Uncategorised

خبرهایی در بارۀ جنبش مقاومت مردم ایران

Meissami-Farhad-1 رادیو فردا:
 
تدوین طرح ۱۰ تا ۱۵ سال زندان برای اظهارنظر انتقادی در ایران:
 
طرح مجازات ۱۰ تا ۱۵ سال زندان به همراه مجازات‌های دیگر برای اظهارنظر انتقادی و مخالف مواضع رسمی حکومت ایران به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
 
متن کامل «طرح الحاق یک ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده» به همراه اسامی نمایندگان امضاکننده آن، روز دوشنبه ۱۰ بهمن در رسانه‌های ایران منتشر شد.
 
بر اساس این طرح، اظهارنظر درباره هر موضوعی که در آن «نیاز به اظهارنظر مراجع رسمی است و هنوز اعلام نظر رسمی نشده» با مجازات فرد اظهارنظرکننده روبه‌رو خواهد شد.
 
مجازاتی نیز که برای فرد اظهارنظرکننده در نظر گرفته شده، اگر اظهارنظرش «از مصادیق افساد فی الارض نباشد» (که خطر مجازات اعدام را در پی دارد)، «مجازات درجه سه، مجازات نقدی معادل دو برابر خسارات وارده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، و پنج تا ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی و ممنوعیت از شغل و حرفه‌ای که منجر به شهرت آنها شده» است.
 
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، مجازات تعزیری درجه سه شامل «حبس ده تا پانزده سال» و «جزای نقدی از سیصد و شصت میلیون ریال تا پانصد و پنجاه میلیون ریال» است.
 
طراحان این طرح برای توجیه این مجازات‌ها مدعی‌اند که چنین اظهارنظرهایی «خلاف واقع» و موجب «اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع» می‌شود.
 
پیش از نهایی شدن این طرح، گزارش‌هایی از تلاش مجلس برای مجازات «سلبریتی‌های منتشرکننده اخبار غیررسمی» منتشر شده بود، اما متن نهایی این طرح نشان می‌دهد که دایره افرادی که در خطر مجازات‌های آن قرار می‌گیرند، بسیار گسترده‌تر شده است.
 
در متن نهایی طرح آمده: «هر شخصی که دارای موقعیت شغلی، اجتماعی، سیاسی، خانوادگی، علمی، فرهنگی و نظامی جامعه است» اگر «در سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها، مقالات، پیام‌ها و یادداشت‌های خود در فضای حقیقی یا مجازی ... مجاز نیست هر ابراز عقیده‌ای داشته باشد» و شامل این طرح خواهد شد.
 
حسینعلی حاجی دلیگانی، حسین جلالی، محمود نبویان، فاطمه رحمانی، پروین صالحی مبارکه، محمدرضا احمدی، احمد حسین فلاحی، قاسم ساعدی، حجت‌الله فیروزی، البرز حسینی، عبدالکریم جمیری، مجید ناصری‌نژاد، نصرالله پژمانفر، احمد محرم‌زاده یخفروزان، علی خضریان، حسین حق‌وردی، علی یزدی‌خواه، بهروز محبی نجم‌آبادی، علیرضا زندیان، مهدی روشنفکر، علی موسوی، کیوان مرادیان کوچکسرائی، حبیب آقاجری و محمد مولوی امضاکنندگان این طرح هستند.
 
آنان در مقدمه‌ای که برای طرح خود نوشته‌اند تاکید کرده‌اند که «هیچ‌کس را به دلیل داشتن عقیده نمی‌توان مجازات کرد منتها ابراز عقیده به صورت مطلقاً آزاد مجاز نیست.»
 
پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران در پی کشته شدن مهسا امینی، شمار قابل توجهی از شخصیت‌های شناخته‌شده اعم از هنرمندان و ورزشکار به وقایع جاری واکنش نشان دادند و از مردم حمایت کردند.
 
در واکنش به این موج گسترده، تعدادی از ‌آن‌ها نیز احضار، بازجویی، تهدید و بازداشت، ممنوع‌الکار و ممنوع‌الخروج شدند.
 
در آبان‌ماه، یک کمیته وابسته به خانه سینما فهرستی صد نفره از سینماگران و هنرمندان موسیقی و تئاتر تهیه کرد که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت یا ممنوع الخروج شده بودند.
 
این در حالی است که پس از آن نیز، ماموران جمهوری اسلامی چهره‌های مشهور دیگری از جمله ترانه علیدوستی را بازداشت کردند.
 
