دیدار مشاور امنیت ملی کاخ سفید با همتای اسرائیلی برای کنترل برنامه هسته ای ایران

hulata sullivanجیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دیدار با همتای اسراییلی خود در واشنگتن بر دیپلماسی به عنوان بهترین گزینه برای کنترل برنامه هسته ای ایران تاکید کرده است.

آقای سالیوان همچنین در دیدار روز سه شنبه خود با ایال هولاتا، تاکید کرد که ''در صورت شکست مذاکرات، واشنگتن گزینه های دیگری را برای جلوگیری از دستیابی تهران به بمب هسته ای در نظر خواهد گرفت. ''

آقای هولاتا برای تبادل اطلاعات درباره ارزیابی اطلاعاتی دو کشور از برنامه هسته ای ایران به واشنگتن سفر کرده است.

ایال هولاتا که به تازگی به ریاست شورای امنیت ملی اسراییل منصوب شده، پیش تر از مدیران ارشد موساد، سازمان جاسوسی این کشور بوده و در زمینه مقابله با برنامه اتمی ایران فعالیت کرده است.

گروهی از مقام های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی اسراییل او را در این سفر همراهی می کنند.

ایران یک سال پس از خروج ایالات متحده از برجام بعضی از فعالیت های هسته ای مغایر با این توافقنامه را از سرگرفت و به عقیده منابع اطلاعاتی درغرب، زمان گریز این کشور برای تولید سلاح هسته ای از یک سال به چند ماه کاهش یافته است.

زمان گریز فرصتی است که به یک کشور اجازه می دهد مواد هسته ای لازم را برای ساخت بمب اتمی تولید کند.

ایران بر غیرنظامی بود برنامه هسته ای خود تاکید دارد.

بنابر اعلام کاخ سفید، آقای سالیوان در این دیدار بر تعهد جو بایدن، رییس جمهوری ایالات متحده، ''بر حفظ امنیت اسراییل و اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای تاکید کرد. ''

بر اساس این بیانیه، آقای سالیوان توضیح داد که ''دولت بایدن بر این باور است که دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به این هدف است و رییس جمهوری بایدن مشخص کرده که اگر دیپلماسی شکست بخورد، ایالات متحده آماده رجوع به دیگر گزینه هاست. ''

پیش از این، آقای بایدن در دیدار با نفتالی بنت، نخست وزیر اسراییل این موضع را بیان کرده بود.

مقام های آمریکایی تاکنون از صحبت درباره گزینه های مورد نظر در صورت شکست مذاکرات خودداری کرده اند.

این دیدار در حالی صورت می گیرد که در پی به کار آمدن دولت جدید در ایران، کشورهای غربی برای بازگرداندن تهران به مذاکرات وین که با هدف احیای برجام انجام می شود، تلاش می کنند.

کشورهای اروپایی و آمریکا بر این باورند که با ادامه بن بست در مذاکرات هسته ای و به خاطر ادامه فعالیت های اتمی ایران، بازگشت به برجام به تدریج سخت تر می شود.

منبع: بی بی سی