Uncategorised

وضعیت معیشت روز به روز وخامت بار تر جامعۀ کارگری - زندگی اقتصادی فلاکت بار بازنشستگان کارگری

faghr 10072014 یک فعال کارگری در قزوین می‌ گوید: با افزایش گرانی‌ها در کشور و عدم مدیریت مناسب متولیان امر، آنچه در این اوضاعِ نابسامان هر روز،  رو به وخامت می‌گذرد، وضعیت معیشت جامعه کارگری است.
 
عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر اینکه کیفیت زندگی کارگران ایرانی حکایت از آن دارد که متأسفانه وعده‌های دولتمردان در این خصوص محقق نشده و با وضعیت کنونی نقش دولت در تسهیل معیشت زندگی کارگران و حداقل بگیران تقریباً چیزی برابر با هیچ است.
 
او افزود: جامعه کارگری کشور در عین نبود شغل مناسب، با افزایش سرسام‌آور و هر روزه قیمت مواد غذایی مواجه است و وضعیت زندگی این قشر حداقل بگیر سخت‌تر هم شده است و باز آنها از سایر نیازهای زندگی خود همچون مسکن و پوشاک و سایر موارد چشم‌پوشی کرده‌اند.
 
دبیر اجرایی خانه کارگر با تاکید بر لزوم اقدام فوری دولت در کنترل قیمت‌ها یادآور شد: اگر تا چند سال پیش فقط افزایش نسبی قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم به‌ویژه دهک‌های پایین جامعه در کشور مطرح بود، اکنون با پیدا شدن ویروس کووید ۱۹ و بیماری کرونا مشکلات زیادی به کوله‌بار گرفتاری‌های قشر کارگران بویژه در بخش درمان افزوده شده‌است.
 
این فعال کارگری در ادامه افزود: این روزها یکی از اقشاری که به‌سختی زندگی می‌گذرانند، «کارگران مظلوم» هستند که تمامی مشکلات از قبیل نبود بیمه، نداشتن خانه و سرپناه، بیکاری، عدم پرداخت حقوق معقول و ثابت، نبود حمایت، کاهش قدرت خرید و … را یکجا تجربه می‌کنند.
 
کریمی اضافه کرد: دستمزد کنونی چهار میلیونی فقط یک سوم از هزینه‌های فعلی یک زندگی عادی را پوشش می‌دهد از این رو برخی در پی جبران باقی هزینه‌های زندگی، کارگران مجبور به روی‌آوردن به مشاغل کاذب و پرخطر هستند، اقدامی که می‌تواند تبعات اجتماعی بسیاری را در پی داشته باشد.
 
به گفته این فعال کارگری؛ این شرایط برای کارگران شاغل و بارنشسته است که هر ماه حقوق دریافت می‌کنند. بسیاری از کارگران هستند که فعالیتشان به صورت فصلی است و در طول سال مدام دنبال کاری موقت هستند که بتوانند روزی خود را به هر طریقی کسب کنند و همین موضوع سبب روی آوردن آن‌ها به شغل‌های کاذب و به‌مراتب سبب ایجاد برخی تبعات سنگین در جامعه شده است.
 
کریمی گفت: در این شرایط است که باید پرسید آیا افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد در سال جاری که دستمزد کارگران حداقل‌بگیر را با همه مزایای مزدی، به ۴ میلیون و با احتساب حق اولاد به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌رساند، برای تامین هزینه‌های زندگی کافیست؟ آیا مسئولان نجومی بگیر خود می‌توانند با دریافت ۴ میلیون زندگی خانوادگی خود را حتی برای یک الی دو روز مدیریت کنند؟
 
به گفته این فعال کارگری؛  باوجود گرانی‌ها و تورم‌هایی که در اقتصاد کشور روزبه‌روز به شکلی افسارگسیخته بالا می‌رود، تکلیف زندگی کارگران وحداقل بگیران چه می‌شود؟
 
او گفت: کارگران و بازنشستگان کارگری در طی سالهای گذشته ثابت کرده‌اند بهترین مدیران اقتصادی  در کشور بوده‌اند که با حداقل حقوق و دستمزد سالهاست زندگی خانوادگی خود را علارغم بی‌توجهی دولت‌ها بر معیشت آن‌ها مدیریت کرده‌اند.
 