همچنین علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در یک سخنرانی این حمایت را «بی‌ارزش» دانست و از قوه قضاییه خواست درباره «اینکه موضع‌گیری آنها عناوین مجرمانه دارد یا نه» تصمیم‌گیری کند.
 
روزنامه کیهان وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی نیز خواستار محکوم شدن علی کریمی از چهره‌های مشهور فوتبال ایران که خارج از کشور به سر می‌برد، به دلیل حمایت از اعتراضات، به یک تا پنج سال حبس شد.
 
این روزنامه در تازه‌ترین شماره خود در مطلبی مدعی شد که فعالان سیاسی و چهره‌های معروف درباره احکام صادره علیه معترضان «شبهه‌افکنی» می‌کنند.
 
حصارکشی در غذاخوری دانشگاه‌ها به دانشگاه بهشتی رسید:
 
کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور که اخبار اعتراضات دانشجویی در ایران را پوشش می‌دهد، گزارش داد که حصارکشی در غذاخوری‌ های دانشگاه با هدف تفکیک جنسیتی این بار به دانشگاه بهشتی در تهران رسیده است.
 
این گزارش می‌گوید: «پس از جداسازی فضای سلف مختلط به وسیله‌ رفتار وحشیانه‌ ی حراست در اکثر دانشگاه‌ ها، اینبار در دانشگاه بهشتی شاهد نصب دیوار و پارتیشن برای جداسازی فضای مختلط و جلوگیری از حضور همگانی و مختلط دانشجویان در فضای بوفه‌ ها هستیم.»
 
گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور همچنین با تصاویری همراه است که این جداسازی جنسیتی در غذاخوری دانشگاه بهشتی را نشان می‌ دهد.
 
حصارکشی در غذاخوری‌ های دانشگاه‌ های مختلف ایران طی یک سال اخیر به موضوع مقاومت دانشجویان در برابر نیروهای حراستی در دانشگاه‌ ها که قصد دارند، سیاست تفکیک جنسیتی را اجرا کنند، تبدیل شده‌ است.
 
پیش از این دانشجویان دانشگاه گیلان با اعتراضات خود باعث شکست خوردن سیاست تفکیک جنسیتی در سلف این دانشگاه شده بودند. همچنین دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه که با «مخالفت مسئولین» برای حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف غذاخوری مواجه شده بودند، غذای خود را به نشانه اعتراض به صحن دانشگاه بردند که این اقدام استقبال فعالان دانشجویی و مدنی را در پی داشت.
 
درخواست نیلوفر حامدی از فرهاد میثمی برای توقف اعتصاب غذا:
 
نیلوفر حامدی، روزنامه‌ نگاری که به دلیل پوشش اخبار مربوط به جان باختن مهسا امینی، هم‌ اکنون در بازداشت به سر می‌ برد، در پیامی از فرهاد میثمی، فعال مدنی، خواست که به اعتصاب غذای خود در زندان پایان دهد.
 
خانم حامدی یکی از شش فعال مطبوعاتی و مدنی است که فرهاد میثمی با اعتصاب غذای خود درخواست آزادی آن‌ ها را کرده است.
 
او در پیامی از زندان که محمدحسین آجورلو، همسر خانم حامدی، آن را در شبکه‌ های اجتماعی منتشر کرده است، اعتصاب آقای میثمی را اگرچه «برحق» خوانده اما تأکید کرده که این اقدام جان او را در معرض خطر قرار داده است.
 
این روزنامه‌ نگار در پیام خود گفته است: «از صبح امروز که از وخامت وضعیت جسمانی شما مطلع شده‌ ام، این بندها تازه معنای واقعی زندان را به خود گرفته‌ اند، شما که بار دیگر بدن‌ تان را سپر دفاعی مطالبات جمعی کرده‌ اید: آگاهانه، بیدار و هوشیار».
 
او افزوده: «اما درخواست این خواهر کم‌ ترین از شما، پایان دادن به اعتصاب برحقی است که جان‌ تان را تحت خطر قرار است. باشد که از پس سیل سهمناک حوادث، از این دادگاه ننگ و نام، ایستاده در آستانه سپیده‌ دم، آزادی همه زندانیان سیاسی را شانه به شانه یکدیگر جشن بگیریم».
 
