خبرهایی در بارۀ جنبش مقاومت مردم ایران

برگزاری مراسم چهلم آیدا رستمی در فضایی امنیتی:
مراسم چهلم آیدا رستمی، پزشکی که به معترضان مجروح کمک میکرد، روز جمعه در فضایی امنیتی در شهر گرگان برگزار شد.
تصاویر منتشر شده از این مراسم در شبکههای اجتماعی گویای حضور نیروهای امنیتی اطراف آرامگاه آیدا رستمی است که تلاش میکنند جمعیت را پراکنده سازند.
همچنین گزارشهای تایید نشده ای نیز از ضرب و شتم حاضران در مراسم به دست نیروهای حکومتی و بازداشت شماری از آنها منتشر شده است.
آیدا رستمی، پزشک عمومی، که به همراه چند دانشجو به درمان معترضان زخمی کمک میکرد، شامگاه دوشنبه ۲۱ آذر پس از پایان شیفت کاری خود در بیمارستان چمران تهران مفقود شد و در نهایت، کلانتری شهرک اکباتان پیکر بیجان این پزشک جوان را به خانوادهاش تحویل داد که آثار ضرب و شتم بر آن مشهود بود.
مرکز رسانه قوه قضائیه اما دلیل مرگ او را «سقوط از پل هوایی» در پی «مشاجره لفظی و فیزیکی با یک مرد» عنوان کرد. از آغاز اعتراضات سراسری از اواخر شهریور امسال منابع حکومتی دلایل مرگ شماری از جانباختگان را مواردی چون سقوط از ارتفاع و خودکشی عنوان کردهاند.
گل باران خانۀ آرمان عمادی:
ویدئویی به رادیو فردا ارسال شده که نشان می دهد مردم مقابل در خانه آرمان عمادی را گل باران کرده اند.
آرمان عمادی روز ۲۴ آبان بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای حکومتی مجروح شد و ۲۶ آبان در بیمارستان بهدلیل شدت جراحات وارده جان باخت.
مدیرعامل کلودفلر: تحریم ها مانع کمک به معترضان ایرانی برای دسترسی به اینترنت شد
مدیرعامل کلودفلر می گوید که یک مقام ارشد کاخ سفید از این شرکت فناوری آمریکایی خواسته است تا به معترضان در ایران برای دور زدن سانسور اینترنت کمک کند، اما تحریم های ایالات متحده آمریکا مانع چنین اقدامی شده است.
متیو پرینس که روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس سخنرانی میکرد، اظهار داشت: «تماسی از یک مقام ارشد کاخ سفید داشتم که گفت، آیا می توانی کاری را که در روسیه انجام دادی در ایران هم انجام بدهی؟ و من جواب دادم که نه. او پرسید که چرا نه؟ و من گفتم چون تحریمه ا به هیچ وجه به ما اجازه نمی دهد که تجهیزات مان را به ایران بفرستیم».
مدیر عامل شرکت کلودفلر تصریح کرد که آن مقام کاخ سفید به او نسبت به صدور مجوز عملیاتی در ایران اطمینان داده است، اما آقای پرینس در پاسخ گفت که برای چنین کاری دیگر «خیلی دیر است».
او افزود که این تماس تلفنی کاخ سفید نشان می دهد، تحریم های واشینگتن علیه حکومت جمهوری اسلامی ناقض حقوق بشر در ایران است.
او در عین حال تأکید کرد که اعمال تحریم ها و برآورده کردن نیاز مخالفان حکومت در ایران برای دسترسی به اینترنت به طور همزمان، امری دشوار و تقریباً ناممکن است.
حکومت ایران به دنبال اعتراضات گسترده مردمی اخیر که بیش از ۵۰۰ کشته بر جای گذاشته است، فلیترینگ اینترنت را شدت بخشیده و دسترسی عموم به اینترنت را بسیار دشوار ساخته است.
ایالات متحده آمریکا اما در بیش از چهار ماهی که از اعتراضات می گذرد بر حمایت از معترضان تأکید داشته و تلاش کرده است با صدور مجوزهایی که استثناهایی را در تحریم ایران قائل می شوند، دسترسی ایرانیان به اینترنت را تسهیل کند.
کاخ سفید پیش از این از شرکت اسپیس ایکس خواسته بود تا خدمات اینترنت ماهواره ای را به مردم ایران ارائه کند.
متیو پرینس، مدیرعامل شرکت سایبری و اینترنتی کلادفلر، اعلام کرد با وجود درخواست یک مقام ارشد کاخ سفید از این شرکت برای کمک به دور زدن سانسور اینترنت در ایران، تحریمهای آمریکا مانع انجام چنین کاری است.
آقای پرینس که روز پنجشنبه، ۲۹ دیماه، در مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس سخن می گفت، در این زمینه اضافه کرد که مقام کاخ سفید که به نامش اشاره نکرده از شرکت کلادفلر میخواست همان کاری را که در روسیه انجام میدهد، در ایران نیز انجام دهد.
