آنتونی بلینکن: آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست، اما از امنیت خود دفاع خواهیم کرد
بی بی سی فارسی: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز سهشنبه در سازمان ملل گفته است که کشورش خواهان مناقشه با ایران نیست اما اگر ایران یا گروههای تحت امر آن به پرسنل نظامی آمریکا در هر کجا حمله کنند، به آن پاسخ خواهد داد.
او در حالی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ اسرائیل و حماس سخن میگفت که گزارش میشود حملات به نیروهای آمریکایی یا ائتلاف تحت رهبری آن در سوریه و عراق شدت گرفته است.
آقای بلینکن گفت: «آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست. ما نمیخواهیم این جنگ گسترش پیدا کند. اما اگر تهران یا گروههای نیابتی آن به پرسنل آمریکا در هر کجا حمله کنند، دچار اشتباه نشوید: ما از آدمهای خود دفاع خواهیم کرد، ما از امنیت خود دفاع خواهیم کرد – با سرعت و با قاطعیت.»
او از همه کشورها خواست در پیامی واحد به همه بازیگران دولتی و غیردولتی که ممکن است قصد گشایش جبهه دیگری در این جنگ علیه اسرائیل داشته باشند یا ممکن است متحدان اسرائیل را هدف بگیرند بگویند: «بر آتش ندمید.»
امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل، بعدا به شورای امنیت گفت که آقای بلینکن سعی کرده ایران را به خاطر مناقشه اسرائیل-حماس مقصر بشناسد و افزود که ایران این «ادعاهای بیپایه» را قاطعانه رد میکند.
او گفت: «تعهد ما به صلح و ثبات منطقه تزلزلناپذیر است. آمریکا با جانبداری علنی از متجاوز به قیمت جمعیت بیگناه فلسطینی این مناقشه را بیش از پیش تشدید کرده است.»
سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، پیشتر در این روز گفت که نیروهای آمریکا و ائتلاف در یک هفته گذشته ۱۰ بار در عراق و ۳ بار در سوریه هدف حمله قرار گرفتهاند.
سرتیپ ژنرال پاتریک رایدر، به خبرنگاران گفت «ما شاهد چشمانداز افزایش قابلتوجه تنش علیه نیروهای آمریکا در سراسر منطقه هستیم که در آینده نزدیک از سوی نیروهای نیابتی ایران و در نهایت ایران وجود دارد.»
به گفته آقای رایدر آمریکا هیچگاه در اقدام برای حفاظت از نیروها و منافعش در هر جای دنیا که باشند تردید نخواهد کرد.
روزنامه واشنگتن پست روز سهشنبه به نقل از مقامها گزارش داد که حداقل ۲۴ سرباز آمریکایی در حملات یک هفته اخیر به پایگاههای این کشور در عراق و سوریه مجروح شدهاند.
واشنگتن پست نوشت: «دولت بایدن برای چند روز بدون ارائه جزئیات اذعان میکرد که همزمان با آماده شدن اسرائیل برای عملیات زمینی علیه حماس در نوار غزه، اعضای ارتش آمریکا در خاورمیانه در معرض خطر بالاتری قرار دارند.»
«جدی ترین حادثه در حملات اخیر در روز ۱۸ اکتبر در پادگان تنف در جنوب شرقی سوریه روی داد، جایی که به گفته مقامهای نظامی آمریکا - که نخواستند نامشان فاش شود - ۲۰ سرباز در حمله چند پهپاد به این پایگاه دچار 'جراحات جزئی' شدند.»
پیشتر جان کربی، سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید، به خبرنگاران گفته بود ارزیابی آمریکا در خصوص نقش ایران در حمله حماس تغییری نکرده است.
او گفت: «آنچه گفتهایم و میگوئیم این است که ایران قطعا در این ماجرا همدست است. بدون آنها، نه حماسی هست و نه حزباللهی، نه گروه پیکارجویی هست که به نیروهای ما در عراق و سوریه راکت شلیک کند. ما میدانیم که ایران تمامی این رویدادها را نظارت میکند و در مواردی این حملات را ترغیب میکند. هیچ شکی نیست. اما در قبال حمله هفتم اکتبر، هنوز هیچ اطلاعات مستقیمی ندیدهایم که نشان بدهد ایران مایل به مدیریت حملات و یا ایفای نقش در آنها بودهاند.»
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه در گزارشی نوشت که در پی افزایش نگرانیها از حملات گروههای مورد حمایت ایران در منطقه، ارتش آمریکا تدابیر احتیاطی را برای حفاظت از نیروهای خود در خاورمیانه افزایش داده است؛ از جمله آمادگی برای خارج کردن خانوادههای نظامیان از منطقه.
مقامات ارشد دولت بایدن از جمله لوید آستین، وزیر دفاع، بارها در مورد خطر افزایش حملات گروههای مورد حمایت ایران در خاورمیانه هشدار دادهاند.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه، ۲۳ اکتبر، گفت: «ما چشمانداز تشدید حملات به نیروها و پرسنل ایالات متحده آمریکا در کوتاهمدت را میبینیم. روشن است که سررشته آن به ایران وصل است.»
آقای آستین پیشتر دستور ارسال سامانه دفاع هوایی جدید، از جمله سامانه ضدموشکی تاد را به خاورمیانه داده است.
ژنرال مایکل اریک کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در خاورمیانه، در بیانیهای به رویترز گفت: «با افزایش شمار حملات و تلاشها برای حمله به مقرهای نیروی نظامی آمریکا، بازنگری مداوم از اقدامات حفاظتی از نیروهایمان امری حیاتی است.»
او افزود که استقرار نیروهای بیشتر و ارسال تجهیزات اضافی به منطقه در روزهای اخیر «مانع تلفات جدیتر به نیروهای ما در صحنه شده است.»