فرهاد میثمی یک ماه پیش در پیامی از زندان رجایی‌ شهر، ضمن اعتراض به اعدام معترضان، خواستار توقف اعدام‌ ها و آزادی فوری شش نفر از فعالان مدنی و سیاسی از زندان شد که محمد حبیبی (معلم)، ناهید شیربیشه (از مادران دادخواه)، رضا شهابی (از کارگران شرکت واحد اتوبوس‌ رانی)، بهاره هدایت (فعال دانشجویی) و مصطفی نیلی (وکیل دادگستری) پنج فعال دیگر هستند.
 
جعفر پناهی با قید وثیقه آزاد شد:
 
جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایران، شامگاه جمعه ۱۴ بهمن پس از نزدیک به هفت ماه حبس در زندان اوین با قید وثیقه آزاد شد.
 
تصاویر آقای پناهی پس از آزادی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد خانواده و دوستانش در مقابل زندان اوین او را در آغوش گرفته‌اند.
 
آزادی موقت این فیلم‌ساز تحسین‌شده ایران در سومین روز از اعلام اعتصاب غذای او صورت گرفته است. آقای پناهی روز چهارشنبه با انتشار یادداشتی اعلام کرد که در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده قضایی خود دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
 
او در این یادداشت نوشت: «قاطعانه اعلام می‌کنم‌ در اعتراض به رفتارهای فراقانونی و غیر انسانی دستگاه قضایی و امنیتی و این گروگان گیری محرز از بامداد روز دوازدهم بهمن دست به اعتصابات غذای خشک زده و تا زمان آزادی، از خوردن و آشامیدن هرگونه غذا و مصرف دارو امتناع می‌کنم.»
 
آقای پناهی تاکید کرده بود: «آن قدر در این وضعیت باقی خواهم ماند، تا شاید جسم بی‌جانم از زندان رهایی یابد.»
 
در روزهای اخیر، صالح نیکبخت، وکیل جعفر پناهی، خبر داده بود که با وجود نقض حکم شش سال حبس موکل خود از سوی دیوان عالی کشور، پرونده آقای پناهی با سه ماه تاخیر به دادگاه دیگری برای تجدیدنظر ارسال شد. به عبارتی این فیلم‌ساز از حق قانونی آزادی موقت محروم مانده بود.
 
جعفر پناهی ۶۲ ساله، یکی از شناخته‌شده‌ترین فیلمسازان ایرانی در سطح بین‌المللی، تیرماه امسال در حالی که همراه با گروهی از سینماگران برای پیگیری بازداشت محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد دو سینماگر بازداشت‌شده به دادسرای زندان اوین مراجعه کرده بود، خودش نیز بازداشت و زندانی شد.
 
زهرا رهنورد جسم تحلیل‌ رفتۀ فرهاد میثمی را «نماد ملت ایران» دانست:
 
زهرا رهنورد، از رهبران جنبش سبز ایران که در حصر خانگی به‌سرمی‌برد، روز جمعه ۱۴ بهمن با انتشار بیانیه‌ای به اعتصاب غذای فرهاد میثمی، فعال مدنی زندانی، واکنش نشان داد و جسم تحلیل‌رفته او را «نماد ملت ایران» توصیف کرد.
 
وی در این بیانیه نوشت: «پیکر دوپاره‌استخوانِ فرهاد میثمی، پزشک شریف و شجاع زندانی که با اعتصاب غذا و پیشکش جسم و جان خود در راه سعادت ملت، به مصاف ظلم و سرکوب رفته است، در حقیقت نماد ملت ظلم‌ستیز ایران است که از فقر و گرسنگی و سرکوب و زندانی‌کردن زنان و جوانان و شکاف‌های طبقاتی و قومیتی و جنسیتی و حجاب اجباری به نفس‌های آخر افتاده.»
 
خانم رهنورد همچنین با اشاره به تصاویر اخیر فرهاد میثمی آن را هشداری دانست به مسئولان جمهوری اسلامی تا شاید به اعتراضات او که «در حقیقت فریاد ملت است، پاسخ دهند».
 
انتشار تصاویر فرهاد میثمی از زندان با تن به شدت نحیف بر اثر اعتصاب غذای طولانی‌مدت، بازتاب گسترده‌ای را به دنبال داشته است.
 
فرهاد میثمی که از مرداد سال ۱۳۹۷ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به‌سرمی‌برد، به خاطر کنش‌های مدنی خود در مخالفت با حجاب اجباری به شش سال زندان محکوم شده است.
 
