بیانیه بیش از ۴۰۰ روزنامه نگار و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و دانشجویان دانشگاه مشهد و بیانیه دانشجویان علوم پزشکی کردستان

bayanie

بیش از ۴۰۰ روزنامه‌نگار در بیانیه‌ای هشدار دادند: سرکوب و پرونده‌سازی امنیتی را متوقف کنید!

بیش از  ۴۰۰ نفر از فعالان رسانه‌ای، خبرنگاران ، عکاسان و روزنامه‌نگاران با انتشار بیانیه‌ای نسبت به برخوردهای سلبی با اهالی رسانه واکنش نشان دادند. در این بیانیه از متولیان و مسوولان خواسته شده؛ زمینه گردش آزاد اطلاعات مطابق قانون اساسی را برای نهاد رسانه فراهم سازند و سناریوسازی امنیتی علیه فعالان رسانه را متوقف کنند.

در این بیانیه آمده است:
“ما جمعی از روزنامه‌نگاران، فعالان رسانه‌ای و عکاسان رسانه‌های مستقل ایران ضمن اعتراض به رویه در پیش گرفته شده در برخورد با همکاران و هم‌صنفی‌های بازداشت‌شده‌مان و مطالبه رسیدگی قانونی به این ماجرا، هشدار می‌دهیم بدون روزنامه‌نگاری آزاد و مسئوول، جامعه در شناسایی و حل مشکلات خود ناتوان خواهد بود که این نه به صلاح حاکمان و نه مردم است.”

در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: “همکاران ما که هم‌‌اکنون در بازداشت هستند طبق مسوولیت حرفه‌ای و در رسانه‌های قانونی کشور عمل کرده‌اند. آنها بعد از بازداشت از حقوق شهروندی خود محروم بوده‌اند؛ به وکلای خود دسترسی نداشته‌اند، بازجویی شده‌ و پیش از برگزاری دادگاه علنی و پیش از ارایه هرگونه اسناد یا مدارک محکمه‌پسند مورد اتهام قرار گرفته‌اند. ما، از قوه قضاییه می‌خواهیم ضمن ورود به این پرونده با اعمال شفافیت و رعایت قانون، دسترسی هرچه سریع‌تر همکاران‌مان به حقوق قانونی‌شان ازجمله دسترسی هر چه سریع‌تر به وکیل منتخب را فراهم کند.
به جای سناریو‌نویسی، صرفا به انجام وظایف محوله خویش طبق قانون پرداخته و روزنامه‌نگاران بازداشتی به ‌خصوص خانم‌ها الهه محمدی و نیلوفر حامدی را آزاد کرده و زمینه را برای بازگشت آرامش به جامعه فراهم کنند.”
فعالان رسانه در این بیانیه تاکید کرده‌اند: “فعالیت آزاد رسانه‌ای نه‌ تنها حق روزنامه‌نگاران که حق جامعه است. جامعه ما حق دارد بدون سانسور و فیلتر از هر آنچه روی می‌دهد به سرعت آگاه شود و همچنین حق دارد که از هر کس یا نهادی که مسبب ناکارآمدی، فساد و نقض قانون است پرسشگری کند.
جامعه بزرگ ایران بدون شهروندانی مسئوول مانند خانم‌ها الهه محمدی و نیلوفر حامدی و دیگر روزنامه‌نگاران در بند، توان مقابله با تهدیدهای جهان پیچیده امروز را نخواهند داشت.”
در پایان این بیانیه نیز از متولیان خواسته شده”چشم‌های جامعه را کور نکنند و روزنامه‌نگاران را آزاد کنند.”
گفتنی است؛ در پی اتهامات و سناریوهای امنیتی نسبت داده شده در بیانیه دو نهاد اطلاعاتی کشور در خصوص دو تن از روزنامه‌نگارانی که در جریان وقایع اخیر بازداشت شده‌اند؛ انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران نیز در روزهای گذشته بیانیه‌ای صادر کرد و در نامه‌ای جداگانه به رئیس قوه قضائیه از محسنی اژه‌ای خواست زمینه دسترسی به حقوق قانونی همچون داشتن وکیل را برای روزنامه‌نگاران بازداشتی فراهم کند و به پرونده‌سازی نهادهای امنیتی علیه آنان پایان ببخشد.
-
----------

بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در همبستگی با وکلا، پزشکان و دانشجویان

به‌نام خداوند جان و خرد!
 
این روزها، ایرانِ ما، روزهای پر التهابی را از سر می گذراند، هر روز که می گذرد، صف آرایی‌ها شفاف‌تر و مسیر حق‌خواهی روشن‌تر می‌شود.

