Uncategorised

مولوی عبدالحمید: باید به اعتراض گوش داد و به هر کسی نباید اتهام افساد فی الارض زد

Abdolhamid-molavi بی بی سی: مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های امروز، دوم دی، با اعتراض به نحوه برخورد با معترضان گفت: «جواب سنگ، گلوله نیست. کسی را که سلاحی برنداشته و کسی را نزده، نزنید. با کشتن و اعدام مردم و نشان دادن خشونت،‌ فقط مشکلات بیشتر می‌شود».
 
آقای اسماعیل‌زهی در اشاره به صدور احکام دادگاه‌ های انقلاب بر اساس برداشت خاصی از قوانین فقهی، مانند محاربه و افساد فی الارض گفت: «کسی که حرفی دارد، اعتراضی دارد، حرفش باید مورد توجه قرار بگیرد و او مفسد نیست».
 
او در ادامه خطبه‌ های امروز گفت: «شریعت اسلام قوانینی دارد و حاکمان و قضات و سایر مسئولان در چهارچوب اسلام می‌ توانند کار کنند. هیچ متهمی را نمی‌ توان زد، به زور از او اقرار گرفت و بدون این که انسانی را کشته باشد، اعدامش کرد».
 
امام جمعه سنی‌ های زاهدان در ادامه خطبه‌ ها با اشاره به اینکه قبل از جمهوری اسلامی هم دین بوده و بعد از آن هم خواهد بود و نباید دین را فدای حکومت کرد، گفت: «حکومت اسلامی مهم نیست، عدالت و آزادی و خدمت به مردم و رضایت آنان مهم است».
 
مولوی عبدالحمید همچنین خواهان بازگشت نظامی‌ ها به پادگان‌ ها شد و گفت: «آنها باید از میهن شان دفاع کنند، نه اینکه مردم خودشان را بزنند».
 
او چند روز پیش و در دیدار با علمای شوراهای اهل سنت سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه جمعه خونین زاهدان (هشتم مهر) از «قبل برنامه ریزی» شده بود، گفت مردم ما را «نظام زد، نه مأمور».
 
آقای عبدالحمید این واقعه را «ظلم بزرگی خوانده بود که در نوع خودش بی سابقه است».
 
در جمعه خونین زاهدان در حدود ١٠٠ نفر از معترضان پس از نماز جمعه زاهدان با تیراندازی مأموران حکومتی کشته شدند.
 
امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین با بیان اینکه بعضی‌ ها می‌ گویند، ولی امر می‌ تواند هر حکمی بدهد، گفت: «ولایت و حکومت به هر سطحی هم که برسد، باز در چهارچوب شریعت و قوانین اسلام و خداست و هیچ مصلحتی بالاتر از مصلحت اسلام نیست. مصلحت نظام باید تابع مصلحت اسلام و در چهارچوب آن باشد. مصلحت نظام نمی‌ تواند امر ناجایز خدا را جایز کند».
 
روح الله خمینی در سال‌ های اول پس از پیروزی انقلاب گفته بود برای حفظ نظام جمهوری اسلامی، حتی می توان اصولی از دین، مانند نماز و روزه و حج را هم تعطیل کرد.
 
بر اساس گفته‌ های آیت‌ الله خمینی: «حکومت... به معنای ولايت مطلقه ای [است] که از جانب خدا به نبی اکرم واگذار شده و اهم احکام الهی است و بر جميع احکام شرعيه الهيه تقدم دارد ... حکومت، که شعبه ای از ولايت مطلقه رسول الله است، يکی از احکام اوليه اسلام است؛ و مقدم بر تمام احکام فرعيه، حتی نماز وروزه و حج است».
 
امروز جمعه دوم دی ماه همچون سایر جمعه‌ های سه ماه گذشته در شهر زاهدان، تجمع اعتراضی برگزار شد. معترضان پلاکاردهای مختلفی که با دست نوشته شده بود را در دست داشتند.
 
«جواب سنگ تیر نیست»، «مرگ بر دیکتاتورترین دیکتاتور تاریخ»، «بمیری به نام و نمانی به ننگ» و «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، از جمله این شعارها بود.
 
آن ها مانند هفته‌ های گذشته شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر بسیجی» و «مرگ برسپاهی» دادند.
 
اعتراض به بازداشت و برکناری امام جمعه‌ های راسک و آزادشهر:
 
امروز مردم در شهر راسک استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به احضار و بازداشت مولوی عبدالغفار نقش بندی تجمع کردند.
 
مولوی عبدالغفار نقش بندی، امام جمعه موقت اهل سنت شهرستان راسک که پیشتر در بیانیه‌ ای خبر «تجاوز فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ» را تأیید کرده بود، هفته گذشته به دادگاه ویژه روحانیت مشهد احضار شد.
 
کانال تلگرامی منتسب به مولوی نقش بندی چند روز پیش اعلام کرده که: «هیچ اطلاعی از او در دست نیست».
 
ابراهیم کوچک زایی، فرمانده نیروی انتظامی وقت چابهار به تجاوز به یک دختر نوجوان در یکی از روستاهای اطراف چابهار متهم است. خبرها درباره این تجاوز که در تابستان امسال منتشر شد، به موجی از خشم و اعتراض در استان سیستان و بلوچستان دامن زد.
 
در جریان اعتراض‌های چند هفته اخیر نیز در مناطقی از این استان، هر از گاهی شعار «تجاوز، جنایت، ننگ بر این ولایت» شنیده می‌ شود که اشاره به اتهامات ابراهیم کوچک زایی دارد.
 
هفته گدشته مولوی عبدالحمید در پایان خطبه‌ های نماز جمعه از کشته شدن مولوی عبدالواحد ریگی نیز ابراز تأسف کرده بود. مولوی ریگی از چهره‌ های شناخته شده اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان و امام جماعت مسجد امام حسین خاش بود که توسط افراد ناشناس ربوده و کشته شد.
 
همچنین مولوی عبدالحمید در واکنش به حکم برکناری محمدحسین گرگیج از امامت جمعۀ آزادشهر گلستان، با ارسال نامه‌ ای به علی خامنه‌ ای، خواستار اتخاذ "تدبیر عاجل و حکیمانه جهت جلوگیری از بروز یأس و نا امیدی درمیان اهل سنت" شده بود.
 
در این نامه تصریح شده بود: «عزل ایشان (مولانا محمد حسین گرگیج) از امامت جمعه، موجب یأس و سرخوردگی جامعه اهل سنت شده و به هیچ وجه قابل توجیه و هضم نیست و تبعات جبران‌  ناپذیری برای وحدت مسلمین دارد. تمام زحمات ایشان که برای ملت ایران کشیده است، نادیده گرفته شده است».
 
جمعه هفته گذشته، نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان، محمد حسین گرگیج را از امامت جمعه آزادشهر عزل کرد که با واکنش و اعتراض مردم این شهر روبرو شد. عزل و نصب امامان جمعه در شهرها و مناطق اهل سنت، بر عهده شورای مشورتی اهل سنت انجام می‌ شود.