وی یک ماه پیش در پیامی از زندان رجایی‌شهر، ضمن اعتراض به اعدام معترضان، خواستار توقف اعدام‌ها و آزادی فوری چند نفر از فعالان مدنی و سیاسی از زندان شد.
 
محمد حبیبی (معلم)، ناهید شیربیشه (از مادران دادخواه)، رضا شهابی (از کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی)، بهاره هدایت (فعال دانشجویی)، مصطفی نیلی (وکیل دادگستری) و نیلوفر حامدی (خبرنگار)، فعالانی هستند که آقای میثمی خواستار آزادی آن‌ها شده است.
 
تجمع اعتراضی در سنندج:
 
در سنندج نمازگزاران تجمع کردند و شعار در اعتراض به بازداشت ماموستا ابراهیم و ماموستا لقمان که دوشنبه ۱۰بهمن ۱۴۰۱، بازداشت شدند، سر دادند.
 
۱۴ بهمن ۱۴۰۱، شعار «مرگ بر دیکتاتور» در تجمع سنندج در اعتراض به بازداشت ماموستا ابراهیم و ماموستا لقمان، داده شد. دوشنبه ۱۰بهمن، ماموستا ابراهیم کریمی، امام جماعت مسجد روستای «ننله» و ماموستا لقمان امینی، امام جماعت مسجد «چهار یار نبی» شهرستان سنندج بازداشت شدند.
 
شعار نویسی علیه رژیم ولایت فقیه:
 
با فرا رسیدن فصل سرما و بارش برف در بسیاری از شهرهای ایران، معترضان در ادامه اعتراض سراسری پس از جانباختن مهسا امینی، از برف نیز برای نوشتن شعار علیه حکومت و گرامی‌ داشت یاد کشته‌ شدگان استفاده می‌ کنند.
 
شیرین عبادی: قطار انقلاب تا به ایستگاه نهایی نرسد، متوقف نمی‌ شود
 
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل می‌گوید: مرگ مهسا امینی، «جرقه‌ ای» بود برای «پروسه برگشت ناپذیر انقلابی» که به گفته وی، به فروپاشی جمهوری اسلامی منجر خواهد شد.
 
خانم عبادی در گفتگو با رویترز افزود: «روند این انقلاب مثل قطاری است که تا به ایستگاه نهایی خود نرسد،‌ متوقف نخواهد شد».
 
جمعی از دانشجویان و دانش‌ آموختگان موسیقی جشنواره فجر را تحریم کردند:
 
جمعی از دانشجویان و دانش‌آموختگان موسیقی دانشگاه‌های ایران جشنواره حکومتی فجر را تحریم کردند و این جشنواره را «دهن‌کجی» حکومت به مردم ایران دانستند.
 
این دانشجویان و دانش‌آموختگان با انتشار بیانیه‌ای نوشتند: «امسال نیز در پی سرکوب گسترده‌ جنبش زن، زندگی، آزادی، کشتار حداقل ۵۰۰ نفر از هم‌میهنان و اجرای حکم ارتجاعی اعدام برای تعدادی از جوانان آزادی‌خواه وطن، برگزاری این جشنواره توسط حکومت، دهن کجی به ملت داغدار ایران است.»
 
آنان افزودند که بر این باورند «شرکت در جشنواره‌ حکومتی فجر دیگر هیچ توجیهی ندارد و آن را تحریم می‌کنیم».
 
این اقدام دانشجویان و دانش‌آموختگان موسیقی در حالی است که پیشتر بسیاری از هنرمندان دیگر رشته‌ها و حتی هنرمندان خارجی نیز جشنواره‌های حکومتی فجر را که به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب برگزار می‌شود، تحریم کرده‌اند.
 
این دانشجویان و دانش‌آموختگان تاکید کردند که حکومت همیشه از جشنواره فجر «استفاده تبلیغاتی» کرده است.
 
به گفته وی، اعتراضات در ایران پایان نیافته، بلکه شکل دیگری پیدا کرده است.
 
تجمع اعتراضی در زاهدان بعد از نماز جمعه:
 
جمعه ۱۴ بهمن ۱۴۰۱، در هجدهمین هفته از کشتار گروهی از مردم در زاهدان که به جمعه خونین زاهدان شهرت یافت، به‌ رغم جو امنیتی، اعتراض‌ ها در این شهر ادامه دارد. یک از شعارها «زندانی سیاسی، آزاد باید گردد» بود.
 
