Uncategorised
ادامه و گسترش جنبش اعتراضی و اعتصاب رانندگان اتوبوس
انقلاب اسلامی در هجرت: جنبش اعتراضی مردم ایران که در پی افزایش قیمت نان و برخی موادغذایی دیگر آغاز گرفت ادامه دارد وگزارشها و تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی حکایت از گسترش آن دارد. همزمان با این اعتراضات، رانندگان اتوبوس شهری در تهران اعتصاب کرده و دست از کار کشیدند، شهرداری تهران اما به قصد سانسور اعتصاب رانندگان،آلودگی هوای تهران را علت تعطیلی و عدم تردد اتوبوسها اعلام کرده است . بنا بر خبرها،جو شدید امنیتی در بسیاری از شهرها بر قرار است.
در این میان باید هشیار بود، افراد وابسته به دستگاه های امنیتی با رخنه در صف معترضان سعی در به خشونت کشیدن آن و توجیه دخالت نیروهای سرکوب را دارند. همچنین با انتشار برخی فیلمها که تاریخ و محل آنها قابل تایید نیست اطلاعات صحیح را مخدوش و بی اعتبار می نمایند.
به گزارش بی بی سی،آخرین تصاویر نشاندهنده تظاهرات در گلپایگان در استان اصفهان است که از جمله با شعار "رئیسی حیا کن، مملکت را رها کن"، "رضا شاه، روحت شاد"، و "توپ، تانک، فشفشه آخوند باید گم بشه" همراه بود.
همچنین گزارشهایی از تجمع و تظاهرات در چند شهر دیگر از جمله جونقان و کازرون وجود دارد که بیبیسی مستقلا آنها را تایید نکرده است.
یک شب پیشتر هم تصاویر متعددی از تظاهرات در شهر کرد منتشر شده بود که در آن شعار "مرگ بر دیکتاتور" شنیده میشد و سرکوب نیروهای امنیتی را به دنبال داشت.
یک کاربر در بروجرد، در استان لرستان، در ویدئویی میگوید ماموران در ورودی و سایر نقاط شهر حضور گستردهای دارند در حالی که این شهر محل تظاهرات نبود.
همچنین حضور گسترده نیروهای ضدشورش در نیشابور گزارش شد. تصاویری هم از وسایل نقلیه یگان ضدشورش در میدان آزادی تهران منتشر شده است که گفته میشود به طرف مرکز پایتخت میروند. در برخی تصاویر این نیروها در اطراف ساختمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در تهران دیده میشوند.
بسیاری در ایران ابتدا هفته پیش به دلیل گران شدن قیمتها و وضعیت سخت اقتصادی به خیابانها آمدند و اعتراض کردند. همزمان با این اعتراضها دسترسی به اینترنت محدود یا قطع شده است.
این اعتراضات با برخورد خشن نیروهای امنیتی مواجه شد و بسیاری از معترضان دستگیر شدهاند.
ویدیوهایی هم از تیر خوردن شماری از معترضان در شبکههای اجتماعی دست به دست شده است.
"۱۵۰۰ تصویر" که خبر اعتراضات ایران را پوشش می دهد روز چهارشنبه تصاویری از درگیری مردم و ماموران امنیتی در مراسم خاکسپاری بهروز اسلامی منتشر کرد که گفته میشود در اعتراضها در باباحیدر در استان چهارمحال و بختیاری کشته شده است.
کمپین حقوق بشر ایران در گزارشی مینویسد: "به گزارش منابع غیرحکومتی و اطلاعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تاکنون در اعتراضهای سراسری ۵ تن کشته شدهاند که کشته شدن دو تن از آنها را منابع حکومتی هم تأیید کردهاند. هادی سعادتپور در شهر هفشجان و علی غالبی حاجیوند در شهر اندیمشک، شهروندانی بودند که مقامات کشته شدن آنها را تایید کردند. بنابر گزارشهای غیررسمی، امید سلطانی در اندیمشک، حمید قاسمپور و بهروز اسلامی در فارسان نیز در اعتراضات به گرانی کشته شدند."
براساس این گزارش هادی قائمی، مدیر این سازمان، گفت: "تداوم و گسترده شدن اعتراضات سراسری در ایران و تشدید سرکوب حکومتی نه تنها نگرانی درباره تکرار کشتار مردم معترض در آبان ۹۸ را بیشتر کرده، بلکه بدل به فرصتی برای حاکمیت شده تا صداهای مخالف و منتقد را سرکوب کند."
دولت روز چهارشنبه مدارس، دانشگاه ها و ادارات را "به دلیل آلودگی هوا" تعطیل اعلام کرد. منتقدان میگویند که در هفتههای اخیر علیرغم آلودگی، شهر تعطیل نشده بود بنابراین مظنون هستند که هدف، جلوگیری از تظاهرات احتمالی باشد.
بنابه گزارشها تمامی مدارس تهران چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت هم تعطیل اعلام شده است.