روز جهانی زن؛ باوجود برخورد خشونت‌آمیز طالبان، زنان در افغانستان به جاده‌ها آمده و اعتراض کردند

afganestan-8Mars
با وجود احتمال برخورد خشونت‌آمیز طالبان، دیروز و امروز چهارشنبه ۱۷ حوت، زنان و دختران به مناسبت روز جهانی زن و در گروه‌های کوچک در کابل، مزار و تخار یا به جاده‌ها برآمده و برضد محدودیت‌های وضع شده طالبان و در دفاع از حقوق زنان تظاهرات کردند و یا در فضاهای سربسته، گردهمایی اعتراضی برپا کرده و شعار دادند.
شماری از زنان و دختران، امروز چهارشنبه ۸ مارس در حرکتی اعتراضی، سکوت جهان در برابر سیاست‌های زن‌ستیزانه طالبان را «ننگین» خوانده و خواهان همراهی زنان افغانستان در برابر طالبان شدند.

این دومین روز جهانی زن است که زنان و دختران افغانستان در زیر حاکمیت طالبان تجربه می‌کنند.
زنان و دختران معترض می‌گویند درحالی از دومین روز جهانی زن بزرگداشت می‌کنند که زنان و دختران در زیر اداره گروه طالبان، از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم گشته‌اند.

در کنار این، زنان معترض در بخشی از تظاهرات خود به بسته‌های ۴۰ میلیون دلاری که به‌گونه هفته‌وار از سوی جامعه جهانی وارد کابل می‌شود و مشخص نیست چگونه و توسط چه کسانی مصرف می‌شود نیز اشاره کرده و گفتند که جامعه جهانی باید مدافع حقوق مردم افغانستان باشد و به طالبان، باج‌ ندهد.

در ولایت‌های بلخ و تخار در شمال افغانستان نیز زنان و دختران برضد تبعیض جنسیتی که از سوی طالبان اعمال می‌شود، اعتراض کرده و خواهان توجه نهادهای حقوق بشری شدند.

روز گذشته نیز شماری از زنان و دختران معترض در مقابل دفتر سازمان ملل در کابل، گردهمایی اعتراضی برگزار کردند که مثل همیشه، این تظاهرات نیز پس از مداخله خشونت‌آمیز طالبان مختل شد و پایان یافت.

در همین حال، عبدالله عبدلله، رئیس پیشین شورای عالی صلح که هنوز در کابل زندگی می‌کند در توئیتی، حق تحصیل و کار را از حقوق «مسلم اسلامی و انسانی» زنان دانسته و تاکید کرده که «براساس آموزه‌های اسلامی، زنان و دختران از حقوق اساسی بشری برخوردار اند و هرگونه بی‌عدالتی، خشونت و نابرابری در قبال آنان ناپسند است.»

دین مقدس اسلام تمام ابعاد زندگی زنان را تنظیم نموده است. براساس آموزه‌های اسلامی، زنان و دختران از حقوق اساسی بشری برخورداراند و هر گونه بی‌عدالتی، خشونت و نابرابری در قبال آنان ناپسند است.
حق تحصیل و کار از حقوق مسلم اسلامی و انسانی زنان است.

گروه طالبان پس از برگشت به قدرت در افغانستان، زنان را از کار، تحصیل و سفر بدون محرم منع کرده و نیز ورود زنان و دختران به پارک‌ها و حمام‌های شهری را ممنوع اعلام کردند.
آنچه که از سوی خیلی‌ها به معنی حذف کامل زنان از زندگی اجتماعی و اعمال «اپارتاید جنسیتی» تعبیر شده است.
.
منبع: رادیو فرانسه

 


در این رابطه