تجمع شهروندان گالیکش مقابل خانه مولوی گرگیج:
 
جمعی از شهروندان در اعتراض به تداوم فشارها بر مولوی محمدحسین گرگیج، روحانی سرشناس اهل سنت استان گلستان و امام جمعه برکنارشده آزادشهر، مقابل خانه او در شهر گالیکش تجمع کردند.
 
بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی، مردم در این تجمع که روز جمعه چهاردهم بهمن برگزار شد، شعارهایی در حمایت از این روحانی اهل سنت سر دادند.
 
این تجمع در حالی برگزار شد که مولوی عبدالحمید امام جمعه زاهدان در سخنرانی نمازجمعه خود بار دیگر از مولوی گرگیج حمایت کرد.
 
پیش از این نیز مردم گالیکش بارها مقابل خانه مولوی گرگیج تجمع کرده و خواستار رفع محدودیت‌ها علیه او شده بودند.
 
بر اساس گزارش‌ها، مولوی گرگیج شامگاه ۲۲ دی به صورت تلفنی به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد. درباره اتهامات و دلایل این احضار، اطلاعاتی منتشر نشده است. وی آذر پارسال به دلیل بیان سخنانی در نماز جمعه آزادشهر درباره ازدواج امام سوم شیعیان با شهربانو، دختر یزدگرد پادشاه ایران، از سمت خود برکنار شد.
 
پایین‌ کشیدن پرچم بزرگ رژیم ولایت فقیه:
 
در ویدئویی که امروز ۱۴ بهمن ۱۴۰۱، در پیام‌ رسان‌ ها منتشر شده، یک شهروند از پایین‌ کشیدن پرچم بزرگ جمهوری اسلامی در تهران، تصاویری تهیه کرده است.
 
اعتراض‌ها بعد از کشته‌ شدن مهسا امینی به‌ شیوه‌ های مختلف ادامه دارد، تخریب نماد‌های حکومتی از جملۀ این شیوه‌ ها‌‌ست.
 
نگرانی خانه سینما از سلامت جعفر پناهی و مژگان ایلانلو، فیلم‌ سازان زندانی:
 
خانه سینما با انتشار بیانیه‌ای درباره وضعیت سلامت جسمی جعفر پناهی و مژگان ایلانلو، فیلم‌سازان زندانی ابراز نگرانی کرد.
 
در متن این بیانیه ادامه حضور آقای پناهی و خانم ایلانلو در زندان، «خلاف مسیر قانونی» عنوان شده و ضمن «ابراز نگرانی شدید» از وضعیت سلامتی این دو سینماگر و جلوگیری از «هزینه‌های بیشتر» از مسئولان قضائی و امنیتی خواسته شده که آن‌ها را «سریع» و «بی‌قید و شرط» آزاد کنند.
 
جعفر پناهی ،کارگردان مطرح سینمای ایران که از اوایل تابستان امسال در زندان اوین محبوس است، ۱۲ بهمن با انتشار یادداشتی در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده قضائی خود، از آغاز اعتصاب غذای خشک خبر داد.
 
مژگان ایلانلو، مستندساز و فعال اجتماعی نیز که اواخر ماه مهر و به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
 
تجمع اعتراضی معلمان لنگرود در باب صدور حکم یک سال حبس تعزیری برای ٣ نفر از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان:
 
به دنبال صدور حکم یک سال حبس تعزیری برای سه نفر از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان، جمعی از معلمان شهر لنگرود به آن اعتراض کردند.
 
آنها در بیانیه‌ ای اعلام کردند که «اعتراضات مسالمت آمیز معلمان، به ویژه از اواخر دهه هفتاد، همواره با برخورد قهری مسئولان جمهوری اسلامی مواجه بوده است.»
 
در این بیانیه آمده است: «حاکمان نیز بارها و بارها مدعی شده‌اند که اعتراضات را حق ملت می‌دانند و معترضان را به رسمیت می‌شناسند، اما همانگونه که همه شاهد هستیم، مسئولان کشور در دوره های مختلف، با بی‌اعتنایی به این حق قانونی ملت، هر گونه صدای اعتراضی را سرکوب و معترضان را به اشد مجازات رسانیده‌اند.»
 
این بیانیه پس از آن صادر شد که محمود صدیقی‌پور، عزیز قاسم‌زاده و انوش عادلی سه نفر از اعضای کانون صنفی فرهنگیان گیلان به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.
 