در یک سو مردم حق‌طلب و عدالت‌خواه که برای آزادی و برابری می‌کوشند، و دیگرسو قدرت‌پرستان و منفعت‌طلب قرار گرفته‌اند. برای اولین‌بار در صحنه سیاسی و اجتماعی ایران نیروهایی متکثر از نحله‌های مختلف هدف مشترکی را پیش‌گرفته‌اند، در این راه اتحاد و همبستگی حداکثری ضروری‌ترین کنش پیش‌رو است. لازمه این اتحاد، داشتن بینش عمیق برای اولویت‌دادن منافع جمعی بر فردی است. از همین رو در کنار مبارزات اجتماعی و طبقاتیِ چند دهه اخیر، شاهد حضور اعتراضات تمامی طیف‌های اجتماعی بوده و اخیراً شاهد اعتراضات جامعه‌ی پزشکی و وکلای آزاده هستیم. از همین رو خط سرکوب بسیاری از این پزشکان معترض و وکلای مستقل را نشانه رفته است. در حالی که چند روزی از حمله نیروهای امنیتی و لباس شخصی‌ها به تجمع کانون وکلا نگذشته بود، به پزشکانی که روند پرونده پزشکی قانونی # مهسا (ژینا) امینی را ناشفاف و نتایج آن را به دور از حقیقت می‌دانستند نیز مورد حمله خشونت قرار گرفتند.

دانشگاه‌ها که امروز به سنگر راستین و ستبر آزادی خواهی تبدیل‌شده‌اند، بیش از نهادهای دیگر مورد هجمه‌ی انحصارطلبان قرار گرفته است‌ به‌طوری که همگان شاهداند که لباس شخصی‌های سرکوبگر با ماهیت نظامیِ خاص، از ورود به دانشگاه‌ها کمترین ابائی ندارند و بدون هیچ ملاحظه‌ی حقوقی و قانونی، هر جا که لازم بدانند به دستور آمران، آتش به اختیار عمل می کنند و به دانشجویان حمله‌ور می‌شوند و با سبوعیت تمام با آنها رفتار می‌نمایند. سرکوب وکلا هم در این روزها حکایت از این دارد که مسئولان بی‌کفایت هیچ‌‌گاه دلِ خوشی از وکلای مستقل نداشته‌، چرا که حضور آن‌ها همیشه کار را بر قضات و دادگاه‌های نامستقل سخت کرده و می‌کند.

هم‌زمان در این روزها حاکمیت، جامعه‌ی پزشکی را در شرایطی قرار داده است که مجبور باشند بین اوامر نهادهای نظامی و امنیتی و قسم‌نامه‌های پزشکی و مسئولیت طبابت خود، یکی را انتخاب کنند. پزشکان شریفی که مسیر سختِ اصالت پزشکی را انتخاب می‌کنند تحت فشارهای گوناگون قرار می‌گیرند. تا جایی که تیم پزشکی بیمارستان کوثر سنندج اعلام کرده است که به دلیل مداخله‌ی نهادهای امنیتی و نظامی در امورات بیمارستان و به دلیل این‌که این نیروها از فضای بیمارستان برای شناسایی، دستگیری و شکنجه مردم معترض استفاده می‌کنند، دست به اعتصاب می‌زنند و به جز جراحی‌های اورژانسی، که بر اساس قسم‌نامه‌های خود پایبند به انجام آن در هر شرایطی هستند، هر نوع عمل جراحی دیگری را انجام نخواهند داد.

داستان شوم حمله‌ی پیوسته نیروهای سرکوبگر لباس شخصی به مدارس، دیگر به خبری روزانه تبدیل شده‌است. دانش‌آموزان و معلمان، دیگر در مدرسه احساس امنیت نمی‌کنند، چرا که این نیروها برای ورود به فضاهای مدارس هیچ نوع منع قانونی‌ و حقوقی را به رسمیت نمی‌شناسند. این روزها اشارات فرماندهان لباس شخصی و مهره‌های امنیتی، به قانونی نانوشته تبدیل شده است که نه ناظر به خیرعمومی و رفاه همگانی، که معطوف به منافع شخصی و گروهیِ قدرتمندان است.
در چنین شرایطی، لازم است که همه‌ی نیروها و صنف‌ها و تشکل‌های معترض در برابر زیاده روی‌های فزاینده‌ی حاکمیت، همبستگی خود را حفظ نمایند و همگام با اعتراضات به حق مردمی، از آزادی و برابری دفاع کنند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همبستگی و اتحاد خود را با کانون وکلا، جامعه‌ی پزشکی و دانشجویان و اعتصابات کارگری سراسر کشور اعلام می‌کند. این شورا معتقد است آنچه که امروز بر مردمان سراسر ایران می‌رود، مصداق واقعی قانون گریزی، استبداد و خودکامگیِ کاربه‌دستان است. این شورا همچنین معتقد است که همکاری و همبستگی بین صنف‌ها و تشکل‌های مختلف، برای پیشبرد مبارزات آزادی‌خواهانه مردم بسیار ضروری است. در غیاب این همبستگی و همگرایی، سرکوبگران راحت‌تر می‌توانند به حریم اصناف مختلف و مردم تعرض کنند. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران معتقد است که امروز  مردم سراسر کشور یک مبارزه مشترک را با اختلاسگرانِ ریاکار و ظالم پیش می‌برند. در این مبارزه مشترک، معلمان ایران همبستگی خود را با وکلا، پزشکان، دانشجویان، کارگران، بازاریان، جوانان و نیز ‌قاطبه ی مردم عدالتخواه معترض اعلام می‌کند، ما فرهنگیان شاغل و بازنشسته بر آنیم که تا پیروزی بر این شب‌های تاریک، باید در کنار یکدیگر برای پیشبرد این مبارزه مشترک یاری رسان هم باشیم.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