به گفته این فعال کارگری، اگر موج حرکت بی‌ترمز قیمت‌ها ادامه یابد، زندگی کارگران و بازنشستگان حداقل‌بگیر همچنین خانواده‌هایی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند، چگونه باید اداره شود؟
 
دبیر خانه کارگر قزوین در پایان با بیان اینکه دریافتی‌ها با هزینه‌ها هیچ تناسبی با هم ندارند و این امر زندگی کارگران و حقوق‌بگیران را بسیار سخت کرده، گفت: در حال حاضر کارگران با سیلی صورتشان را سرخ نگه می‌دارند و بی‌شک شرمنده زن و فرزندشان هستند. آن‌ها چشم به دست دولت و مجلس دوخته‌اند تا برای وضعیت معیشتی‌شان با کنترل گرانی‌ها چاره اندیشی کنند.
 
***
 
زندگی فلاکت بار بازنشستگان کارگری در اثر تورم و وضعیت نامناسب اقتصادی
 
ایلنا: یک فعال کارگری می‌گوید؛ بازنشستگان بعد از ۳۰ سال کار که بازنشسته می‌شود با حقوق بازنشستگی نمی‌تواند امرار معاش کند و هزینه‌های درمان خود را بپردازند.
 
«علی ترکاشوند» دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان ری به خبرنگار ایلنا گفت: با ۴ میلیون دریافتی ماهانه؛ بازنشستگان چگونه می‌توانند جوابگوی هزینه‌های خورد وخوراک، مسکن و در عین حال درمان خود باشند؟ با این حال شمار زیادی از بازنشستگان برای جبران هزینه‌های روزانه زندگی به دریافت انواع وام روی آورده‌اند.
 
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید بدانند که حقوق ۴ میلیونی پاسخگوی نیازهای یک بازنشسته نیست، گفت: حقوق به اندازه‌ای ناچیز است که هزینه درمان، آموزش و تفریحات سالم از زندگی افراد حذف شده و تنها به معیشت می‌پردازند بنابراین یک بازنشسته مجبور می‌شود برای تامین نیازهای حداقلی رورانه خود مانند خوراک، وام بگیرد. دریافت این وام‌ها در گذشته برای تامین مسکن و خرید کالا انجام می‌شد.
 
او با ابراز تاسف از وضعیت نامناسب اقتصادی مستمری‌بگیران گفت: شرایط اقتصادی به اندازه‌ای نامناسب است که مردم با مشکلات بسیاری رو به رو هستند و در این بین بازنشستگان که مستمری ناچیزی دریافت می‌کنند، برای تامین نیازهای خانواده خود ناچار هستند به مشاغلی همچون سرایداری و نگهبانی روی بیاورند و بدتر اینکه برخی از این افراد دست نیاز به سوی مردم دراز می‌کنند.
 
ترکاشوند با بیان اینکه وضعیت اقتصادی به اندازه‌ای نامناسب است که در معیشت اقشار آسیب‌پذیر به ویژه بازنشستگان که تنها محل درآمدشان مستمری ماهیانه است تاثیرات منفی می‌گذارد، گفت: مسوولان باید بپذیرند که بازنشستگان در شرایط بدی به سر می‌برند.
 
این فعال کارگری با تاکید بر اینکه ثبات اقتصادی بسیار اهمیت دارد، گفت: اگر ثبات اقتصادی باشد، بازنشستگان و حقوق‌بگیران همه روزه شاهد تغییر قیمت‌ها که معیشت‌شان را با خطر رو به رو می‌کند، نخواهد شد. درواقع بازنشستگان درآمد دیگری ندارند که با استفاده از آن، توان تحمل تغییرات گسترده قیمت‌ها را داشته باشند.
 
او اضهار داشت: مسئولان کاری کنند که ثبات اقتصادی در جامعه حکمفرما شود تا بازنشستگان و اقشار حقوق‌بگیر بیش از این درگیر مشکلات معیشتی نباشند.
 
دبیر خانه کارگر با تاکید بر اینکه این وضعیت زندگی به هیچ وجه درشان یک بازنشسته نیست، گفت: اگر مسئولان تدبیری بیاندیشند تا یک بازنشسته بتواند کالاهای اساسی زندگی‌اش را تامین کند، هرگز به چنین مشکلاتی گرفتار نمی‌شود.