنش سیستم ایمنی به این عفونت بوده است.
با این حال کرونا با افزایش ابتلا به پارکینسون یا سندرم گیین-باره مرتبط نبود.
این مطالعه مشاهدهای بوده و محققان نمیتوانستند بگویند که آیا کرونا باعث این شرایط شده یا این افراد بدون ابتلا به کرونا هم در طی شش ماه به سکته مغزی یا افسردگی دچار میشدند.
منبع: بی بی سی