انتقاد آلمان و ۱۱ کشور اروپایی از شهرکسازی اسرائیل در مناطق اشغالی
دوبچه وله: آلمان و ۱۱ کشور عضو اتحادیه اروپا طرح شهرکسازیهای اسرائیل در مناطق اشغالی کرانه غربی روز اردن را مورد انتقاد قرار دادند. در این میان محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین به بروکسل سفر کرده است.
آلمان و ۱۱ کشور عضو اتحادیه اروپا طرح شهرکسازیهای اسرائیل در مناطق اشغالی کرانه غربی روز اردن را مورد انتقاد قرار دادند
دولت اسرائیل روز چهارشنبه ۲۷ اکتبر (۶ آبان) ساخت ۳۱۳۰ دستگاه آپارتمان در شهرکهای واقع در مناطق اشغالی را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، در پی آن آلمان و ۱۱ کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا بیانیهای در روز پنجشنبه ۲۸ اکتبر انتشار دادند. در این بیانیه آمده است: «ما یک بار دیگر مخالفت خود را سیاست شهرکسازی در مناطق اشغالی فلسطینی اعلام میکنیم؛ زیرا این سیاست ناقض حقوق بینالمللی و پایمال کننده تمام تلاشها برای رسیدن به راه حل دو دولت است.»
این ۱۲ کشور از اسرائیل خواستهاند، این مصوبه را پس بگیرد: «ما هر دو طرف را فرامیخوانیم گام در مسیری بگذارند که طی ماههای گذشته به بهبود همکاری و کاهش تنشها کمک کرده است.»
سو الکین، وزیر امور خانهسازی اسرائیل روز یکشنبه گذشته از انتشار عمومی اعلام مناقصه ساخت و فروش بیش از ۱۳۰۰ دستگاه آپارتمان خبر داد.
در پی انتشار این خبر وزارت خارجه آمریکا این طرح را به صراحت مورد انتقاد قرار داد. جوزپ بورل، هماهنگکننده سیاست خارجه اتحادیه اروپا با توجه به وضعیت حاکم بر منطقه، این طرح را نگرانیآور توصیف کرد.
اتحادیه اروپا در پی سفر محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین به بروکسل بر اراده کشورهای اروپایی نسبت به از سر گیری مذاکرات صلح و نیز انتقاد به شهرکسازیها در مناطق اشغالی فلسطینی توسط اسرائیل تأکید ورزید.
جوزپ بورل، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا شامگاه چهارشنبه ۵ آبان (۲۷ اکتبر) در گفتوگو با اشتیه به مخالفت اتحادیه اروپا علیه طرحهای شهرکسازی دولت اسرائیل اشاره کرد.
بورل همچنین نسبت به قرار دادن شش سازمان غیردولتی فلسطینی در فهرست تروریستی را نگرانیآور خواند. او گفت که اتحادیه اروپا این مسئله را دقیقا پیگیری خواهد کرد. بورل تصریح کرد که سازمانهای جامعه مدنی به طور جهانشمول نیروی محرکه حقوق بینالملل، حقوق بشر و جزو ارزشهای دموکراتیک به حساب میآیند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تمام گروههای سیاسی فلسطینی را به آشتی فراخواند و تأکید کرد که باید تاریخ معینی برای انتخابات به تعویق افتاده تعیین کرد.
محمد اشتیه پیش از آن با شارل میشل، رئیس شورای اروپا ملاقات کرد. میشل در پی این ملاقات در حساب توییتری خود نوشت که موضوع کانونی این ملاقات حمایت اتحادیه اروپا از تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی و دیگر مسائل منطقه بوده است.
در این ملاقات شارل میشل بر جدیت اتحادیه اروپا برای دستیابی به راه حل دو دولت تأکید ورزیده است. سفر محمد اشتیه به بروکسل از مدتها پیش برنامهریزی شده بود.
به گزارش ایسنا، طبق بیانیهای که پیشتر ابراهیم ملحم، سخنگوی دولت فلسطین منتشر کرده بود، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین روز دوشنبه سفر اروپایی را با هدف جلب حمایتهای سیاسی و مالی از تشکیلات خودگردان آغاز کرد.
اشتیه روز سهشنبه با انتشار توییتی مذاکرات با مقامات اروپایی در بروکسل را نتیجهبخش خواند و اعلام کرد که در این گفتوگوها به موارد نقض حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل پرداخته شد.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه با تاکید بر پایبندی فلسطین به اصول و حقوق بشر، دموکراسی و کثرتگرایی گفت: «این موارد وجه مشترک فلسطین و اتحادیه اروپا است.»
محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با الیان تیلیو، رئیس پارلمان بلژیک در بروکسل اظهار کرد: «اکنون که دولت اسرائیل سیاست توسعه شهرکسازیها، تصرف اراضی و نابودی هر فرصتی برای تشکیل کشور فلسطین را در پیش گرفته، زمان مناسبی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین جهت حمایت از راهحل دو دولت است.»