Uncategorised
صندوق بینالمللی پول: یک سوم اقتصاد جهان و نیمی از اقتصاد اروپا در سال ۲۰۲۳ دچار رکود میشود
به گفته رئیس صندوق بینالمللی پول، تا دو ماه آینده کار برای چین سخت خواهد بود، زیرا تاثیر این شرایط بر رشد اقتصادی چین منفی است. رئیس این نهاد بینالمللی گفته است که این موضوع به نوبه خود پیامدهای منفی برای رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت.
به گزارش رادیو فرانسه، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد در سال مسیحی جاری، یک سوم کشورهای جهان و نیمی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا دچار رکود اقتصادی خواهند شد.
به گفته رئیس صندوق بینالمللی پول، سالی که به تازگی آغاز شده «سختتر» از سالی خواهد بود که به پایان رسیده است. کریستالینا جورجیوا با این حال گفت که «آمریکا میتواند از این رکود اجتناب کند» و افزود که با تشدید دوباره همهگیری کووید در چین، دو ماه آینده برای اقتصاد این کشور «دشوار» خواهد بود.
این هشدار و خبر دلسردکننده برای اقتصاد جهانی را خانم جورجیوا روز یکشنبه، یکم ژانویه (۱۱ دی) در گفتگو با شبکه آمریکایی سیبیاس بیان کرد.
صندوق بینالمللی پول در آخرین پیشبینیهای خود که مربوط به اکتبر است، میان رشد اقتصادی جهان در سال جاری مسیحی را ۲.۷ درصد پیشبینی کرده است. این نهاد پیش از این نیز هشدار داده بود که بیش از یک سوم اقتصاد جهان دچار رکود میشود و ۲۵ درصد احتمال دارد که میانگین رشد تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳ کمتر از ۲ درصد باشد، چیزی که با تعریف «رکود» نزد صندوق بینالمللی پول منطبق است.
تابآوری آمریکا و آسیبپذیری شدید اتحادیه اروپا
رئیس صندوق بینالمللی پول با یادآوری این که ایالات متحده آمریکا توان فائق آمدن بر رکود سال جاری را دارد، گفت اقتصاد این کشور به لطف داشتن بازار کاری که همچنان پویاست، «به طرز چشمگیری انعطافپذیر و مقاوم» است.
وی افزود: اگر این تابآوری ادامه یابد، آمریکا میتواند در این سال بسیار سخت به جهان کمک کند.
رئیس این صندوق با این حال درباره اروپا هشدار داد: اتحادیه اروپا به شدت تحت تأثیر جنگ اوکراین قرار گرفته است و نیمی از اقتصاد آن در سال ۲۰۲۳ دچار رکود خواهد شد.
به گفته کارشناسان، دلیل این رکود اقتصادی ساده و مشخص است: تورم همچنان بالاست و این موضوع بانکهای مرکزی کشورها و بهویژه بانک مرکزی آمریکا را مجبور میکند تا نرخهای بهره خود را افزایش دهند. این موضوع با توجه به مغلوبه شدن جنگ در اوکراین، پیامدهای مالی مضری برای بقیه جهان دارد.
کریستالینا جورجیوا در این زمینه خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی سه قدرت بزرگ جهان یعنی آمریکا، چین و اتحادیه اروپا همزمان در حال کاهش است.
نگرانی برای چین
چین به تنهایی به یکی از دلایل ایجاد نگرانی برای اقتصاد جهانی بدل شده است. پس از دو سال که چین طرح قرنطینه کردن جمعیت خود در اجرای سیاست «کووید صفر» را اجرا کرد، اکنون با تصمیم دولت شی جینپینگ مبنی بر لغو کامل محدودیتها به افزایش شدید آمار موارد ابتلا در این کشور منجر شده و کشورهای دیگر جهان را نیز به هراس انداخته است.
به گفته رئیس صندوق بینالمللی پول، تا دو ماه آینده کار برای چین سخت خواهد بود، زیرا تاثیر این شرایط بر رشد اقتصادی چین منفی است. رئیس این نهاد بینالمللی گفته است که این موضوع به نوبه خود پیامدهای منفی برای رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت.
بانک جهانی که در سال ۲۰۲۲ برای چین رشد تولید ناخالص داخلی ۲.۷ درصدی را پیشبینی کرده بود، در ابتدای ماه دسامبر پیشبینیهای خود را اصلاح کرد.
اقتصاددانان به اجماع افزایشی حدود ۴.۸ درصد را برای اقتصاد چین در سال ۲۰۲۳ پیشبینی کردهاند، اما گسترش افسارگسیخته کووید در این کشور، همه چیز را بسیار نامشخص کرده است.