Uncategorised
نفت برنت ٨٩.۴۲ دلار - کاهش باز هم بیشتر تولید نفت اوپک پلاس - کاهش تولید نفت فعلی ۲.۹ میلیون بشکه در روز

به گزارش ایسنا، کاهش تولید تصویب شده، تغییر اندکی در اهداف تولید اوپک پلاس محسوب میشود و با در نظر گرفتن این حقیقت که این گروه اکنون ۲.۹ میلیون بشکه در روز پایینتر از سهمیه تولید میکند، اقدام مذکور از نظر میزان عرضه به بازار بیاهمیت است اما تصمیمات روز دوشنبه، این پیام قوی را به بازار نفت ارسال کرد که این گروه آماده است در هر زمانی، دیدار کند و درباره هر میزان کاهشی که برای تثبیت قیمت های نفت مناسب به نظر برسد، تصمیم بگیرد.
این پیامی به بازار است که تحلیلگران به عنوان عزم اوپک پلاس و عربستان سعودی برای ادامه مداخله در بازار و جلوگیری از ریزش بیش از حد قیمت نفت از سطح فعلی، تفسیر میکنند.
در دیدار روز دوشنبه وزیران اوپک پلاس، تصمیم برای کاهش تولید به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز در اوت، با وجود مخالفت روسیه با چنین اقدامی، تصویب شد، در یک دیدار بسیار کوتاهتر دیگر، وزیران انرژی تولیدکنندگان اوپک پلاس با بازگرداندن سطح تولید هدف گذاری شده به سهمیه اوت موافقت و اعلام کردند افزایش تصویب شده در ماه پیش، تنها برای سپتامبر بود.
اما مهمتر از همه، اوپک پلاس تصمیم گرفت هر زمان که لازم باشد، برای اقدامات دیگر نشست فوق العاده برگزار کند. اوپک اعلام کرد در این دیدار، تصمیم گرفته شد از ریاست گروه خواسته شود هر زمان که لازم بود برای رسیدگی به تحولات بازار، نشست وزیران اوپک و غیراوپک برگزار شود.
با دادن اختیار برگزاری دیدار در شرایط فوقالعاده به شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و رئیس گروه اوپک پلاس، این گروه به بازار نفت این پیام را ارسال کرد که میتواند اگر لازم باشد، فوراً تولید نفت را کاهش دهد.
اگرچه کاهش تولید تصویب شده برای اکتبر، تغییری در عوامل عرضه و تقاضا نمی دهد، اما آمادگی اوپک پلاس برای مداخله در بازار، نشان میدهد عربستان سعودی و سایر اعضای پرنفوذ اوپک پلاس بر این باورند که قیمت های نفت در ماه های اخیر، به حد کافی ریزش کرده اند.
وارن پاترسون، مدیر استراتژی کالای بانک آی ان جی در این باره گفت: به نظر می رسد، اقدام اوپک پلاس تأیید میکند که سقف قیمت نفت برنت، پایینتر از ۹۰ دلار در هر بشکه نیست و به آمریکا که امسال اوپک را برای افزایش سریعتر تولید تحت فشار قرار داده است، پیام خوشایندی ارسال نمیکند. دولت آمریکا به نوبه خود درباره تصمیم اخیر اوپک پلاس، اظهارنظر کرد و کارین ژان پییر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید گفت: رئیس جمهور آمریکا به شکل روشنی اعلام کرده که عرضه انرژی باید تقاضا را برآورده کند تا از رشد اقتصادی حمایت کند و قیمت ها را برای مصرف کنندگان آمریکایی و مصرف کنندگان سراسر جهان، پایین تر برود. رئیس جمهور مصمم است همچنان به اقدامات لازم برای تقویت تأمین انرژی و کاهش قیمت ها ادامه دهد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، عربستان سعودی با پیام اخیرش، به ثبات بازار یا به عبارت دیگر، قیمت های بالاتر نفت برای اوپک پلاس فکر می کند. شاهزاده عبدالعزیز ماه گذشته اعلام کرده بود اوپک پلاس اگر به این باور برسد که کاهش تولید، ثبات را به بازار خواهد آورد، آماده است هر زمان و به هر شکلی، تولید نفت را کاهش دهد.
