گزارش تکان‌دهنده نرگس محمدی از زندان اوین؛ جلوگیری از مراسم بازرگان ، اعدام و زندان

zendane lakan rasht

گزارش تکان‌دهنده نرگس محمدی از زندان اوین؛ ۸۳۵۰ روز انفرادی برای ۵۷ زندانی سیاسی زن
 
نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، گزارشی از بند عمومی زنان زندان اوین منتشر کرد که بر اساس آن، ده‌ها زندانی سیاسی هدف شکنجه‌های هولناک و ضدانسانی جمهوری اسلامی قرار گرفته، تا دو سال در سلول انفرادی و محروم از درمان بوده‌اند و دست‌کم هفت نفرشان به جراحی فوری نیاز دارند.
 
او روز پنج‌شنبه ۲۹ دی، با نام بردن از ۵۸ نفر از ۶۱ زندانی بند عمومی زنان زندان اوین، جزییاتی از «محکومیت‌ها، تحمل سلول بندهای امنیتی و سلول انفرادی، بازجویی و پرونده‌سازی‌ها و همچنین وضعیت نگهداری زندانیان از جمله دسترسی و امکان معالجه و درمان» آنان منتشر کرد که بیانگر شدت سرکوب زنان زندانی به دست حکومت است.
 
این فعال حقوق بشر زندانی، حبس در سلول انفرادی بندهای امنیتی را از جمله موارد نقض فاحش حقوق بشر و اعمال شکنجه سفید خواند که بر اساس گزارش او، ۵۷ نفر از ۵۸ زندانی زن، تجربه این «شکنجه هولناک ضد انسانی» را دارند.
 
به گفته محمدی، اغلب این زنان زندانی به ویژه افرادی که مدت زمان‌های طولانی در انفرادی بوده‌اند از عوارض و بیماری‌های ناشی از حبس در این سلول‌ها رنج می‌کشند.
 
بر اساس گزارش خانم محمدی، ۵۷ زن زندانی سیاسی اوین در مجموع هشت هزار و ۳۵۰ روز در سلول بندهای امنیت اطلاعات و سپاه پاسداران حبس بوده‌اند.
 
سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر با نام بردن از برخی از این زنان، نوشت: «مریم حاج‌حسینی کل ۴۱۲ روز را در خانه امن و به شکل کاملا انفرادی و تنها محبوس بوده و زهرا زهتابچی، تمام ۱۴ ماه حبس در سلول‌های بند امنیتی ۲۰۹ و مریم محمدی، تمام ۲۳ ماه حبس در سلول بندهای امنیت را در دوره‌های مختلف، در انفرادی و در شرایط غیرانسانی و طاقت‌فرسایی گذرانده‌اند.»
 
در ادامه این گزارش همچنین اشاره شده که نیلوفر بیانی ۹ ماه، سپیده کاشانی، زهرا صفایی، مهوش شهریاری، فریبا کمال‌آبادی (هر کدام هشت ماه)، ناهید تقوی ۶۸ ساله ۲۰۰ روز و فریبا عادلخواه، چهار ماه حبس خود را در سلول‌های انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات یا بند امنیتی ۲-الف سپاه گذرانده‌اند.
 
خود خانم محمدی نیز پنج ماه از حبس خود را در سلول انفرادی و تنها بوده است.
 
این فعال حقوق بشر در ادامه گزارش خود جزییاتی نیز از احکام این زنان ذکر کرد و گفت به جز دو زندانی که هنوز حکمی نگرفته‌اند، ۵۶ زن زندانی دیگر صرفا در پرونده اخیرشان به تحمل بیش از سه هزار و ۳۰۰ ماه زندان، معادل ۱۰۰ هزار روز زندان محکوم شده‌اند که شامل محکومیت‌های سنگین ۱۰ و ۱۵ ساله برای برخی از آنان است.
 
بنا بر گزارش خانم محمدی، ۱۰ نفر از این زنان بیش از ۶۰ سال سن دارند که همگی به تحمل احکام سنگین ۱۰و پنج سال حبس محکوم شده‌اند و بیش از نیمی از آنان نیز مادر هستند.
 
از سوی دیگر، برخی از این زنان زندانی مبتلا به بیماری‌های جدی و خطرناکی هستند که تحمل حبس را برایشان دشوار کرده و شرایط بیماریشان روز به روز حادتر می‌شود.
 
نرگس محمدی که خود نیز نیاز به درمان دارد، از فرنگیس مظلوم و زهرا صفایی که همچون شش زندانی دیگر بیماری قلبی دارند و مریم محمدی و نرگس منصوری نام برده که طبق نظر پزشکان زندان به جراحی فوری نیاز دارند.
 
همچنین به گفته او، چهار تن از زندانیان مبتلا به آسم شدید و بیماری ریه و هفت نفر نیازمند عمل جراحی فوری به دلیل برنشیت و آسم هستند اما بسیاری از آنان به دلیل عدم بهره‌مندی از مرخصی، از انجام جراحی و معالجه محروم شده‌اند.
 
