ممنوعیت آموزش عالی برای زنان افغانستانی توسط طالبان!

 تفسیرهای ندا محمد ندیم، "وزیر تحصیلات عالی" طالبان در افغانستان با آیه های قرآن تطبیق ندارند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحات ٩٧ الی ۱۰۶ کتاب زن و زناشویی (https://banisadr.org/ketab/zanashui.pdf) مراجعه کنید. از جمله در کتاب زن و زناشویی، صفحۀ ٩٩- ابوالحسن بنی صدر: قرآن در بارورى نقش اول را به بذر نمى دهد، به مزرعه مى دهد. در بارورى انسان نيز نقش اول را از آن مادر مى شناسد. عيسى بدون تخمه پدر بدنيا نمى آيد؟ (سوره انبياء آيه ٩١ و ...) و اين بدان معنى نيست كه نقش زن همه جانبه است؟ قرآن نمى گويد به مادران بيشتر احترام كنيد، زيرا مادران هستند كه فرزندان در رحم مى پرورند و بدنيا مى آورند (سوره لقمان آيه ۱۴)؟ قرآن زن را كوثر و مظهر حيات نمى شمارد؟ بهشت را به طبيعت سبز و شاداب مانند نمى كند؟ طبيعت و فطرت را يكى نمى شمارد (در وصف بهشت، آيه ها بسيارند از جمله نگاه كنيد به سوره هاى آل عمران آيه هاى ۱۵ و ۱۲۶ و ۱۹۵ رعد آيه ۳۵ و محمد آيه ۱۵، يس آيه ٣٣ تا ۳۵، حديد آيه ١٢، مجادله آيه ٢٢، صف آيه ١٢، سوره غاشيه و ...) و انسان را به خدمت طبيعت نمى گمارد (سوره هود آيه ۶۱)؟ بعلاوه، امام چهارم مسلمانان سنی، جضرت علی در عهدنامه با مالک اشتر می گوید: «… دلسوزی برای ملت، دوست داشتن مردم و لطف به آنان را (همچون زیر پیراهن) بر قلبت بپوشان، بر آنان همچون حیوان درنده مباش که خوردن شان را غنیمت شمری؛ مردم دو دسته بیش نیستند؛ یا برادر دینی تو اند، و یا هم‌ نوع تو در آفرینش … . تو مسلط بر آنان هستی و خداوندی که تو را به آزمون رفتار با آنان آورده، مسلط بر توست. مبادا خود را در جنگ با خدا (محاربه) قرار دهی که در برابر خشم او دست قدرتی نداری و بی‌ نیاز از عفو و رحمتش نیستی، از احساس خدای‌ گونگی و جباریت بپرهیز که خدا هر جباری را ذلیل و هر خود بزرگ‌ بینی را خوار می‌سازد. با خدا و مردم منصف باش، هم از سوی خودت، و هم نزدیکانت و کسانی (حامیان، سرکوبگرانی) که به آنان گرایش داری. اگر چنین نکنی ستم کرده‌ ای و آنکه به بندگان خدا ستم کند، خدا دشمن و دادستان مردم علیه او خواهد بود و او به جنگ با خدا (محاربه) برخاسته، مگر دست بردارد و برگردد. هیچ عاملی برای سلب نعمت خدا و بروز نابسامانی‌ ها، مؤثر تر از قدرت یافتن حاکم بر پایه ستم نیست، زیرا خدا شنوای دعای مظلومان و در کمین ستمکاران است». محاربه با خدا و رسول در سوره توبه آیه ۱۰۷ در بارۀ مشرکین بت‌ پرست مکه، در آغاز بعثت محمد (ص) آمده است که با شکنجه و کشتار مؤمنین، آزادی انتخاب دین را نفی می‌ کردند. 
 
afghanestan taleban zanan رادیو فردا: ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی طالبان، از ممنوعیت اعمال شده برای تحصیل دختران و زنان در دانشگاه‌ های افغانستان دفاع کرد و گفت که زنان «کشتزار مردان» هستند، نه این که آموزش ببینند.
 
محمد ندیم در روزهای اخیر در اظهارنظر ها و چند پست مختلف در شبکه‌ های اجتماعی از تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت ورود دختران و زنان به دانشگاه‌ های افغانستان دفاع کرده است.
 
او در تازه‌ ترین اظهاراتش در روز پنجشنبه، اول دی، در گفتگو با تلویزیون افغانستان، بار دیگر دلایل خود برای این ممنوعیت را برشمرد و گفت: «رعایت نکردن حجاب، رفت و آمد از ولایتی به ولایتی دیگر برای اقامت در خوابگاه، برنامه درسی غیرقانونی و وجود دانشکده‌هایی که زنان نیازی به تحصیل در آنها ندارند».
 
محمد ندیم گفت: «عزت افغانی ما اجازه نمی‌ دهد که یک زن جوان مسلمان از یک ولایت بدون همراهی پدر، برادر یا شوهرش به یک ولایت دور برود».
 
این مقام طالبان افزود: «علاوه بر این، در بسیاری از دانشگاه‌ ها هنوز اختلاط وجود داشت که راه را برای فحشا باز می‌ کرد. بنابراین رهبری امارت اسلامی افغانستان تصمیم گرفت تحصیل زنان را متوقف کند».
 
محمد ندیم گفت: «مهندسی، زراعت و برخی دروس دیگر با حیثیت و شرافت دانشجویان دختر و همچنین با فرهنگ افغانستان مطابقت ندارد».
 
او به مخالفان این تصمیم نیز هشدار داد که پس از ارائه این دلایل «اگر کسی با تصمیم مخالف باشد، قطعاً طغیانگر است و مجازات قیام در اسلام روشن است».
 
محمد ندیم پیشتر نیز در توئیتی نوشته بود: «جلوگیری از آموزش دختران، دستور پیامبر است. زن کشتزار مرد است و بر زن واجب است که در خدمت مرد باشد، نه اینکه آموزش ببیند».
 
روز سه‌ شنبه، وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان اعلام کرد «تا اطلاع ثانوی»، زنان و دختران نمی‌ توانند در دانشگاه‌ های دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند.
 
در این نامه آمده که این محرومیت تا «اطلاع ثانوی» ادامه خواهد داشت و دانشگاه‌ ها باید «فوراً» این تصمیم را عملی کنند.
 
این در حالی است که این تصمیم طالبان با واکنش‌ های گسترده مواجه شده و تعدادی از زنان افغان روز پنجشنبه در کابل علیه آن تطاهرات کردند.
 
طالبان پس از به قدرت رسیدن دوباره در افغانستان در تابستان، محدودیت‌ های گسترده‌ ای را علیه آموزش و اشتغال زنان و دختران این کشور اعمال کرده است.

در این رابطه