Uncategorised

بخشی از اخبار بازداشتها و زندان و ...

zendan rajaeiرضا عسکری سروش به ۴ سال حبس محکوم شد
خبرگزاری هرانا – رضا عسکری سروش، دانشجوی دانشگاه بوعلی سینا همدان، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب تهران به چهار سال حبس محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شوراهای صنفی دانشجویان کشور، رضا عسکری سروش به حبس محکوم شد.
بر اساس این حکم که توسط شعبه یک دادگاه انقلاب تهران به قضاوت قاضی برجسته و به صورت ویدیو کنفرانس برگزار و به آقای عسکری سروش ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به چهار سال حبس محکوم شد.
رضا عسکری سروش، دانش‌ آموخته‌ مهندسی صنایع دانشگاه بوعلی سینا همدان، پیشتر در تاریخ ۱۸ مهر توسط اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود بازداشت و سپس به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این شهروند بازداشتی نهایتا پس از گذشت بیش از ۵۰ روز از زمان بازداشت، به زندان تهران بزرگ منتقل شد. پیشتر نیز، زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهام وی، تعیین شده بود.
....................
اعتراضات سراسری؛ گزارشی از وضعیت ۷ شهروند بازداشتی در دهلران و ارومیه
خبرگزاری هرانا – طی روزهای اخیر، سورنا رامیار در ارومیه و همچنین پنج عضو یک خانواده به نام های علیرضا، محمودرضا، گلناز، فاطمه و امیرمحمد بیگ پور، در دهلران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بنا بر خبری دیگر، جهانگیر جهان آرایی دیگر شهروند بازداشتی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی در زندان کاشان به سر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۱، یک شهروند در ارومیه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
هویت وی، “سورنا رامیار ۲۰ ساله، فرزند هیبت، پیرو آئین یارسان، اهل قصرشیرین و ساکن شهرک زیبا شهر” برای هرانا احراز شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی به هرانا گفت: “روز گذشته، ماموران امنیتی بدون ارائه حکم قضایی، سورنا رامیار را که در مهمانی خانوادگی در ارومیه بود، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.”
از سوی دیگر، علیرضا بیگ پور، محمودرضا بیگ پور، گلناز بیگ پور، فاطمه بیگ پور و امیرمحمد بیگ پور، پنج عضو یک خانواده در دهلران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
از این میان، هرانا پیشتر در گزارشهایی به بازداشت آقای علیرضا بیگ پور و محمودرضا بیگ پور پرداخته بود. این شهروندان، علیرغم گذشت بیش از یک هفته از زمان بازداشت، کماکان در بازداشت و بی خبری به سر میبرند. امری که منجر به افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان در خصوص وضعیت آنها شده است.
 بنا بر خبری دیگر، جهانگیر جهان آرایی، علیرغم گذشت تقریبا چهل روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی در زندان کاشان به سر میبرد.
تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.
....................
گیلان؛ بازداشت یک زن به دلیل انتشار تصاویری در فضای مجازی
خبرگزاری هرانا – رئیس پلیس فتا استان گیلان از بازداشت یک زن در این استان به دلیل آنچه “انتشار تصاویر غیر متعارف” عنوان کرده، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، رئیس پلیس فتا استان گیلان از بازداشت یک زن در این استان خبر داد.
امیرحسین نقی‌ مهر در این رابطه مدعی شد: «این فرد در گیلان با ایجاد صفحه ای با هدف کسب درآمد در شبکه اجتماعی اینستاگرام، اقدام به بارگذاری تصاویر “غیر متعارف” میکرد. گرداننده این صفحه شناسایی و به پلیس فتا احضار شد.»
نفی مهر ادامه داد: «این زن ۲۱ ساله، برای سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی شد.»
در این گزارش به هویت شهروند بازداشتی و اتهامات مطروحه علیه وی اشاره ای نشده است.
........................
