ابراز نگرانی ٢٧ کشور نسبت به ایجاد محدودیت ها برای زنان توسط طالبان/ اخراج ١٠٠ دختر دانشجو هزاره ای از دانشگاه کابل

در این نامه که ٢٧ کشور اروپایی، آسیایی و آمریکایی امضا کرده اند، به محدودیت ها و سخت گیری های روز افزون طالبان بر زنان افغانستان اشاره شده و در این مورد، کشورهای امضا کننده، «نگرانی شدید» خود را ابراز کرده اند.
امضا کنندگان در این نامه، در کنار اینکه خواهان لغو محدودیت های وضع شده، شده اند، از طالبان نیز خواسته اند تا به تعهداتی که در زمینه رعایت حقوق بانوان داده اند، عمل کنند و به حق آموزش زنان و دختران احترام بگذارند.
این بار نخست نیست که جامعه جهانی خواهان احترام به حقوق اساسی بانوان، از جمله حق آموزش، می شوند. پیش از این نیز بارها چنین درخواستی از طالبان شده، اما طالبان نه تنها این احترام را دریغ کرده، بلکه محدودیت ها بیشتر وضع کرده و حرکت های دادخواهانه دختران در این زمینه را نیز با سرکوب و خشونت پاسخ گفته اند.
حالا در نامه «گروه دوستان زنان در افغانستان» امضا کنندگان تأکید کرده اند که ریسک اختلال در دسترسی آموزش دختران، افزایش یافته و این مسأله سبب شده تا دختران بیش از گذشته در برابر تبدیل شدن به کودک کار، ازدواج زیر سن و اجباری آسیب پذیر شوند.
بخشی از این نامه به آدرس سازمان ملل و ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان که دومین سفر خود به این کشور را امروز پنجشنبه ٢٨ میزان/ ٢٠ اکتبر به پایان رساند، ارسال شده است.
در این بخش، امضاکنندگان از دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان و ریچارد بنت خواسته اند تا وضعیت حقوق بشری در افغانستان را از نزدیک بررسی کنند و با تمام بازیگران سیاسی افغانستان، شامل مقام های مربوط در تعامل باشند.
بیش از یک سال است که طالبان بر حق تحصیل دختران در افغانستان، محدودیت وضع کرده و با وجود وعده های در پیِ هم، تاکنون این محدودیت را رفع نکرده اند.
به تازگی نیز طالبان بیش از ١٠٠ دختر دانشجو را که بیشتر شان از قوم هزاره هستند، از دانشگاه کابل اخراج کرده اند.