دبیر: فرزانه حسینیپور
مترجم: زهرا وثوقی
***
نفت برنت ٨٩.۴۲ دلار
ایسنا: قیمت نفت روز جمعه تحت تأثیر تهدید روسیه مبنی بر توقف صادرات نفت و گاز به بعضی خریداران، افزایش یافت، اما تحت تأثیر چشم انداز تیره تقاضا، در مسیر ثبت دومین کاهش هفتگی متوالی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۲۷ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۸۹ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۵ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید.
معاملات نفت برنت شب گذشته با ۱.۳ درصد افزایش و شاخص نفت آمریکا با ٢ درصد افزایش، بسته شد. هر دو شاخص روز چهارشنبه بیش از ۵ درصد سقوط کرده بودند و وست تگزاس اینترمدیت برای نخستین بار در یک ماه گذشته، از نظر فنی در وضعیت بیش فروش قرار گرفته بود.
تیا تِنگ، تحلیلگر شرکت "سی ام سی مارکتس" در این باره گفت: تصور میکنم ریزش قیمت نفت به دلیل بهبود فضای ریسک، فعلاً، متوقف شده است. دلار ضعیفتر و کاهش بازده اوراق قرضه هم از بهبود داراییهای پرریسک پشتیبانی کرده است. از نظر بنیادین، کاهش چشمگیر در ذخایر نفت استراتژیک آمریکا نشان میدهد کمبود عرضه همچنان مسئله برجستهای در بازارهای نفت فیزیکی مانده است، اما نگرانی ها نسبت به رکود اقتصادی، همچنان سنگینی می کند.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا به رویترز گفت: دولت بایدن سرگرم بررسی نیاز برای برداشت بیشتر نفت از ذخایر اضطراری این کشور پس از پایان برنامه فعلی برداشت در اکتبر، است.
یک مقام وزارت انرژی بعداً اعلام کرد، کاخ سفید پس از آزادسازی ۱۸۰ میلیون بشکه نفت که چند ماه پیش اعلام کرد، قصد ندارد در مقطع فعلی، برداشت جدیدی از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا را اعلام کند.
دولت بایدن امسال برای کمک به کاهش قیمت سوخت و مقابله با تورم انرژی، روزانه یک میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک فروخته است. این اقدام کمک کرد، قیمت بنزین در آمریکا هفته جاری به ٣ دلار و ۷۵ سنت در هر گالن در مقایسه با ۵ دلار در ژوئن، کاهش پیدا کند، اما همچنین باعث شد ذخایر نفت اضطراری آمریکا به پایین ۴۵۰ میلیون بشکه سقوط کند که پایینت رین میزان از سال ۱۹۸۴ است.
هر دو شاخص در مسیر ثبت حدود ۴ درصد کاهش هفتگی هستند. قیمت ها هفته جاری در مقطعی، به پایین ترین رکورد از ژانویه سقوط کردند.
عاملی که مانع سقوط بیشتر قیمتها بود، تهدید روسیه بود که هشدار داد صادرات نفت به هر کشوری که از تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه حمایت کند را متوقف خواهد کرد. همچنین اوپک پلاس کاهش سطح تولید اکتبر را به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز تصویب کرد و دورنمای رشد تولید نفت آمریکا، ضعیفتر شد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز پنج شنبه پیش بینی کرد تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۲، به میزان ۵۴۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده و به ۱۱.۷۹ میلیون بشکه در روز می رسد که کمتر از پیش بینی اولیه رشد تولید به میزان ۶۱۰ هزار بشکه در روز است.
تحلیلگران اظهار کردند: در پی دورنمای عرضه، ریزش بازار که میانگین ۵۰ روزه قیمت را به پایین میانگین ۲۰۰ روزه فرستاد، ممکن است بیش از حد بوده باشد، زیرا تقاضا در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، ممکن است فوراً بهبود پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، در حال حاضر، محدودیت ها در چین تشدید شده اند. شهر چنگدو روز پنجشنبه قرنطینه بیش از ۲۱ میلیون سکنه این شهر را گسترش داد و همزمان از میلیونها نفر در بخش های دیگر چین خواسته شد در ایام تعطیلات، به سفر نروند.
خبرنگار: زهرا وثوقی
دبیر: حسین غلامی