کارنامۀ تقریباً هیچ حکومت فعلی در رژیم ولایت فقیه و معضل تعامل با جهان

دولت رئیسی به نظر می رسد مجبور به دنده عقب شده است تا برسد به ایده و سخنان مقامات دولت قبلی. اگر کمی به عقب رجوع کنیم، قرار بود، عضویت در پیمان شانگهای همان کارکرد برجام را داشته باشد، ولی آقایان فهمیدند، از دل این عضویت، نه می توان نفت فروخت، و نه ارز وارد کشور کرد. ارتباط نزدیک با کشورهای همسایه هم که در تبلیغات این دولت بسیار پر رنگ بود، تقریباً هیچ دستاوردی نداشت. چرا که این کشورهاريال یا قدرتی ندارند و خودشان وابسته هستندريال و یا چشم شان به دهان آمریکاست. به عبارت دقیقتر، برآورد شده بود که می توان خصومت شکل گرفته با عربستان را با پادرمیانی عراق رفع کرد تا بتوان با راضی کردن پدرخواندۀ کشورهای عربی، سر و شکل جدیدی به دیپلماسی داد، لیکن همزمان با تحولات داخلی در ایران و تشدید تحریم های امریکا و اروپا، ریاض از سر میز مذاکره برخاست و خصومت ها از بین نرفت. جالب آنکه در برخی موضوعات منطقه شرایط نه تنها نسبت به زمان دولت حسن روحانی بهتر نشده، بلکه بدتر نیز شده اند. فی المثل نزدیکی کشور آذربایجان با رژیم صهیونیستی و مانورهای نظامی گاه و بی گاه این کشور با ترکیه در مرزهای کشورمان، پیام خوشایندی ندارد.
اگر از موضوعات مربوط به دیپلماسی عبور کنیم، در داخل هم شرایط نیازی به تشریح و تبیین خاصی ندارد. دولت حامی مستضعفان (!)
دلار ۲۴ هزار تومانی را از دولت قبلی تحویل گرفت و در کمتر از ٢ سال اکنون دلار به رقم باورنکردنی و تاریخی ۴۳ هزار تومان رسیده است. همین عدد به خوبی نشان می دهد، این دولت در داخل نیز مثل خارج چه کارنامه ای دارد. فقط می ماند، موضوع واردات گسترده واکسن و کنترل کرونا که جزو حتمی دستاوردهای این دولت شمرده می شد که آنهم با توضیحات جدیدی که اخیراً مطرح شده اند، مشخص شد این نکته مثبت را هم نباید به نام این دولت زد. طبق توضیحات جدید، دولت قبلی حدود ۲۰۰ میلیون دوز واکسن خریداری کرده بود که پس از پایان آن دولت روند واردات واکسن ها شروع شده و به دست مردم رسیده است. حتی اگر بگوییم، مقامات دولت قبل دروغ می گویند، وضعیت فعلی دارو در کشور و کمبودهای مختلف که استمرار دارد به نیکی نشان می دهد این دولت و وزارت بهداشت آن، توان کنترل و مدیریت بازار دارو را، چه از نظر قیمت، و چه ا زنظر موجودی، ندارند. فلذا، ما با کارنامۀ «تقریباً هیچ» دولت سیزدهم تا اینجای کار روبرو هستیم.
این نکات عرض شد تا به یک موضوع کلی اشاره نمایم و آن اینکه با وجود تمام مباحث مطرح شده، به صلاح مملکت نیست رجوع مجدد دولت سیزدهم به برجام روحانی و ظریف را به این دولت سرکوفت بزنیم. سال هاست کارشناسان و دلسوزان تأکید دارند با تعامل با جهان باید بر مشکلات اقتصادی فائق آمد.