او گفت جوابش به مقام کاخ سفید منفی بوده، زیرا تحریمها علیه جمهوری اسلامی، از پیش از آغاز اعتراضات فعلی، مانع ارسال تجهیزات این شرکت به ایران و یافتن جای پایی در این کشور شده است.
شرکت آمریکایی کلادفلر مستقر در سان فرانسیسکو در زمینه مبارزه با حملات سایبری و همچنین دور زدن فیلترینگ اینترنت در کشورهای استبدادی فعال است.
هک وبسایت دانشگاه امام صادق:
در ادامه کارزار سایبری علیه نهادهای جمهوری اسلامی، وبسایت دانشگاه امام صادق که از مراکز اصلی ترویج ایدوئولوژی حکومت ایران است،روز جمعه ۳۰ دی ماه هک شد.
گروه هکری بلک ریوارد مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفته و در صفحه اصلی وبسایت دانشگاه امام صادق با انتشار تصویر زنی که روسری خود را در اعتراض به حجاب اجباری آتش زده است، این دانشگاه را «پل مدیریت برای آقازادهها» نامیده است.
این گروه هکری همچنین وعده داده که «اطلاعات و اسناد به دست آمده» از وبسایت دانشگاه امام صادق را به طور علنی منتشر خواهد کرد. پیام گروه هکری بلک ریوارد در نهایت با هشتگ #مهسا_امینی پایان یافته است.
بسیاری از اعضای دولت کنونی ایران از دانشآموختگان دانشگاه امام صادق هستند از جمله احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، علی باقری کنی، مسئول مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی، و حجت عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد.
گروه هکری بلک ریوارد در عین حال پیام هک وبسایت دانشگاه امام صادق را از طریق حساب کاربری آقای عبدالملکی در توییتر نیز منتشر کرده است که نشان میدهد حساب کاربری او را در اختیار گرفته است.
از آغاز اعتراضات جاری در ایران که با جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شکل گرفت، شمار متعددی از نهادهای جمهوری اسلامی هدف حملات سایبری و گروههای هکری قرار گرفتهاند از جمله تلویزیون دولتی ایران، خبرگزاری فارس و پرس تی وی.
هفته نامه فرانسوی لوپوئن: ععلی خامنه ای تا کجا پیش خواهد رفت؟:
لوپوئن، از مهم ترین نشریات هفتگی فرانسه، در تازه ترین شماره خود پروندها ی را به روابط ایران و فرانسه اختصاص داده و این تیتر را برای روی جلد خود انتخاب کرده است: «چرا ایران فرانسه را هدف می گیرد؟ علی خامنه ای تا کجا خواهد رفت؟»
این نشریه چاپ پاریس بازداشت شهروندان فرانسوی در ایران، تهدیدهای مقام های جمهوری اسلامی علیه شارلی ابدو و مخالفان جمهوری اسلامی ساکن فرانسه و همچنین پرونده فعالیتهای هسته ای ایران را از دلایل انتشار این پرونده اعلام کرده است.
در یکی از مطالب این نشریه درباره شهروندان فرانسوی «گروگان گرفته شده» در ایران، رولان مارشال پژوهشگری که پیشتر به همراه فریبا عادل خواه در ایران زندانی شده بود، گفته که بازداشت آنان «به روشنی بر اساس انتقام جویی» دولت جمهوری اسلامی از فرانسه انجام شد.
همچنین لوپوئن در مطلبی به ۵۰ سال روابط «مسموم» دو کشور پرداخته و در مطلبی دیگر نیز جایگاه علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در ایران و اعتراض های مردمی علیه او را روایت کرده است.
«استقبال در باشگاه دیکتاتورها» نیز عنوان یکی دیگر از مطالب این شماره لوپوئن است که همراه با عکسی از دست دادن ولادیمیر پوتین و ابراهیم رئیسی منتشر شده و به پیوستن جمهوری اسلامی به سازمان همکاری شانگهای اختصاص دارد.
اثر جدید مژگان شجریان، برای «زن، زندگی، آزادی»:
مژگان شجریان، خواننده، موزیک ویدئوی تازه ای را با عنوان «اثر جدید مژگان شجریان، برای «زن، زندگی، آزادی» منتشر ساخت.
مژگان شجریان، خواننده، موزیکویدئوی تازهای را با عنوان «برای بیمزار عاشقان» در صفحه خود در اینستاگرام منتشر کرده که متن ترانه و ویدئو به اعتراضات اخیر و دیگر فجایع سالهای اخیر در ایران از جمله سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک موشکهای سپاه پاسداران اختصاص دار» در صفحه خود در اینستاگرام منتشر کرده است که متن ترانه و ویدئو به اعتراضات اخیر و دیگر فجایع سال های اخیر در ایران از جمله سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک موشک های سپاه پاسداران اختصاص دارد.
صفحه ایستاگرام مژگان شجریان و مهدی باقری: مام وطن، اندوه تو را بر کول خسته از تاریخ تا سپیده دمان صبح آزادی می کشد.