تصویری از فرهاد میثمی زندانی سیاسی با شعار:
 
تصویر تازه‌ ای از فرهاد میثمی، زندانی سیاسی که در اعتصاب غذا به سر می‌ب رد، با کتاب‌ هایی در دست که این پیام را می‌ رسانند: «قدرت بی‌ قدرتان» در برابر، «استبداد»، «راه باریک آزادی» است.
 
کاری از علیرضا_درویش، نقاش و کارگردان انیمیشن ایرانی مقیم آلمان، در واکنش به تصاویر فرهاد میثمی، فعال مدنی که به‌ دلیل اعتصاب غذا در زندان، به شدت رنجور و لاغر شده است، ارائه شد.
 
فرهاد میثمی از مرداد ۱۳۹۷ در زندان است.
 
او به‌ دلیل اعتراض و مخالفت با حجاب اجباری به ۶ سال زندان محکوم شد.
 
هانا نیومن: ما باید برای افرادی همچون فرهاد میثمی راه نجات ایجاد کنیم، نه برای تروریست‌ های سپاه پاسداران و رژیم در ایران
 
هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، در واکنش به کاهش شدید وزن فرهاد میثمی، زندانی سیاسی بر اثر اعتصاب غذا، در توییتی نوشت که ما «باید برای افرادی همچون فرهاد میثمی راه نجات ایجاد کنیم، نه برای تروریست‌ های سپاه و رژیم کنونی».
 
ممانعت مأموران رژیم ولایت فقیه از ارسال و ورود کمک‌ های مردمی به خوی:
 
بر‌‌ اساس ویدئوی منتشر شده در شبکه‌ های اجتماعی، یک شهروند زلزله‌ زدۀ خوی با‌‌‌ ناراحتی خطاب به مسئولان می‌ گوید: «چرا جلوی خودروهای کمک‌ های مردمی را می‌ گیرید؟ مگر از اموال شخصی می‌ خواهید کمک کنید؟»
 
گزارش‌ هایی از ممانعت مأموران برای ارسال و ورود کمک‌ های مردمی به خوی منتشر شده است.
 
نماینده آلمان، کفالت رهبران سابق جامعه بهایی ایران را به عهده گرفت:
 
مارکوس گروبل، نماینده آلمان در امور آزادی‌های مذهبی، کفالت سیاسی مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، رهبران سابق بهایی را که در ایران زندانی هستند، پذیرفت.
 
آقای گروبل در عین حال خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط آن‌ ها شده است.
 
هشدار نماینده مجلس شورای اسلامی به علی کریمی درباره «تبعات اظهار نظرهای» او:
 
یک نماینده مجلس شورای اسلامی به علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران درباره «تبعات اظهار نظرهای نابجای» او هشدار داد.
 
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس روز پنج‌شنبه، ۱۳ بهمن درباره جزئیات این پیامدها چیزی نگفت اما با اشاره به تدوین طرحی که از آن می‌ توان با عنوان «مجازات سلبریتی‌های منتشرکننده اخبار غیررسمی» نام برد، گفت: «هر کسی که باعث می‌شود به آزادی دیگران آسیب بخورد باید پاسخ‌گو باشد.»
 
طرح مجازات ۱۰ تا ۱۵ سال زندان به همراه مجازات‌های دیگر برای اظهارنظر انتقادی و مخالف مواضع رسمی حکومت ایران، دهم بهمن به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد. بر اساس این طرح، اظهارنظر درباره هر موضوعی که در آن «نیاز به اظهارنظر مراجع رسمی است و هنوز اعلام نظر رسمی نشده» با مجازات فرد اظهارنظرکننده روبه‌رو خواهد شد.
 
پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران در پی کشته شدن مهسا امینی، شمار قابل توجهی از شخصیت‌های شناخته‌شده اعم از هنرمندان و ورزشکار به وقایع جاری واکنش نشان دادند و از مردم حمایت کردند. در واکنش به این موج گسترده، تعدادی از ‌آن‌ها نیز احضار، بازجویی، تهدید و بازداشت، ممنوع‌الکار و ممنوع‌الخروج شدند.
 
کمپین با عنوان «علیه فراموشی» برای بازداشتی ها و زندانی ها و شکنجه شده ها و به قتل رسیده ها:
 
کارزاری آنلاین در توییتر فارسی با استفاده از هشتگ «علیه فراموشی» به راه افتاده است که نام کسانی را که در سال‌ های بعد از انقلاب از سوی جمهوری اسلامی بازداشت، زندانی، شکنجه یا کشته‌ شده‌اند، یادآوری می‌کند.
 