در گزارش سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ذکر شد که نگهداری زندانیان در بیمارستان‌ها تحت شرایط سخت امنیتی و با بدرفتاری برخی از پاسیاران همراه است که گاهی حتی پروسه درمان را ناقص می‌گذارد اما نهادهای امنیتی و دادستان تهران حاضر به دادن مرخصی -حتی استعلاجی- به این زنان زندانی بیمار نیستند.
 
خانم محمدی در پایان یادآوری کرد که ده‌ها زندانی سیاسی در سراسر کشور بدون طبقه‌بندی جرایم در بندهای عادی به سر می‌برند که مشکلات بیشتری دارند و نباید فراموش شوند.
 
نرگس محمدی که تاکنون هفت سال از عمر خود را در زندان سپری کرده، مجبور به تحمل حبس برای هشت سال‌ و نیم دیگر است.
 
خانم محمدی در این مدت با انتشار نامه‌ها و گزارش‌هایی، درباره وضعیت زنان زندانی در ایران اطلاع‌رسانی کرده است.
 
او در نامه‌ای که اواسط آذر ماه امسال از زندان خطاب به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران نوشت، خواستار تحقیق درباره تعرض جنسی به زنان در بازداشت شد و تاکید کرد که این اقدام، بخشی از برنامه سرکوب حکومت علیه زنان معترض و مبارز است.

----------------------
ممانعت نهادهای امنیتی از برگزاری مراسم سالگرد درگذشت مهدی بازرگان
خبرگزاری هرانا – بنیاد فرهنگی مهدی بازرگان در اطلاعیه‌ ای عنوان کرد که برگزاری مراسم سالگرد درگذشت مهدی بازرگان در پی ممانعت نهادهای امنیتی لغو شد. این مراسم قرار بود روز جمعه ۳۰ دی ماه در فضای دفتر انجمن اسلامی مهندسین برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، برگزاری مراسم سالگرد درگذشت مهدی بازرگان به دلیل ممانعت نهادهای امنیتی لغو شد.
بنیاد فرهنگی مهدی بازرگان با صدور اطلاعیه‌ای ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: “به دستور مقامات امنیتی برگزاری مراسم بیست و هشتمین سالگرد زنده یاد مهندس مهدی بازرگان که قرار بود روز جمعه ۳۰ دی‌ماه بطور محدود در فضای دفتر انجمن اسلامی مهندسین برگزار شود، لغو شده است.”
مهدی بازرگان، از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران و از هواداران و معتمدان روح‌الله خمینی بنیان گذار جمهوری اسلامی در جریان انقلاب سال ۱۳۵۷ بود.
او با حکم آیت الله خمینی به مقام نخست وزیری دولت موقت منصوب شد، اما بعدها از مقام خود استعفا داده و به یکی از منتقدان اصلی جمهوری اسلامی تبدیل شد.
مهدی بازرگان در  تاریخ ۳۰ دی ۱۳۷۳، پس از یک دوره بیماری، در جریان سفر درمانی در زوریخ سوئیس درگذشت.--------------
اجرای حکم اعدام دو زندانی در ندامتگاه مرکزی کرج
خبرگزاری هرانا – حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در ندامتگاه مرکزی کرج به اجرا درآمد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دو زندانی در زندان کرج اعدام شدند.
هویت یکی از این افراد شرف خان اکبری، توسط هرانا احراز شده است.
از هویت دیگر زندانی اعدام شده تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی حاصل نشده است.
این زندانیان پیشتر بازداشت و توسط مراجع قضایی از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
-----------
اعتراضات سراسری؛ فرناز ناظری به حبس و ممنوع الخروجی محکوم شد
خبرگزاری هرانا – فرناز ناظری، از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در قائم شهر، توسط دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرناز ناظری به حبس و ممنوع الخروجی محکوم شد.
خانم ناظری، توسط دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.
فرحناز ناظری، در تاریخ ۱۵ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در قائم شهر بازداشت و در تاریخ ۲۲ دی ماه، با تودیع قرار وثیقه سه میلیارد تومانی، بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “وی در دو هفته اول بازداشت به اداره اطلاعات منتقل شده بود. همچنین وکیل خانم ناظری به پرونده او دسترسی ندارد.”
خانم ناظری، نقاش و مجسمه ساز، سرپرست خانواده و دارای دو دختر ۱۴ و ۲۰ ساله است.
------------
صادق آهنگری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد
خبرگزاری هرانا – طی روزهای اخیر، صادق آهنگری شهروند اهل بوکان، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۱، یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
هویت وی “صادق آهنگری، اهل بوکان” توسط هرانا احراز شده است.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “بازداشت آقای آهنگری در پی هجوم نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی صورت گرفته است.”
صادق آهنگری، پیشتر نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد.
تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.


در این رابطه