ای عاشقان بی مزار که درین دشت پر ظلمت، گمنام خفته اید، روزی ز خون به ناحق ریخته شما، لالههای گلگون ز خاک پاکتان به سوی خورشید آزادی سر برون خواهد کرد و چون جامی، شراب عشق و زندگانی را به کام تشنگان مهر و انسانیت، خواهد ریخت.
آن صبج هدهدی خواهد خواند:
آنکه برین دشت خفته است، سرباز راستین وطن بوده است.
آنکه دل ظلمت را خورشیدگون دریده، قلب آتشین فرزندان این مرز و بوم بوده که به عشق آزادی وطن شعله ور گشته است.
بخوان هدهد آزاد که مام وطن را دیگر توان کشیدن بار سنگین اینهمه ظلم و جنایت نیست.
بخوان، بخوان که صبح نزدیک است.
مژگان شجریان / مهدی باقری / ژانویه ۲۰۲۳ / ۲۹ دیماه ۱۴۰۱
برای بی مزار عاشقان
آهنگساز: مهدی باقری
خواننده : مژگان شجریان
شعر: حسام الدین ب
#مهسا_امینی #زن_زندگی_آزادی #اعتراضات_سراسری #اعتصابات_سراسری #نه_به_حجاب_اجباری #ايران #اتحاد #آزادى #انقلاب_ايران #مژگان_شجريان #شجريان #مژگان_شجريان_آواز #مهدى_باقرى #مهدى_باقرى_كمانچه #آواز #موسيقى #موسيقى_ايران #سه_تار #كمانچه #تمبك
تجمع معترضان در زاهدان:
شعار تظاهر کنندگان: «می کشم، می کشم، آنکه برادرم کشت».
در شانزدهمین هفته از کشتار گروهی از مردم در زاهدان که به جمعه خونین زاهدان شهرت یافت، اعتراض ها در این شهر همچنان ادامه دارد.
پلاکارد زاهدان= شعب ابی طالب، زن زندگی آزادی، یکی از نمازگزاران معترض در زاهدان.
وب سایت «کمپین فعالین بلوچ» گزارش داد که صبح جمعه مأموران با ایجاد ایست بازرسی «حلقه وار»، مسجد و مصلای مکی زاهدان را «محاصره» کردند».
«شعب ابی طالب»، نام محلی بود که پیامبر اسلام و پیروانش به مدت ۳ سال در آنجا در محاصره و فشار بودند.
شعار «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه»، در شانزدهمین هفته از کشتار گروهی از مردم زاهدان که به جمعه خونین زاهدان شهرت یافت.
به رغم جو شدید امنیتی اعتراض ها در این شهر همچنان ادامه دارد.
معترضان در زاهدان روز جمعه با وجود تشدید شرایط امنیتی در این شهر پس از نماز جمعه بار دیگر به خیابان آمدند و شعار سر دادند، از جمله شعارهای آزادی، آزادی، آزادی، و خامنه ای حیا کن، مملکت را رها کن.
استقبال وزیر خارجۀ هلند از تروریست نامیده شدن سپاه:
در آستانه برگزاری نشست شورای امور خارجی اتحادیه اروپا در روز دوشنبه، سوم بهمن، هلند اعلام کرد که «سخت از تروریستی نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» حمایت میکند.
وُپکه هوکسترا، وزیر خارجه هلند، روز پنجشنبه، ۲۹ دی، همچنین یادآوری کرد که تروریستی شناختن سپاه پاسداران اقدامی است مستلزم تعهد مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا.
وزیر خارجه هلند پس از دیدار با جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با اعلام این موضع هلند، نوشت که درباره نقض فاحش حقوق بشر در ایران و روسیه با آقای بورل گفتگو کرده است.
او با گفتن این که باید به تحریم مسئولان ایران ادامه داد، خبر داد که او یکی از سخنرانان نشست شورای امور خارجی اتحادیه اروپا در روز دوشنبه خواهد بود.
واکنش محمد جواد علی اکبر به اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران:
در پی اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران، امامان جمعه در سراسر ایران روز جمعه به طور هماهنگ از این نیروی نظامی جمهوری اسلامی حمایت کردند.
محمد جواد علی اکبری، امام جمعه موقت تهران، روز جمعه، ۳۰ دی، گفت: «اقدام پارلمان اروپا هیچ ارزش و اهمیتی ندارد».
او با این حال، بدون ارائه جزئیاتی اضافه کرد که جمهوری اسلامی در این زمینه «پاسخ های درخور، مناسب و قاطع خواهد داد».
همچنین ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز در توئیتی مدعی شد سپاه «بزرگترین نهاد ضد تروریسم جهان» است.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز مدعی شد: «تصمیماتی چنین نشاندهنده شکست اروپاییها از ملت ایران است».
