گروگانگیری عملی که نتیجه اش استقرار استبداد شد جهانگیر گلزار
روزي بعد از گروگانگيري، همان روز كه آقاي خميني گروگانگيري را « انقلاب دوم » خواند، بنی صدر ، نسبت به محور كردن قدرت امريكا، در سياست داخلي و خارجي ايران ، آنهم در بهار انقلاب ، هشدار داد و بدان عمل اعتراض نمود . در آن روزها، عمل گروگانگيري « فكر ی همه پسند شده بود » استبداد جدید با تبلیغات گسترده چنان نموده بود كه كسي را ياراي چون و چرا در مقابل گروگانگیری را ندارشت و متاسفانه اعتراضی شنیده نمی شد .
بنی صدر برای مبارزه با سانسور بزرگ مصمم بود که این سانسور را در ذهن جامعه بشکند و حقایق را با مردم در میان بگذارد .
در آن زمان او گفت که با گروگانگیری ، ایران به گروگان آمریکا درخواهد آمد . این نخستین واقعیت عمل گروگانگیری بود . انقلاب ایران فضایی بوجود آورده بود که ایران از دست سلطه آمریکا نجات یابد . با گروگانگیر کارمندان سفارت آمریکا در تهران ، ایران به زیر سلطه آمریکا قرار می گرفت و آمریکا مجددا محور روابط سیاسی در ایران می گردید و هنوز نیز این محوریت ادامه دارد .
بنی صدر می گوید که : مرتب به آقاي خميني هشدار مي دادم كه گروگانگيري اين ضربه قوي است كه غول تجاوز طلب را از شيشه بدر مي آورد .
وی در روزها بر رئیس جمهور چگونه می گذرد که روزانه تحت نام کارنامه در روزنامه انقلاب اسلامی انتشار می یافت ، خاطر نشان می کرد که ایران نباید مسئولیت حاکم شدن ریگانیسم را بر آمریکا و جهان بپذیرد . گروگانگیری این امکان را برای ریگان در آمریکا فراهم نمود .
او به دفعات هشدار داد که "گروگانگيري كودتائي بر ضد انقلاب ايران است " .
برای سلطه گران آمریکایی و روسی و اروپایی و سلطه گران در منطقه انقلاب ایران و مخصوصا ایران آزاد و مستقل یک کابوس بود . بدین خاطر آمریکاییان نقشه گروگانگیری را کشیدند و روسها موافق این روند بودند و دیگر مستبدان منطقه خشنود از خشونت خمینی در دفاع از گروگانگیری بودند .
در آن زمان گروگانگیری تیری بود که به جنبش ازادیخواهی در حوزه کشورهای اسلامی و در تمام جهان شلیک می شد و بسیاری آگاهانه و ناآگاهانه از این روند شاد بودند . برای اولین بار در سطح جامعه ملی گل بر گلوله پیروز شده بود . بجای مبارزه با تفنگ که در انقلابهای قبل از آن مرسوم و متداول بود ، معنویت و دوستی ایرانیان فضای تغییر را توانسته بود ممکن بگرداند این روش الگوی تحول برای کشورهای تحت سلطه می بود . از این الگو و این اسلام و این معنویت و هوش ایرانی برای تغییر یکی از بزرگترین استبدادهای قرن که شاه بود را توانسته بود به تغییر ممکن نماید .روش بدیع ایرانیان و خواست عمومی آنها که استقلال و آزادی بود ، جهان سلطه گر را در نگرانی کامل فرو برده بود .
از آن زمان که آقای خمینی عکس العمل برنامه آمریکاییان شد و خشونت را پرستید و تشویق و پشتیبانی نمود تا امروز شاهد پشتیبانی از گروههای تند روی اسلامی یا در افغانسان و طالبان و در سوریه و عراق داعش و در آفریقا و ... با پشتیبانی کشورهای سلطه گر ساخته و از امکانات برخوردار شده اند .
امروز که بعد از تجربه هستیم به خوبی متوجه اعتراض و تحلیل بنی صدر از مسئله گروگانگیری در آن زمان میشویم . از این تجربه باید آموخت که ازادی با خشونت سازگاری ندارد با رشد سازگاری ندارد . عکس العمل خشونت طلبها شدن و همان روش را ، روش خود نمودن حاصلش از دست دادن فرصتهای رشد است که متاسفانه با عمل عده ای و پشتیبانی خمینی و فریاد پشتیبانی زدن بسیاری از احزاب و گروهها و افراد ، ایران را به پرتگاه سقوط استبداد برد و امروز شاهد ویرانی تمام سرمایه های ملی در سطح ایران هستیم .
به نسل جوان ایران و نسل دوران انقلاب خواندن کتاب
سير تحول سياست آمريكا در ايران - گروگانگيري كودتا بر ضد انقلاب ايران
نوشته آقای بنی صدر را پیشنهاد می کنم .
در این کتاب یه موارد زیادی در این رابطه پرداخته شده است . چندی از این موارد به شرح زیر می باشند .
- قسمت دوم وفاي به عهد کتابی از جيمي كارتر
- سقوط شاه,
- بردن شاه به آمريكا
- سناريوي آزاد كردن گروگانها
- طرح طبس
- آزادي گروگانها
- چكيده كتاب هاميلتون، جردن
- توقيف پولهاي ايران
- محاصره اقتصادي
- قرارداد الجزيره
- اسرائيل فروش سلاح را به ايران، چگونه آغاز كرد؟
و بسیاری از مسائلی که در این تحقیق ، تاریخ را همانگونه که رخ داده است به ما نشان داده می شود. باشد که در فردای تغییر ایران از استبداد به آزادی ، ذهنیت حقوقمدار ما در دفاع از حقوق ایران و ایرانی در خشونت زدایی عمل کرده و بازیچه دست قدرتها نشود .
آدرس پیاده کردن کتاب https://banisadr.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1158:2019-10-13-21-48-27&catid=9&Itemid=141