مشرق :عطریانفر: ۶ ماه دیگر شاید کار به ستایش دولت روحانی برسد/ معیشت مردم در تنگنا است، رئیسی برجام موشکی را امضا کند
مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم «علی بیگدلی» فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت: «آمدن آقای رئیسی، مشکلی را در کوتاهمدت حل نمیکند، برای اینکه از جهت منابع داخلی در تنگنا هستیم، معیشت مردم با مشکل مواجه است. پس باید نوع نگاهمان را به برجام تغییر دهیم؛ سیاست خارجیمان را مورد بازبینی قرار دهیم... این بیاعتمادی نسبت به قواعد بینالمللی مشکلاتی را برای ما بهوجود آورده است. درواقع برجام جدید آمریکا با برجام ۲۰۱۵ تفاوت دارد، چون عمر برجام ۲۰۱۵، سال ۲۰۲۳ برای کنترل موشکی از بین میرود و بههمین دلیل طرف مقابل بهدنبال یک برجام جدید است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «ما خواهان این هستیم که به برجام گذشته برگردیم ولی آمریکاییها طرح جدیدی برای برجام دارند که قید زمانی را طولانیتر کنند. ازطرفی اختلاف ما با آمریکا بر سر مذاکرات وین هم که به هیچ نتیجهای نرسید بر سر این بود که آمریکا غیر از مساله برجام، انتظارات دیگری هم از دارد، ازجمله موضوع حقوق بشر و بحث موشکی...تا ما مشکلمان با برجـــام حل نشود، امکان ندارد که بر همه مشــکلات داخلیمان فائق آییم».
عطریانفر: ۶ ماه دیگر شاید کار به ستایش دولت روحانی برسد/ معیشت مردم در تنگنا است، رئیسی برجام موشکی را امضا کند
اصلاح طلبان همزمان با روی کارآمدن دولت جدید، اصرار دارند که مسیری که دولت روحانی در ۸ سال گذشته پیمود و تنها در یک قلم، دلار ۳ هزارتومانی را به دلار ۲۵ هزارتومانی رساند، همچنان در دولت رئیسی استمرار یابد.
فعالین این طیف مدعی هستند که برجام سال ۹۴ دیگر پایان یافته و اکنون آمریکا در پی برجام جدید است. توافقی که توان موشکی و قدرت منطقه ای ایران را نیز شامل می شود.
متاسفانه اصلاج طلبان اصلا به مقوله بسیار مهم «داده ها و ستانده ها» در توافق توجهی نداشته و مدعی هستند که ایران باید تا اطلاع ثانوی به آمریکا یکطرفه امتیاز بدهد تا شاید در آینده تحریم ها رفع شود!
آیا ما موظفیم که نگرانی آمریکا درباره توان موشکی کشورمان را برطرف کنیم!؟ آیا ما باید برای رضایت خاطر آمریکا در صنعت موشکی و قدرت منطقه ای کشورمان بتن بریزیم!؟
پرونده خسارت بار و بدون دستاورد برجام قابل انکار نیست و نمی شود این تجربه عبرت آموز و پرهزینه را سانسور کرد. یک سوال؛ آیا بتن ریزی در صنعت هسته ای موجب لغو تحریم ها شد!؟ چه تضمینی وجود دارد که اگر بر فرض محال در صنعت موشکی هم بتن بریزیم، فردای آن روز آمریکا بهانه جدیدی مطرح نکند!؟
اصرار برخی فعالین و رسانه های اصلاح طلب مبنی بر امضای برجام موشکی و منطقه ای، هیچ رنگ و بویی از سهل اندیشی ندارد و این اصرارها بیشتر بوی خیانت میدهد تا کج فهمی.
** عطریانفر: ۶ ماه دیگر شاید کار به ستایش دولت روحانی برسد
«محمد عطریانفر» عضو حزب کارگزاران و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «مجموعه ابرچالشهای دولت دوم آقای روحانی واقعا در اراده دولت نبود...با یک ارزیابی دقیق، هر منتقدِ منصفی خواهد گفت که دولت در ایجاد بحرانها نقش نداشت و در کنترل و رفع بسیاری از آنها هم کاری از دستش برنمیآمد...در مجموع تصور میکنم دولت دوم آقای روحانی هم با عطف توجه به محدودیتها و محرومیتها، کارنامه منفی در حوزه اقتصاد ندارد».
عطریانفر در ادامه گفت: «عمده مشکلات معیشتی طبقات اجتماعی بهخصوص اقشار محروم ناشی از خروج آمریکا از برجام و اِعمال تحریمهای حداکثری به وجود آمد... من به صراحت و با شناخت کافی مدعیام حتی دولتهای مقتدر و کارآمدی مانند دولت سازندگی و اصلاحات هم اگر این شرایط را تجربه میکردند، کار ویژهای بیش از روحانی از دستشان برنمیآمد و همین گرفتاریها را داشتند».
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «اگر وضعیت به همین منوال باقی بماند و اتفاق مثبتی در عرصه جهانی و در ارتباط با کشورهای قدرتمند رخ ندهد، بعد از گذشت ششماه از کار دولت جدید، همین منتقدان به ستایش عملکرد دولت آقای روحانی خواهند پرداخت. نقدهایی که امروز علیه دولت آقای روحانی میشنویم یا ناشی از عدم اطلاع منتقدان از شیوه حکمرانی و کشورداری یا عاری از انصاف است».