انتقاد از افراد «باتقوای بی عرضه» در حکومت:
در پی افزایش انتقادها از دولت ابراهیم رئیسی، جواد نیک بین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت که در این دولت «بعضی از کارهای کشور به دست افراد باتقوای بی عرضه است». او به محسن رضایی معاون اقتصادی رئیسی اشاره کرد و افزود رضایی «از اقتصاد چیزی نمی داند».
نیک بین به وبسایت جماران گفت: «شاید یک فرد باتقوا بوده، اما بی عرضه بوده است، و جربزه و توان اجرا و مدیریت نداشته باشد و در حالی که کار باید به دست افراد کاردان، شایسته و اجرایی قوی داده شود».
او افزود: «دعوت از ابراهیم ریئسی برای ورود به انتخابات دلیل بر این نیست که عملکردش را تأیید می کنیم».
اشاره به محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران، در حالی است که او پیشتر در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری بر تحصیلات خود در رشته اقتصاد تأکید کرده و قول داده بود که ارزش پول ملی ایران را افزایش دهد.
در روزهای اخیر و در پی اعتراضات سراسری در ایران، انتقادها از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی نیز افزایش یافته اند و یک نماینده علی خامنه ای نیز صریحاً از شخص رئیسی انتقاد کرد.
ادامۀ حمایت از مولوی گرگیج:
حامیان مولوی گرگیج در گالیش واقع در استان گلستان نیز پس از نماز جمعه ۳۰ دی مقابل خانه این روحانی اهل سنت تجمع کردند و شعار سر دادند.
مولوی گرگیج، امام جمعه سابق آزادشهر هفته گذشته به دادگاه روحانیت احضار شد. پس از آن حامیان او نیز با تحصن و تجمع مقابل خانه او خواهان لغو این موضوع شدند.
تجمع اعتراضی در شهر راسک:
معترضان در شهر راسک نیز پس از نماز جمعه،۳۰ دی در اعتراض به احضار و بازداشت روحانیون اهل سنت همچنین حمایت از مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان تجمع کردند و شعار سردادند.
راسک از جمله شهرهای استان سیستان و بلوچستان است که در روزهای گذشته جو شدید امنیتی بر آن حاکم شده است.
تهیه و پخش غذا در ایران به یاد محمد مرادی:
همسر محمد مرادی، جوان ایرانی که به تازگی در شهر لیون فرانسه در اعتراض به سرکوب و اعدام معترضان، به زندگی خود پایان داد، از اقدام دوستداران محمد در ایران برای تهیه و پخش غذا در اینستاگرام خود خبر داده است.
ورود مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان به مصلی این شهر:
حال وش- امروز ۳۰ دی ماه ۱۴۰۱، لحظه ورود مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان به مصلی این شهر با وجود فشارهای دستگاه های نظامی و امنیتی با همراهی جمع زیادی از مردم که در واقع تامین امنیت وی را بر عهده دارند، مواجه شد.
نه به اعدام های ایران در هفته مد پاریس:
«اعدام ها را در ایران متوقف کنید» پیامی است از سوی مدل و فعال ایرانی «شاروک» the_sharok، که روی کاغذی نوشته شده و به مخاطبان نشان داده می شود.
نمایش پاییز- زمستان ۲۰۲۳،۲۰۲۴ لوییس گابریل نوچی، در هفته مد پاریس برگزار می شود.
فشارها بر خانوادۀ مجید رضا رهنورد:
وب سایت حقوق بشری هرانا هم زمان با چهلم مجید رضا رهنورد، معترضِ اعدام شده، از تداوم فشارها بر خانواده او و ممانعت از هرگونه تجمع بر مزار این جوان خبر داده است.
این وب سایت در گزارشی که روز جمعه، ۳۰ دی همزمان با چهلم مجیدرضا رهنورد منتشر کرده، آورده است که ماموران حکومتی بهویژه در روزهای گذشته از هرگونه تجمع در نزدیکی مزار او جلوگیری کردهاند.
در این گزارش همچنین به نقل از «شاهدان عینی» گفته شده که در ۷۲ ساعت گذشته، دست کم ۱۲۰ نفر از شهروندان به ظن «حضور برای مجیدرضا رهنورد» در آرامستان «بهشت رضا» در مشهد از سوی نهادهای مختلف حکومتی اعم از فراجا و اطلاعات سپاه بازداشت و بیشتر آنها پس از چند ساعت آزاد شده اند.
آثاری مربوط به اعتراضات سراسری در جشنواره فیلم و هنر حقوق بشر ایالت داکوتای شمالی و همچنین جشنواره فیلم ساندنس در ایالت یوتای امریکا:
آثاری مربوط به اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در جشنواره فیلم و هنر حقوق بشر ایالت داکوتای شمالی و همچنین جشنواره فیلم ساندنس در ایالت یوتای آمریکا به نمایش در میآید.
جشنواره فیلم ساندنس که بزرگترین جشنواره فیلمهای مستقل در آمریکا محسوب میشود، پس از دو سال برگزاری به صورت مجازی به دلیل همهگیری کرونا، امسال به صورت حضوری برگزار میشود.