۱۰ آبان ۱۴۰۱
--------
بیانیه‌ی دانشجویان دانشگاه خبرنگاران مشهد در تحریم کلاس‌ها

با توجه به اتفاقات تلخ و دردناک رخ داده از جمله: بازداشت، تهدید، تعلیق و برخورد غیرقانونی و ناعادلانه با دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور، حمایت خود را از اعتراضات به حق مردم و دانشجویان اعلام داشته و در همین راستا تا اطلاع ثانوی در کلاس های درس شرکت نخواهیم کرد.
به امید آنکه ابتدایی‌ترین حقوق مردم کشورمان محقق شده و پیشرفت و آزادی به جای خون و تهدید فضای کشور عزیزمان را فرا گیرد.

جمعی از دانشجویان دانشگاه خبرنگاران مشهد

----------
بیانیه دانشجویان علوم پزشکی کردستان در محکومیت اقدامات نیروهای امنیتی علیه دانشجویان در شامگاه ۶ آبان و روز ۷ آبان

ما به نمایندگی از تمامی دانشجویان علوم پزشکی کردستان امروز شنبه هفتم آبان ماه را لکه ننگی در تاریخ دانشگاه و پرونده مسئولین آن اعلام می‌کنیم و به استحضار می‌رسانیم با توجه به

۱.هتک حرمت عوامل نیروی انتظامی به روپوش پزشکی در تجمع پزشکان مقابل سازمان نظام پزشکی

۲.به قتل رساندن و بازداشت همکارانمان

۳.پایمال نمودن قوانین پزشکی برابر برای همه

۴.حمله نظامی به خوابگاه های ۲۲ گولان و فاطمیه ۳ و ورمقانی

۵.شلیک گلوله و گاز اشک آور به داخل دانشگاه

۶.و همچنین عدم تامین امنیت دانشجویان غیربومی

۷.عمل برخلاف وعده مسئولین دانشگاه جهت حفظ امنیت دانشجویان

تا اطلاع ثانوی کلیه فعالیت های دانشگاهی اعم از کلاس درس، کارورزی و کارآموزی را کاملا تحریم خواهیم کرد

اساتید محترم و دانشجویان گرامی
حمله دیشب و امروز مزدوران حکومتی به ساحت دانشگاه به خوبی مشخص می‌کند مسئولین و در راس آن‌ها وزیر بهداشت، رئیس دانشگاه و معاون دانشجویی، ناتوان‌تر از آن هستند که بتوانند امنیت دانشجویان را حتی در داخل دانشگاه تامین نمایند.

حضور در دانشگاهی که مسئولانش توان برقراری امنیت دانشجویانش را ندارند اقدامی غیرعاقلانه است. از این رو ما از همه شما اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان می‌خواهیم، تا آزادی همه دانشجویان بازداشتی، عذرخواهی رسمی مسئولان دولتی و حکومتی و جبران خسارت‌های پیش‌آمده برای دانشجویان، تضمین مکتوب مبنی بر وجود امنیت برای دانشجویان در دانشگاه و محیط اطراف آن، عدم تکرار این حادثه در آینده، بسته‌شدن پرونده‌های تشکیل‌شده برای تمامی دانشجویان و تضمین انجام تمامی اقدامات درمانی مورد نیاز مجروحین اعتراضات، از هرگونه حضور در کلاس‌های درسی چه به صورت حضوری و چه مجازی، کارآموزی و کارورزی خودداری کنید.

یقین بدانید که اگر تا زمان رسیدن به همه خواسته‌های فوق بر سر کلاس‌های درس حاضر شوید، این قبیل اقدامات در آینده تداوم خواهد‌ یافت و دیگر هیچ کسی قادر نخواهد بود در دانشگاه دهان خود را برای اعتراض باز کند.

باشد که خون هم میهنانمان پایمال نشود
--


در این رابطه