سطح فاجعۀ بی‌ سابقه در غزه/ محکوم سازی حمله اسرائیل به اردوگاه جبالیا در غزه توسط آرژانتین

bombaran ghazeرادیو فردا: فیلیپه لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا)، پس از بازگشت از بازدید کوتاه مدت خود از نوار غزه گفت که ابعاد فاجعه در غزه «بی‌سابقه» است.

آقای لازارینی در بیانیه‌ای اعلام کرد که او برای نخستین بار از از زمان آغاز این جنگ تاکنون اجازه بازدید از نوار غزه را یافت و روز چهارشنبه را «یکی از غم‌انگیزترین روزها در عمر فعالیت‌های بشردوستانه» خود توصیف کرد.

وی اظهار داشت: «من با فلسطینی‌های آواره‌ای که در مدارس اونروا در رفح پناه گرفته بودند، دیدار کردم. آنها به من نشان دادند که کجاها در بمباران آسیب دیده است. یک نفر کشته و بیش از ۸۰ نفر زخمی شدند. مدرسه بیش از حد شلوغ بود. میزان اندوه و درد و شرایط غیربهداشتی زندگی فراتر از تصور بود.»

این مقام سازمان ملل افزود: «همه از من درباره آب و غذا سئوال می‌کردند. بچه‌ها به جای این‌که در مدرسه چیزی یاد بگیرند، دنبال یک جرعه آب و یک لقمه غذا بودند. قلب آدم به درد می‌آمد. فراتر آن، مردم می‌پرسیدند کی آتش‌بس برقرار می‌شود. آنها می‌خواهند این فاجعه پایان یابد.»

آقای لازارینی در ادامه گفت که اونروا به تنها امکان زندگی و بقا در غزه تبدیل شده است و در این حال مایحتاج اولیه زندگی در این باریکه به سرعت در حال اتمام است.

وی تاکید کرد که آژانس همچنان در کنار آوارگان فلسطینی خواهد ایستاد و در نهایت مجددا خواستار آتش‌بس بشردوستانه در غزه شد.

آرژانتین حمله اسرائیل به اردوگاه پناهجویان جبالیا در غزه را محکوم کرد:

وزارت خارجه آرژانتین حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه پناهجویان جبالیا در نوار غزه را محکوم کرد و گفت، «حملاتی که زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد باید متوقف شود».

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، گفته است: «به ویژه [زیرساخت‌هایی] که هدف از آن ارائه خدمات در نوار غزه است، از جمله بیمارستان‌ها، مجتمع‌های تصفیه آب، و مراکزی که سرپناه پناهجویان هستند.»

بیانیه یادشده می‌گوید که آرژانتین «بی‌چون و چرا حملات تروریستی انجام شده توسط حماس در ۷ اکتبر را محکوم کرده و حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت می‌شناسد»، اما «هیچ چیز نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و تعهد به حفاظت از غیرنظامیان در درگیری‌های مسلحانه و تمایز قائل نشدن [میان نظامیان و غیرنظامیان] را توجیه نمی‌کند».

اسرائیل روز سه‌شنبه و سپس روز چهارشنبه به اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال غزه حمله کرد و شمار بسیاری غیرنظامی از جمله تعداد زیادی کودک را کشت. نیروی دفاعی اسرائیل از این حملات دفاع کرد و گفت که در این حمله یکی از فرماندهان حماس را کشته است. حماس اما ادعای حضور یکی از رهبران خود در اردوگاه جبالیا را رد کرد.