این جشنواره روز پنجشنبه، ۲۹ دیماه، کار خود را آغاز کرد و تا یکشنبه هفته آینده ادامه دارد و در این دوره، فیلمهایی با دو موضوع اوکراین و زنان ایرانی نیز به نمایش درمیآید.
علاوه بر این که پوستر این دوره از جشنواره به زنان ایرانی و شعار «زن، زندگی، آزادی» اختصاص یافته، آثاری از هنرمندان ایرانی همچون فرناز پورکاشف، مسعود احمدی و پرنیان پورموحد به نمایش درمیآید.
اعتراضات سراسری ایران که بیش از چهار ماه است در کشور ادامه دارد بازتاب گستردهای در جشنوارههای هنری بینالمللی داشته است.
بازداشت دو گروه وابسته به داعش؟:
همزمان با تشدید فضای امنیتی در سیستان و بلوچستان، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران از بازداشت «دو گروه وابسته به داعش» در جنوب شرق ایران خبر داد.
خبرگزاری تسنیم روز پنجشنبه، ۲۹ دی، مدعی شد که قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و نیروی انتظامی دو گروه وابسته به داعش را که «قصد ایجاد نا منی در جنوب شرق کشور را در ماه های اخیر داشتند» بازداشت کرده اند.
این خبرگزاری در ادامه نوشت که یکی از اهداف این افراد که به تعداد و هویت شان هیچ اشارهای نشده «گروگان گیری اتباع خارجی و تجار در چابهار» بوده است.
به نوشته تسنیم، در میان این افراد اتباع افغانستان و تاجیکستان نیز بوده است.
این خبر همزمان با تشدید فضای امنیتی در چند شهر استان سیستان و بلوچستان، بویژه زاهدان در روزهای گذشته منتشر شده است.
خواست پیش نویس بسته جامع تحریم ها علیه جمهوری اسلامی در ایران:
فراکسیون موسوم به «اتحادیه مسیحی»، متشکل از نمایندگان احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی، با ارائه طرحی به بوندستاگ، پارلمان آلمان، از دولت فدرال خواست کار بر روی پیش نویس بسته جامع تحریم ها علیه جمهوری اسلامی در ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا آغاز کند.
هدف از این طرح، «دشوار کردن» سرکوب مردم از سوی جمهوری اسلامی عنوان شده است.
در این طرح با اشاره به «دور بودن اتحادیه اروپا از این هدف»، تأکید شده است که دولت فدرال آلمان باید در این زمینه، نقش پیشگامی در اتحادیه اروپا بازی کند.
نمایندگان پارلمان اروپا، از جمله از دولت فدرال خواستند در مورد ممنوعیت ورود اعضای سپاه پاسداران و اعضای خانواده آنها به اروپا و دیگر اعضای نهادهای امنیتی و مسدود کردن دارایی های آنها تلاش کند.
آلمان در کنار دیگر کشورهای اروپایی از زمان آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی»، بارها مقامهای جمهوری اسلامی را به تندی مورد انتقاد قرار داده و چهره های سیاسی این کشور، از جمله شماری از نمایندگان بوندستاگ، در یک حرکت ابتکاری، وکالت سیاسی برخی از معترضان زندانی را بر عهده گرفته اند.
"وزیر کشور": سبک غلط زندگی عامل حضور در اغتشاشات بود
وزیر کشور جمهوری اسلامی باردیگر اعتراضات مردمی به سیاستهای مقامات رسمی را «اغتشاشات» نامید و حضور مردم در تجمعات را ناشی از «سبک غلط زندگی» دانست.
احمد وحیدی این اظهارات را در برنامه «چالشهای امنیتی، اجتماعی پیش رو» در مرکز مدیریت حوزه علمیه زنان بیان کرد.
وی گفت: «برخی از مسائل اخیر ناشی از سبک غلط زندگی بود. کسانی که نقش خانواده در زندگی آنها کم رنگ شده بود و خود را مستقل محسوب میکردند، در این اغتشاشات دیده شدند.»
پیشنهاد کلی وحیدی برای حل شدن «مشکل» نیز «فراتر رفتن نظریه سبک زندگی اسلامی» بود.
پوشش اختصاصی اخبار مربوط به اعتراضات در استان سیستان و بلوچستان:
حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش می دهد، اعلام کرد برای «افزایش توجه به مردم» استان سیستان و بلوچستان، تا روز شنبه اول بهمن، تنها به بازنشر محتوای صفحه فرزین کدخدایی، فعال بلوچ در توییتر میپردازد.
استان سیستان و بلوچستان ماهها است که همراه با دیگر نقاط ایران، صحنه اعتراضات خیابانی است و تقریبا هر جمعه، پس از پایان نماز، معترضان اعتراض خود به را سیاستهای جمهوری اسلامی و شخص علی خامنهای در خیابان ها ابراز می کنند.
