امروز ۱۰۰ دانش آموز مورد حمله قرار گرفتند/ آمار مسمومیت دانش آموزان به مرز دو هزار نفر رسید
آمار دانش آموزان درگیر شده در مدارس با ماده سمی ناشناخته در مدت سه ماه در کشور به مرز دو هزار نفر رسید. امروز پانزددهم اسفند، رئیسی دستور تشکیل کارگروه بررسی اتفاقات اخیر در برخی مدارس را صادر کرد. در این کارگروه علاوه بر دستگاههای امنیتی و انتظامی برای شناسایی عوامل احتمالی، وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آزمایشگاههای تخصصی منتخب کشور عضویت دارند و مأمور بررسی دقیق موضوع شدهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، درگیری دانش آموزان مدارس با مادهای که به آنها احساس خفگی و تهوع و بیحالی می دهد از پاییز امسال به طور سریالی در مدارس استانهای مختلف کشور آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
آغاز این شرایط در مدارس از پاییز و از استان قم بود و برای اولین مرتبه خبرگزاری رکنا به این نکته که این درگیریها سریالی است و دختران دانش آموز را درگیر کرده است اشاره کرد. آن زمان تصور این بود که گازگرفتگی است ولی در ادامه مشخص شد که دانش آموز کشور درگیر نوع حمله شده اند. چند روزی است که حتی خبر درگیری مدارس پسرانه با این سم همچنان ناشناخته اعلام می شود و پیوستن دانش آموزان پسر به جمع نشانههای این حملات، ابعاد تازهای به این پرونده مسمومیتهای سریالی داده است که نشانگر اهداف ویرانگر تر عاملان طراحی این حملات است.
مدارس دخترانه کشور تحت هیچ شرایط مجازی نمی شود
و اما با شرایطی که برای دختران دانش آموز در نقاط مختلف کشور رخ داده است به نظر می رسید که اولین تصمیم آموزش و پرورش و تیم تحقیق، مجازی کردن مدارس باشد. اما نماینده وزیر آموزش و پرورش در این پرونده به رکنا تاکید داشت که به هیچ عنوان مدارس دختران مجازی نخواهد شد.
دکتر محسن پور،پزشک نماینده وزیر آموزش و پرورش در رسیدگی به پرونده مسمومیت دختران دانش آموز در گفتگو با رکنا با تاکید بر اینکه مسمومیتها در مدارس خللی در آموزش دختران دانش آموز کشور ایجاد نخواهد کرد گفت:تحت هیچ شرایط مدارس دخترانه کشور را مجازی نمی کنیم.
عاملان پول گرفته اند که ما را درگیر کنند
دکتر رمضان محسن پور با اعلام اینکه روز گذشته نشست ویژه در خصوص بررسی مسمومیتهای سریالی دختران دانش آموز در کمیسیون تلفیق با حضور وزیر بهداشت ، وزیر آموزش و پرورش و نیروهای امنیتی و وزارت اطلاعات برگزار شد بیان کرد: عاملان مسمومیت دانش آموزان دختر کشور ،آرام نمی گیرند .پول گرفته اند که ما را درگیر کنند و از سوی دیگر ایجاد وحشت و آشوب کنند ولی ما نگران دلواپسی خانوادهها هستیم و سعی می کنیم فضا را مدیریت کنیم. تیم ویژه نجات برای شرایط بحرانی تر دانش آموزان تشکیل شده است.
غیبت خطرناک وزارت بهداشت و بهزیستی
چند ماهی است که مدارس دخترانه کشور با حملهای عجیب مواجه شده اند. حمله کنندگان با مادهای که هنوز برای تیمهای تحقیق بر روی این پرونده ناشناخته است دختران دانش آموز و اکنون پسران دانش آموز را به شرایط بحرانی می کشانند. دانش آموزان با مواجه شده در فضایی که این ماده منتشر شده است دچار احساس خفگی، تهوع، بیحسی اعضای بدن می شوند.
یکی از اقداماتی که آموزش و پرورش و وزارت بهداشت باید در کنار تیم تحقیق برروی پرونده حمله به مدارس دخترانه انجام می دانند آگاه کردن دانش آموزان برای چگونگی مواجهه با این شرایط است. با توجه به تاثیرات روانی که این حملات به دانش آموزان و والدین وارد کرده است به نظر باید شاهد حضور تیم هایی برای مراقبت از روان جامعه از سوی وزارت بهداشت می بودیم که خبری از این درایت و حمایتها تاکنون دیده نشده است. تا یاری دهنده دانش آموزان و والدین آنها باشند تا از شدت تاثیرات روانی این حملات بر روان آنها کاسته شود.
از بهزیستی نیز خبری دیده نمی شود. از پرسنل معاونت سلامت شهرداریها در محلات شهرداری هم در یاری رسانه به سلامت جامعه و دانش آموزان دیده نمی شود.
این بیتوجهی در حالی مطرح است که دانش آموزان و حتی خانوادههای آنها در دوره کرونا آسیبهای جدی روانی را متحمل شدند در ادامه این شرایط بحرانهای روانی بیشتری را برای این قشر گسترده در جامعه ایجاد خواهد کرد که نیازمند درایت سازمان بهزیستی ، وزارت بهداشت باید می بود که هیچ اثری از برنامه ریزی در این بخش مشاهده نمی شود و به حتم آسیبهای جدی روانی در پی خواهد داشت.
فقط در یک روز ۱۰۰ دانش آموز مسموم شدند
در حالی امروز رئیسی دستور تشکیل کارگروه بررسی اتفاقات خیر در مدارس را بعد از تاکیدات رهبری صادر کرده است که فقط در یک روز از صبح تا ظهر ۱۳۰ دانش آموز مورد حمله قرار گرفتند.(۳۵ دانشآموز سه مدرسه نیشابور و قوچان با علائم مسمومیت راهی مراکز درمانی شدند.مسمومیت ۴۹ دانشآموز دیگر در استان همدان،در یکی از کلاسهای دبیرستان شاهد شهیده مقبل ناحیه یک سنندج ۱۳ دانش آموز دچار حمله ماده سمی شدند. دانش آموزان مدرسهای در کوهدشت نیز مورد حمله قرار گرفتند که آمار آنها تا لحظه انتشار این خبر منتشر نشده است)
به دستور رئیسجمهور کارگروه تحقیق، بررسی و ارزیابی وقایع مربوط به سلامت دانشآموزان تشکیل شده است.
در این کارگروه علاوه بر دستگاههای امنیتی و انتظامی برای شناسایی عوامل احتمالی، وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آزمایشگاههای تخصصی منتخب کشور عضویت دارند و مأمور بررسی دقیق موضوع شدهاند.
منبع: رکنا