مهاجرت بیش از ۸۰ هزار ایرانی به ترکیه در سال ۲۰۲۱/ ایران هشتمین کشور بد جهان برای زندگی
صدای آمریکا: ترکیه شاید مهمترین مقصد ایرانیانی است که برای ورود به دروازه کشورهای غربی و یا تجربه زندگی متفاوت، در سال های اخیر به این کشور مهاجرت و یا در آن جا سرمایه گذاری کرده اند.
مرکز آمار ترکیه از مهاجرت بیش از ۸۰ هزار ایرانی به ترکیه در سال ۲۰۲۱ خبر داد و اعلام کرد که شهروندان ایرانی پس از عراقی ها، در جایگاه دوم مهاجرت به ترکیه قرار دارند.
براساس این آمار، از ٨٠ هزار ایرانی هجرت کرده به ترکیه، ۵۱.۹ درصد مرد و ۴۸.۱ درصد زن هستند. همچنین افراد متعلق به گروه سنی جوانان ۲۰-۲۴ سال با ۱۲.۳ درصد از لحاظ تعداد در بین مهاجران ایرانی رتبه نخست را به خود اختصاص داده اند.
رصدخانه مهاجرت ایران، در گزارشی با اتکا به آمارهای بین المللی نوشت: « ایران در رتبه هشتم بدترین کشورهای جهان برای زندگی قرار دارد.»
بر اساس این گزارش، این رتبه بندی بر اساس شاخص فلاکت بدست آمده است؛ شاخصی اقتصادی که با توجه به وضعیت بیکاری، تورم و دیگر موارد، محاسبه میشود.
همین وضعیت نامناسب اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در ایران باعث خروج نیروی کار ماهر از کشور شده است و مرور آمار کشورهای اروپایی و استرالیا این مهم را تأیید می کند. بر اساس آمارهای منتشر شده، استرالیا در سال ۲۰۲۱ تعداد ۹۱۸ ویزای کاری برای ایرانیان صادر کرده است که نسبت به سال ۲۰۲۰ نزدیک به ٣ برابر شده است.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور هم ۱۶ فروردین با انتقاد از عدم تعیین به موقع تعرفه های پزشکی سال ۱۴۰۲، از افزایش مهاجرت پزشکان ابراز نگرانی کرد و گفت: «اگر افزایش مناسب و بر اساس واقعیت را برای تعرفه های پزشکی در نظر نگیرند، انگیزه ها کم می شود. در حال حاضر می پرسیم که چرا مهاجرت پزشکان زیاد شده، چرا صندلی های تخصص و فوق تخصص خالی مانده است و ... همین موارد علت این اتفاقات است».