مولوی مراد زهی: بعد از انتصاب رادان می خواهند رعب و وحشت ایجاد کنند
مولوی عبدالمجید مرادزهی، مشاور و از اعضای دفتر مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در گفتوگو با رادیوفردا از امنیتی شدن شهر زاهدان و استقرار ایست بازرسی در تمام ورودیها و خروجیهای شهر زاهدان خبر داده و میگوید که پس از انتصاب احمدرضا رادان به فرماندهی نیروی انتظامی، «میخواهند ایجاد رعب و وحشت کنند».
روز چهارشنبه گزارش هایی از محاصره شهر زاهدان و ایجاد ایست بازرسی در ورودی و خروجیهای این شهر و همچنین محاصره مسجد مکی منتشر شده بود.
نسیم سلطان بیگی همچنان در سلول انفرادی در زندان اوین پس از ۹ روز بازداشت:
مادر نسیم سلطان بیگی، خبرنگار بازداشت شده در ایران می گوید، با آنکه ۹ روز از بازداشت دخترش گذشته، او همچنان در سلول انفرادی در زندان اوین به سر میبرد.
نسیم سلطان بیگی از فعالان دانشجویی پیشین، فعال حقوق زنان و روزنامهنگار، شامگاه ۲۱ دیماه ، هنگام سفر به خارج از کشور در فرودگاه «امام خمینی» تهران بازداشت شد.
ایران جلیلی، مادر وی نسبت به وضعیت دخترش به دلیل ادامه حبس در زندان انفرادی ابراز نگرانی کرده و زندان انفرادی را مصداق شکنجه خوانده است.
نسیم سلطان بیگی پیش از این نیز دوبار دیگر نیز بازداشت شده بود؛ اولینبار به خاطر شرکت در تجمع اعتراضی «زنان برای تغییر» در جریان فعالیتهای کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین زنستیز در ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۵ که ۸ شبانه روز در بند ۲۰۹ زندان اوین، متعلق به وزارت اطلاعات بازداشت بود.
یک سال بعد در تیرماه سال ۱۳۸۶، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، نسیم سلطان بیگی را به اتهام «اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم و اغتشاش» به دو سال حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم کرد.
بازداشت ٢ دوست و سنگ تراش سنگ مزار محمد حسنی:
مادر محمد حسین ترکمان، از کشته شدگان اعتراضات در بابل، از بازداشت دوستش و سنگ تراشی که قرار بود سنگ مزار محمد حسنی، معترض اعدام شده را آماده کند، خبر داد.
کاملیا سجادیان در روزهای گذشته در اینستاگرام نوشته بود یکی از دوستانش امور مربوط به سنگ مزار محمد حسینی، معترضی که به تازگی اعدام شد و پدر و مادری نداشت که برای او سنگ مزار تهیه کنند را بر عهده گرفته است.
وی با این حال خبر داد: «٢ نفر از دوستان عزیزم و سنگتراش و شاگردانش را به جرم اندازه گیری قبر بازداشت کردند و با کلی داستان با وثیقه بالا سنگتراش و شاگردانش را آزاد کردند، اما دوستانمان هنوز در بازداشت هستند.»
خانم سجادیان در ادامه این پرسش را مطرح کرده که «چرا وطبق کدام قانون برای گذاشتن سنگ مزار بایداین توحش باشد، و اینکه حرمت نگه داشتن متوفی در کجای انسانیت نداشتهشان قراردارد.»
کاملیا سجادیان: چند روز قبل برای هماهنگی،و اجرای سنگ مزار سید محمد حسینی با دوست خوبم صحبت کردم، قرارشد ایشان همه ی کارهای مربوطه را انجام دهد. دیشب بامن تماس گرفتن و خبری را دادن که فقط از شدت عصبانیت سردرد گرفتم. دو نفر از دوستان عزیزم و سنگتراش و شاگردانش را به جرم اندازه گیری قبر بازداشت کردند، و با کلی داستان با وثیقه ی بالا سنگ تراش و شاگردانش را آزاد کردند، امادوستانمان هنوز در بازداشت هستند.
حال سؤال هایی دراین میان مطرح است. حال آنکه چرا و طبق کدام قانون برای گذاشتن سنگ مزار باید این توحش باشد؟ وا ینکه حرمت نگه داشتن متوفی درکجای انسانیت نداشته ی شان قراردارد؟ هر فردی به هر دلیلی از دنیا رفته باشد، حداقل این حق را دارد، سنگ مزاری داشته باشد. این فقط از آن متوفی یادی است برای بازماندگان و تسلی خاطر آنها. حال آنکه سنگ بشکنند و اجازه ای ندهند برای گذاشتن سنگ قبرش. جالب شده اینکه حکومتی خود را قدرت منطقه ای بداند و از سنگ و خاک انسانی که از دنیا رفته است هم می ترسد. ترس که نه، وحشت. پس خاک بر سرتان، خاک بر سرتان که به کمترین احترام ها هم بی حرمتید. خاک بر سر قدرت منطقه ای کند که برای بچه ای یتیم از دنیا رفته شاخ و شانه می کشد. همان قدرت کثافت منطقه ای که فقط بلد است برای کشورهای عقب مانده، پدرخوانده شود، آنها را هار کند، تا مثل سگ هار زنجیر پاره کنند و به جان مردم این کشور بیفتند.
