عکس انتخابی ۱۴۰۱ از نیلوفر حامدی شجاع: پدر و مادر بزرگ ژینا امینی در آغوش هم پس از شهادتش
رادیو فردا: گروهی از عکاسان خبری ایران مقیم خارج از کشور عکسی از خانواده مهسا امینی در بیمارستان را به عنوان عکس سال ۱۴۰۱ انتخاب کردند.
عکس برگزیده این عکاسان که روز جمعه، ۱۱ فروردین، در بیانیهای معرفی شد «تصویر مستند»ی است که نیلوفر حامدی، خبرنگار، در بیمارستان از دو عضو خانواده مهسا امینی گرفت، دختر ۲۲ ساله ای که در پی بازداشت توسط گشت ارشاد جان خود را از دست داد.
عکس لحظه ای را نشان می دهد که پدر مهسا امینی و مادربزرگ او پس از اطلاع از مرگ او یکدیگر را در آغوش کشیده اند.
نیلوفر حامدی بلافاصله پس از انتشار این عکس و پوشش خبر مرگ مهسا امینی بازداشت شد و بیش از شش ماه است که در زندان به سر میبرد.
مهسا امینی هم روز ۲۶ شهریور ماه در زادگاهش، شهر سقز، به خاک سپرده شد، اما خاک سپاری او نقطه آغاز بزرگ ترین و گسترده ترین اعتراض مردم ایران در داخل و خارج از کشور شد، اعتراضاتی که پس از نزدیک به هفت ماه همچنان ادامه دارد.
رضا دقتی، منوچهر دقتی، آلفرد یعقوب زاده، نفیسه مطلق، حسن سربخشیان، جواد منتظری و حسین فاطمی در کنار عده ای دیگر از عکاسان، درباره عکس خانم حامدی در بیانیه خود نوشته اند: «عکس قدرتمند او توجه ها را به ظلم و ستم زنان در ایران در ۴۴ سال گذشته جلب کرد و چراغی انداخت به رنج آنها که در ورای مرزهای ایران بازتاب بسیار داشت.»
آنها در ادامه این بیانیه می گویند: «ما در دوران کاری خود در ایران سانسور، آزار و اذیت مقامات ایرانی را از نزدیک تجربه کرده ایم. امروز روزنامه نگاران ایرانی نمی توانند آزادانه از زندگی و مبارزات روزمره خود عکس و گزارش دهند. ما امیدواریم توجه لازم را به دستگیری نیلوفر حامدی و تأثیر بلندمدتی که کار او به وجود آورده است، جلب کنیم.»
رامین طلایی، جواد پارسا، علی خلیق، مریم اشرافی، مهگامه پروانه، مسعود حسینی، علی اوغازیان، علی رفیعی، بابک بردبار، اردوان روزبه، ابوالفضل سلمانزاده، ساسان فارسانی، و آرش راد دیگر عکاسان امضا کننده این بیانیه اند.
اعتراضاتی که با مرگ و خاک سپاری مهسا امینی آغاز شد و اکنون با شعار اصلی آن یعنی «زن، زندگی، آزادی» شناخته می شود، روز چهارشنبه هفته جاری هم در بخش جوایز ورلد پرس فوتو مورد توجه قرار گرفته بود.