اعتراضات به سختگیری‌های کرونا در چین؛ نشانه‌هایی از کاهش محدودیت‌ها دیده شد

ckina-covid
با وجود بالا بودن موارد ابتلای روزانه به کرونا در چین، نشانه‌هایی از تغییر موضع این کشور در خصوص سختگیری‌های کووید ۱۹ دیده می‌شود، که شامل کاهش برخی محدودیت‌ها است.
از جمله این نشانه‌ها خارج شدن ده‌ها منطقه در شهرهای شانگهای و گوانگژو از قرنطینه کرونا است.
این دو شهر در هفته‌های اخیر شاهد افزایش قابل ملاحظه‌ موارد ابتلا بوده‌اند.
معاون نخست‌وزیر چین همچنین اعلام کرد که کشور با «وضعیت جدیدی» مواجه است.

این تحولات در حالی اتفاق می‌افتد که چین شاهد اعتراضات گسترده‌ای علیه سیاست کووید صفر بوده است.
این ناآرامی‌ها در پی آتش سوزی در یک مجموعه مسکونی چندین طبقه در منطقه غربی سین کیانگ در هفته گذشته آغاز شد.
در این آتش‌سوزی ۱۰ نفر کشته شده بودند.

بسیاری از چینی‌ها بر این باورند که محدودیت‌های طولانی مدت کووید در شهر به مرگ و میر کمک کرده است، اگرچه مقامات این موضوع را رد می‌کنند.
پس از این حادثه آتش سوزی برای چندین روز اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف بروز کرد که با اعزام گسترده نیروهای پلیس سرانجام فروکش کرد.
محدودیت‌های مربوط به کووید در شهرهای بزرگی مانند گوانگژو، روز چهارشنبه و تنها ساعاتی پس از اعتراضات خشونت آمیز که منجر به درگیری بین پلیس و معترضان شده بود، به طور ناگهانی برداشته شد.

به گزارش رویترز، به ساکنان منطقه‌ای از پکن، پایتخت چین نیز که با موارد بالای ابتلا به کرونا با علائم خفیف، دست و پنجه نرم می‌کرد، اجازه داده شده تا از خانه‌های خود خارج شوند.
این در حالیست که اگر با پروتکل‌های اوایل سال جاری قرار بود رفتار شود، حتی در صورت داشتن یک مورد مثبت ابتلا به کووید ۱۹، ماموران دولتی کل ساختمان‌های این منطقه را قفل می‌کردند.
سایر شهرهای بزرگ مانند شانگهای و چونگ‌کینگ نیز شاهد کاهش برخی قوانین بودند.

سان چونلان، معاون نخست وزیر چین و یکی از بلندپایه‌ترین مقامات در ستاد مقابله با شیوع کرونا این کشور گفته است که توانایی ویروس در ایجاد بیماری در حال ضعیف شدن است.
بر اساس گزارش رویترز، وی گفته «با ضعیف شدن بیماری‌زایی ویروس اومیکرون، واکسینه شدن افراد بیشتر و انباشته شدن تجربه در مهار ویروس، کشور با وضعیت جدید و وظایف جدیدی در پیشگیری و کنترل همه گیر مواجه است.»
این گفته‌ها کاملا با پیام‌های قبلی مقامات چینی در تناقض است، آنها پیشتر گفته بودند که کشور نیاز به حفظ یک سیاست سختگیرانه برای کووید صفر دارد.

هو شی‌جین، سردبیر سابق رسانه دولتی چین که اکنون در توییتر نظرات طرفداران حزب کمونیست را منتشر می‌کند، می‌گوید که این اقدامات نشان می‌دهد چین اکنون به سمت کنار گذاشتن قرنطینه‌ها در حال حرکت است.
چین در روزهای اخیر بیشترین تعداد مبتلایان روزانه به کووید ۱۹ را از زمان شروع همه‌گیری به ثبت رسانده که به بیش از ۳۶ هزار مورد در روز چهارشنبه می‌رسد.
با این حال، این آمار برای کشوری با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت هنوز ناچیز است و از زمان شروع همه‌گیری کرونا، براساس آمار دولتی بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در صورت صحت این آمار یعنی در هر یک میلیون نفر تنها ۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند و این در حالیست که در ایالات متحده آمریکا در هر یک میلیون نفر ۳ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.
.
منبع: بی بی سی