قدرت منطقه! خاک بر شرف نداشته ات، قدرت منطقه! تف بر نامردی هایتان. اگر برفرض محال، سید محمد، هر کاری کرده بود، مجازاتش مرگ نبود که شما با بی شرمی تمام این کار را انجام دادید. حال برای یک بچه ی یتیم سنگ مزار کمترین کاری است که می شد انجام داد و حق اوست.
فقط یه سوال؟ آیا برای جاسوس تان که چند روز پیش اعدام شد، هم این قانون وجود دارد؟ قطعاً نه. چون سیاست کثیف تان برای همه رو شده است. ولی شک نکنید،دوستان خوب و وفادار ام. این کار را انجام خواهندد اد، حتی اگر سنگ مزارش را بشکنید، چراکه معتقدند امثال سید محمد، جانش را برای مردمش هدیه داده بود. ولی خاک بر سرتان که حرمت سید بودنش را هم نگه نداشته اید. خاک برسرتان که حرمت بچه ی یتیم را نگه نداشته اید. پس ادعای حکومت علی را نکنید دهان کثیفتان راببندید،و بدانید من مادر سید محمد حسینی و محمد حسن ها هستم. گفته بودم برای مردم کشورم مادری می کنم. من برایش مادری می کنم، صدای مظلومیت او و محمدحسن می شوم. حتی اگر به قیمت جانم تمام شود. من مادر سید محمد حسینی ام، مادر محمد حسن ام، مادر مظلومیت مردم کشورم هستم، مادر همه ی مادران داغدار سرزمینم ام، مادر قلب داغدار و غمگین خودم هستم. من مادر مادرانم. پس با تمام قدرتم پیش خواهم رفت، تا آخرین نفس ایستاده ام.
شعار شبانه در تهران و بندرعباس؛ چهلم و یادبودهای اعتراضی در ایذه، دزفول و کرمانشاه:
چهلم دنیا فرهادی در ایذه و شادمان احمدی در دهگلان روز پنجشنبه با حضور گسترده مردمی به صحنه سردادن شعارهای ضد حکومتی از جمله «مرگ بر خامنهای» تبدیل شد و همزمان مراسم یادبود سینا نادری در کرمانشاه و محمد قائمیفرد در دزفول نیز شاهد سردادن شعارهای اعتراضی بود. شامگاه پنجشنبه نیز معترضان در مناطقی از تهران و بندرعباس اقدام به سردادن شعارهای شبانه ضد حکومتی کردند.
در تهرانپارس جمعی از معترضان شامگاه پنجشنبه بیست و نهم دی ماه به سردادن شعارهای شبانه علیه جمهوری اسلامی پرداختند. «مرگ بر خامنهای، لعنت بر خمینی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» از جمله شعارهای شبانه معترضان در تهرانپارس بود.
شهرک اکباتان که چهارشنبه شب صحنه همراهی عمومی و گسترده ساکنانش با خاموشی چراغها و سردادن شعارهای شبانه بود، شامگاه پنجشنبه بار دیگر صحنه شعارهای ضد حکومتی از جمله شعار «مرگ بر دیکتاتور» معترضان از فراز مجتمعهای مسکونی بود.
جمعی از مردم هم در بندرعباس مرکز استان هرمزگان شامگاه پنجشنبه بیست و نهم دی ماه با سردادن شعارهای ضد حکومتی بار دیگر بر تداوم اعتراضات علیه جمهوری اسلامی تاکید کردند.
معترضان در بندرعباس در شعارهای شبانه پنجشنبه شب از داخل خانهها و مجتمعهای مسکونی شعار «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه»، «مرگ بر بسیجی»، «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
چهلم دنیا فرهادی در ایذه:
در همین حال مراسم چهلم دنیا فرهادی با وجود فشارهای امنیتی بر خانوادهاش روز پنجشنبه در آرامستان روضهالزهرای شهر ایذه و با شعارهای ضد حکومتی از جمله سردادن شعار «مرگ بر خامنهای» از سوی مردم حاضر در این مراسم برگزار شد.
در چهلم دنیا فرهادی همچنین مردم حاضر شعار «دنیای ما رو برندند، جنازهاش رو آوردن» و «این گل پرپر شده، هدیه به میهن شده» سردادند.
جمعی از مردم معترض در این مراسم همچنین شعار «لعنت بر خمینی، مرگ بر خامنهای» و «ایذه شده آماده، فرمان بده شاهزاده»، «بختیاری میمیرد، ذلت نمیپذیرد» سردادند.
دنیا فرهادی بیست و دو ساله، اهل ایذه و دانشجوی معماری دانشگاه آزاد اهواز بود که چهارشنبه ۱۶ آذر، همزمان با روز دانشجو در ایران، حوالی بلوار ساحلی در محدوده پل کابلی اهواز مفقود شد و پیکر او یک هفته بعد در منطقهای دور از اهواز و برکناره رود کارون پیدا شد.