اعتراضات سراسری؛ گزارشی از بازداشت و آزادی ۲ نوجوان در قوچان
خبر گزاری هرانا – ثمین خان زاده و نسیم خان زاده دو خواهر نوجوان ساکن قوچان در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شدند. ثمین خان زاده پس از یک ماه و نسیم خان زاده پس از ساعاتی آزاد شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ثمین و نسیم خان زاده در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شدند.
یک منبع مطلع در این خصوص گفت: “ثمین ۱۷ ساله در تاریخ ۱ مهر بازداشت و پس از یک ماه با تودیع قرار وثیقه از زندان قوچان آزاد شد. وی در طول دوران بازداشت با مشکلات عصبی مواجه شده و پس از آزادی قرص آرام بخش مصرف میکند. همچنین نسیم ۱۶ ساله چندی پیش طی تماس تلفنی به حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی احضار و ساعاتی را در بازداشت بسر برد”.
تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این دو نوجوان اطلاعی در دست نیست.
....................
تداوم بازداشت؛ وضعیت پر ابهام فربد علوی، شهروند بهائی
خبرگزاری هرانا – خانواده فربد علوی، شهروند بهائی ساکن ساری علیرغم گذشت ۱۶ روز از زمان بازداشت از وضعیت او بی‌ خبر هستند. عدم پاسخگویی نهادهای امنیتی باعث افزایش نگرانی آنها شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فربد علوی، شهروند بهائی ساکن ساری علیرغم گذشت ۱۶ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشت و بی خبری بسر میبرد.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند در رابطه با آخرین وضعیت آقای علوی به هرانا گفت: “فربد علوی در طی تماس تلفنی که با خانواده اش داشته اعلام کرده در زندان اوین است. با مراجعه خانواده وی به این زندان، ماموران گفتند که اسم فربد در سیستم ثبت نیست. آنها به زندان تهران بزرگ مراجعه کردند و در آنجا هم اعلام کردند که آقای علوی آنجا نیست. این امر موجب نگرانی خانواده او شده است.”
به گفته این منبع مطلع، “علیرغم پیگیری های مکرر خانواده آقای علوی در رابطه با محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه فرزندانشان از مراجع قضایی و امنیتی، تاکنون مسئولان از ارائه پاسخ در رابطه با فرزند آنها امتناع می کنند. “
این منبع مطلع افزود: “در هفته گذشته ماموران امنیتی مجددا به محل کار آقای علوی مراجعه کرده و ضمن تفتیش، کارمند مغازه ایشان را هم بازداشت کردند. از محل نگهداری او هم اطلاعی در دست نیست.”
فربد علوی، شهروند بهائی ساکن ساری روز یکشنبه ۱۳ آذرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران ضمن تفتیش منزل، برخی از لوازم شخصی او از جمله تلفن همراه، لپتاپ و کتب وی را ضبط کرده و با خود بردند. وی پس از سه روز طی تماس تلفنی کوتاهی با خانواده و نزدیکانش، از انتقال خود به زندان اوین خبر داد.
یک منبع مطلع در این رابطه به هرانا گفته بود: “ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه صبح روز یکشنبه ۱۳ آذر، ماموران امنیتی با چهار ماشین سمند به منزل شخصی آقای علوی رفته و او را بازداشت کردند. ماموران پس از حدود سه ساعت به همراه آقای علوی به مغازه او رفته و آنجا را نیز تفتیش کردند.”
پیشتر نیز یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای علوی به هرانا گفته بود: “پرونده فربد به شعبه دوم دادسرای اوین به ریاست محمود حاج مرادی ارجاع داده شده است. خانواده وی طی روزهای اخیر جهت پیگیری وضعیت فرزندشان و کسب اطلاع از اتهامات مطروحه علیه وی به تهران آمده اند؛ اما علیرغم مراجعات مکرر آنها به دادسرا، مسئولان از ارائه پاسخی روشن به خانواده این شهروند بهائی خودداری می کنند.”
تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.
شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.