Uncategorised

طرح تازه‌ مجلس ایران برای نظارت بر فضای مجازی و برخورد با «سلبریتی‌ها»

majazi
حسینعلی حاجی‌دلیگانی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با روزنامه کیهان از طرح جدید مجلس برای نظارت و برخورد با «سلبیریتی‌ها» در فضای مجازی خبر داده است.
او درباره تازه‌ترین تلاش حکومت برای نظارت و کنترل محتوای فضای مجازی گفت «ما الان طرح‌هایی را در مجلس داریم که قوه قضائیه را مکلف کنیم در برابر مسئولیت‌هایی که متوجه افراد می‌شود وقتی که پیامی را در فضای مجازی منتشر می‌کنند. این در مورد افرادی است که نوعی وجهه اجتماعی دارند که به آنها سلبریتی گفته می‌شود».

او با اشاره به اعتراضات اخیرا در ایران گفت «در همین مسائل اخیر فلان بازیگر و یا بازیکن یک دروغ را منتشر می‌کند و با آن تمام امنیت روانی جامعه را به هم می‌ریزد».
در سال‌های گذشته حکومت ایران به دنبال نظارت بر فضای مجازی بود.
جمهوری اسلامی با تشکیل نهادها از جمله شورای عالی فضای مجازی و پلیس سایبری و تصویب طرح‌های مختلف از جمله «طرح صیانت» تلاش کرده بود تا کنترل فضای مجازی را به دست آورد.

سرانجام شهریورماه امسال، پس از ماه‌ها بحث و حاشیه‌ها در مجلس ایران بر سر طرح صیانت، شورای عالی فضای مجازی به ریاست ابراهیم رئیسی سه مصوبه این شورا را ابلاغ کرد تا به طور غیرمستقیم طرح صیانت که مدت‌ها درمجلس با دست‌انداز روبرو شده بود، به شکل تازه‌ای عملیاتی شود.
این در حالی است که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی وعده اینترنت آزاد داده بود. او امروز در دانشگاه تهران گفت «درباره اینترنت من در انتخابات حرفی زدم که گاهی هم بعضی‌ها میخواهند آن را یادآوری کنند! من خودم یادم هست! هرآنچه را که گفتیم به خاطر داریم. محدودیت‌های ایجاد شده به دلیل اخلال دشمن و ایجاد ناامنی است که در آن ایجاد کرد».

از زمان کلیدخوردن طرح صیانت که دسترسی به اینترنت آزاد را محدود می‌کند، بحث فیلترینگ هوشمند و کاهش پهنای باند شبکه‌های اجتماعی مجازی، مسدود‌سازی اینترنت و فیلتر اپلیکیشن‌های خارجی مطرح بوده است.
پیشتر، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران نیز فضای مجازی «ولنگار» توصیف کرده بود.
در هفته‌های گذشته برخورد امنیتی با چهره‌های شناخته شده و فعالان حوزه اینترنت و کارکنان استارتاپ‌ها یا شرکت‌های حوزه فناوری که به اعتراضات پیوسته بودند، در کنار کاهش سرعت و عدم دسترسی از جمله ابزارهای حکومت ایران برای مقابله با اعتراضات بود.

به نظر می‌رسد طرح جدید مجلس ایران که حسینعلی حاجی‌دلیگانی درباره آن توضیح داده است تازه‌ترین تلاش حکومت جمهوری اسلامی برای کنترل اطلاع‌رسانی آزاد و فضای مجازی است.
در همین مدت، برخی از اسناد هک شده رسانه‌های حکومتی حاکی از عدم استقبال شهروندان از پیام‌رسان‌های داخلی بود.

بنابر بولتن هک‌شده فارس ۲۴ درصد مردم اخبار و اطلاعات خود را از فضای مجازی به دست می‌آورند.
در همین بولتن آمده بود که ۱۲ هزار حساب کاربری پر طرفدار نیز در این مدت شناسایی شده‌اند و گروهی از سلبریتی‌ها و فعالان هنری و ورزشی نیز از سوی دستگاه‌ها امنیتی و اطلاعاتی دعوت و توجیه شده‌اند. ه
مچنین در این بولتن نوشته شده بود که ۶۰ درصد مردم به محدودیت اینترنت مخالف هستند.
.
منبع: بی بی سی