کشورهای اسلامی حملات «وحشیانه» اسرائیل به غزه را محکوم کردند

Ejlase Jadde-jange Ghazze

«اعضای سازمان همکاری اسلامی و اعضای اتحادیه عرب در بیانیه مشترک پایانی اجلاس ریاض حملات «وحشیانه» اسرائیل به نوار غزه را محکوم کردند.»
 
رهبران ۵۷ کشور جهان که همگی از جمله کشورهایی با اکثریت جمعیتی مسلمان هستند در پایان نشستی اضطراری که در ریاض، پایتخت عربستان تشکیل شد، ادعای اسرائیل مبنی بر این که حمله به غزه برای «دفاع از خود است» را رد کردند.
 
در بیانیه ای که روز شنبه منتشر شد از شورای امنیت سازمان ملل می‌خواهد که با تصویب قطعنامه‌ای «الزام‌آور و قاطع» حملات اسرائیل به غزه را متوقف کند.
 
ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، در این اجلاس با کشورهای اسلامی خواسته‌هایی در ده بند، از جمله تحریم اسرائیل، قرار دادن ارتش این کشور در لیست سازمان‌های تروریستی و تسلیح نیروهای فلسطینی، را مطرح کرد که هیچ یک در بیانیه پایانی کشورهای اسلامی لحاظ نشد.
 
این بیانیه در ادامه هرگونه راه‌ حل آتی در مناقشه فلسطین و اسرائیل مبنی بر جدا ماندن نوار غزه از کرانه باختری را رد می‌کند.
کشورهای شرکت کننده در بیانیه پایانی این نشست خواستار آتش بس فوری در غزه، ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه و توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل شدند.
در این بیانیه همچنین ضمن محکوم کردن اقدامات «وحشیانه» اسرائیل، خواستار صدور قطعنامه‌ای قاطع و الزام آور در شورای امنیت سازمان ملل برای پایان دادن به «تهاجم» اسرائیل شدند.
 
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در این اجلاس گفت او «مقامات اشغالگر اسرائیل را در رابطه با «جنایاتی که علیه مردم فلسطین مرتکب شده‌اند» پاسخگو خواهد کرد.
 
اسرائیل حمله خونین ۱۵ مهر گروه افراطی حماس به این کشور را عامل آغاز درگیری اعلام کرده و گفته است تلفات بالای حملات هوایی به غزه به این خاطر بوده که حماس از ساکنان غزه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.
 
تا امروز قطعنامه‌های پیشنهادی که در آن‌ها درخواست آتش‌بس مطرح بود توسط ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت وتو شده است.
حماس توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا گروه تروریستی قلمداد می‌شود.
 
 
منابع خبر: بی‌بی‌سی فارسی و رادیو فردا

در این رابطه