رسانههای حکومتی ابتدا عنوان کردند که این دانشجو «خودکشی» کرده است اما شوراهای صنفی دانشجویان کشور سرانجام در گزارشی اعلام کرد دنیا فرهادی، برخلاف آنچه رسانههای حکومتی در ایران عنوان کرده بودند، نه در اثر «خودکشی» و سقوط در آب بلکه ساعتی پس از «درگیری کلامی با بسیجیهای دانشگاه»، در نقطهای از شهر اهواز با اصابت «گلوله» کشته شده است.
چهلم شادمان احمدی در دهگلان:
در شهر دهگلان استان کردستان نیز روز پنجشنبه بیست و نهم دی ماه جمعی از مردم با شرکت در مراسم چهلم شادمان احمدی و در اقداماتی نمادین از جمله با رها کردن دهها بادکنک، به این معترض کشته شده ادای احترام کردند.
به نوشته شبکه حقوق بشر کردستان شادمان احمدی معترض ۳۲ ساله در هفدهم آذر ماه به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد و در بازداشتگاه کلانتری دهگلان در اثر شکنجه کشته شد.
معترضان روز پنجشنبه در چهلم شادمان احمدی و بر مزار او به سردادن شعارهای اعتراضی و از جمله شعار «زن، زندگی، آزادی»، «شهید نمیمیرد» و «مرگ بر سپاهی» پرداختند.
در کرمانشاه نیز جمعی از مردم عصر پنجشنبه بر مزار سینا نادری، معترض کشته شده به دست نیروهای سپاه پاسداران، بود، در آرامستان دره دریژ حضور یافتند. در جریان این مراسم یادبود، پلاکاردهایی با عنوان «شهید راه آزادی» بر مزاری سینا نادری و در دست مردم بود.
جمعی از مردم نیز در دزفول با حضور بر مزار محمد قائمیفرد حضور یافتند. این معترض ۱۸ ساله در جریان تظاهرات سیام مهر ماه دزفول با شلیک مستقیم گلوله جنگی از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به سرش به شدت زخمی شده و به کما رفت و چند روز بعد در بیمارستان بر اثر شدت جراحت ناشی از اصابت گلوله کشته شد.
بستۀ جدید تحریم اتحادیه اروپا علیه ۱۸ شخص حقیقی و ۱۹ نهاد وابسته به رژیم ولایت فقیه:
بر اساس سندی که به رویت رادیو فردا رسیده است، اتحادیه اروپا قصد دارد روز دوشنبه آینده بسته تحریمی جدیدی را علیه ۱۸ شخص حقیقی و ۱۹ نهاد وابسته به حکومت جمهوری اسلامی به دلیل مشارکت مستقیم در نقض حقوق بشر در ایران و سرکوب معترضان به تصویب برساند.
در مقدمه پیشنویس این بسته تحریمی که شورای اروپا باید درباره آن تصمیمگیری کند «از کاربرد گسترده و نامتناسب زور توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان مسالمتجو ابراز تاسف» شده و بر شمار چشمگیر کشتهشدگان و مجروحان اعتراضات جاری در ایران تاکید شده است.
بر پایه این سند، اتحادیه اروپا در راستای «تعهد در زمینه رسیدگی به تمام مسائل نگرانکننده در ارتباط با ایران از جمله نقض حقوق بشر»، تحریمهای جدید خود را اعمال خواهد کرد.
اتحادیه اروپا تأکید کرده است که «عاملان و افراد دخیل در قتل مهسا امینی باید پاسخگو باشند».
حمید سجادی هزاوه وزیر ورزش و جوانان دولت ابراهیم رئیسی، مصطفی آقامیرسلیم نماینده مجلس شورای اسلامی، عباس نیلفروشان جانشین فرمانده بخش عملیاتی سپاه پاسداران و محمد کرمی از فرماندهان ارشد قرارگاه قدس سپاه و استاندار سیستان و بلوچستان بههمراه شماری از مسئولان صداوسیمای جمهوری اسلامی از جمله افرادی هستند که در صورت تصویب، مشمول تحریمهای جدید اتحادیه اروپا خواهند شد.
در این فهرست نام دو نهاد حکومتی از جمله ستاد امر به معروف و نهی از منکر و نیز آکادمی راوین بهچشم میخورد.
اتحادیه اروپا در صدد وضع تحریمهای تازه علیه عاملان سرکوب اعتراضات مردمی اخیر در ایران است
بازداشت المیرا رخمانی:
مأموران حکومتی روز ۲۶ دی ماه، المیرا رحمانی را در خانه اش در اصفهان بازداشت کردند.
بر اساس گزارش ها، مأموران ساز ویولون سل این نوازنده را نیز با خود بردند.
مشخص نیست کدام نهاد اقدام به بازداشت خانم رحمانی کرده است.