Uncategorised
همسر احمدرضا جلالی خواستار تلاش اتحادیه اروپا برای آزادی او شد
«احمدرضا جلالی پزشک و پژوهشگر ایرانیسوئدی در آستانه اجرای حکم اعدام قرار دارد. همسر این پزشک و محقق ایرانی – سوئدی که به اتهام جاسوسی در ایران محکوم به اعدام شده است، از اتحادیه اروپا خواست که برای آزادی او تلاش کند.»
ویدا مهرنیا، همسر احمدرضا جلالی در مصاحبه با شبکه دوم تلویزیون آلمان از تمامی کشورهای اروپایی خواست تا برای نجات همسرش "اقدام فوری" انجام دهند. او گفت، " «امیدوارم اتحادیه اروپا بتواند قاطعانه عمل کند و احمدرضا را به خانه بازگرداند.اگر همسرم را اعدام کنند همه کشورهای اروپایی مسئول هستند".
وی افزود که اتحادیه اروپا «نباید اجازه دهد که یک مرد بیگناه به چنین شیوه غیرانسانی کشته شود».
آقای جلالی سال ۲۰۱۷ به اتهام جاسوسی در ایران به اعدام محکوم شد، اتهامی که دولت سوئد و حامیان او آن را رد کردهاند.
احمدرضا جلالی پیش از دستگیری در ایران برای موسسه پزشکی کارولینسکا در استکهلم کار میکرد. او سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) در جریان سفر به ایران برای شرکت در سمیناری که در آن دعوت شده بود، دستگیر شد.
یک سال پس از دستگیری در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به اتهام جاسوسی و فساد فیالارض به اعدام محکوم شد. این حکم عینا در دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی تایید شد.
همزمان با برگزاری دادگاه حمید نوری دادیار سابق زندان گوهردشت به اتهام دست داشتن در اعدام گروهی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ که در سوئد تشکیل شد، قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که حکم اعدام جلالی را تا پایان اردیبشهت اجرا میکند.
رسانههای ایران گزارش داده بودند که او احتمال دارد روز شنبه اعدام شود، حکمی که مقامات ایران بر اجرای آن تاکید کردهاند. همسر احمدرضا جلالی میگوید که اما حکم اجرا نشد.
در پی اعتراضات گسترده به این حکم اما چند روز بعد سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت، درخواست شده که این حکم فعلا اجرا نشود و این درخواست در حال بررسی است.
دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه از تهران خواست که حکم اعدام وی را به حالت تعلیق دربیاورد و در نهایت آن را لغو کند.
حکومت ایران در سالهای اخیر تعداد زیادی از اتباع خارجی و ایرانیهای دوتابعیتی را به اتهامهای انتسابی گوناگون از جمله «جاسوسی» و «همکاری با دولتهای متخاصم» بازداشت یا مبادله کرده است.
این رویه حکومت بارها از سوی دولتها و سازمانهای حقوق بشری در سراسر دنیا محکوم و به «گروگانگیری» و «باجخواهی» با هدف «پیشبرد اهداف سیاسی» تعبیر شده است.
منبع خبر: سایتهای رادیو فردا و دویچه وله