کاربران توییتر فارسی این کارزار را برای مقابله با «عادی‌ سازی» شرایط از سوی جمهوری اسلامی پس از ماه‌ ها اعتراض در ایران که منجر به کشته و زخمی‌ شدن بسیاری از معترضان شد، به راه انداخته‌ اند.
 
هشتگ «علیه فراموشی» بیش از ۱۷۰ هزار بار توییت شده است.
 
نام‌های مجیدرضا رهنورد، محسن شکاری، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، چهار معترض جوانی که جمهوری اسلامی آنها را اعدام کرد، در کنار نام دیگر کشته‌شدگان اعتراضات همچون حمیدرضا روحی، نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیل‌زاده و دیگران در این توییت‌ها بارها تکرار شده است.
 
راه‌ اندازی کمپین برای آزادی سعید مدنی، جامعه‌ شناس برجسته:
 
شماری از دانشگاهیان ایرانی در کمپینی آنلاین خواهان آزادی سعید مدنی،‌ جامعه شناس شناخته‌شده زندانی در ایران شدند.
 
در بخشی از متن درخواست این کمپین که نزدیک به ۶۰۰ نفر آن را امضا کردند،‌ آمده: «ما گروهی از دانشگاهیان ایرانی به شدت نگران اقدامات جمهوری اسلامی در کنترل و سرکوب دانشگاهیان در ایران هستیم. ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط سعید مدنی و اطمینان از دسترسی او به خدمات پزشکی هستیم».
 
دادگاه انقلاب این استاد دانشگاه را به اتهام «تشکیل و مدیریت گروه‌های ضد انقلاب» و «تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران» به ۹ سال زندان محکوم کرده است.
 
آقای مدنی در دوران بازداشت خود مقاله‌ای با عنوان «صد سال و صد روز» نوشته و به نقش مهم زنان در اعتراضات اخیر ایران اشاره کرده است.
 
انتشار تصویر تازه‌ ای از حسین عابدینی کور شده با گلولۀ ساچمه‌ ای به چشم چپش اش:
 
حسین عابدینی، بیست ساله است. او با شلیک مستقیم گلوله ساچمه‌ ای به چشم چپش نابینا شد. زیر یکی از عکس‌ هایش نوشته است: «این چشم نابینا حقیقت تاریک این جهان را خواهد دید».
 
دوست حسین، لحظه‌ های بعد از این جنایت را روایت کرده است که با خط به خط‌ اش می‌ توان فهمید جمهوری اسلامی چه جنایتی را مرتکب شده است:
 
«روز ٣٠ شهریور بود که این اتفاق افتاد و حسین سریعاً به بیمارستان مراجعه کرد. اما بیمارستان قیامتی بود، از ازدحام افراد زیادی با چشم های خونی، ورم کرده و ترکیده و سوراخ شده.
 
تمام بیمارستان خون بود. فقط صدای گریه پدرها و مادرها شنیده می‌ شد. به خاطر دارم که از شدت درد و ترس، فشار حسین بسیار پایین آمده بود.
 
باورش سخت بود که چنین اتفاقی برای ما افتاد. اتفاق که نمی شود گفت، عین جنایت بود.
 
تمام شب به زخمی‌ ها اکسیژن وصل بود. تمام شب، صدای گریۀ مادران نمی گذاشت تا کسی بخوابد.
 
از چشم‌ های بچه‌ های زخمی و ساچمه خورده، فقط خون می‌ آمد.
 
آنقدر تعداد زخمی‌ ها زیاد بود که پرستارها نمی‌ رسیدند به آنها کمک کنند. سرشون خیلی شلوغ بود.
 
صبح که به حسین لباس اتاق عمل دادند– می‌ بایست چشمش عمل می‌ شد- سالن انتظار پر بود از بچه‌ هایی که چشم هایشان ساچمه یا پینت بال خورده بود.
 
پینت بال چشم خیلی‌ها را ترکانده بود و ساچمه در بعضی از بچه‌ ها به مغز رسیده بود.
 
حسین، تا الان سه بار جراحی شده است، اما متأسفانه هیچ نتیجه‌ ای نداشت. با این حال هنوز امید دارد و روحیه‌ اش را حفظ کرده است.
 
و در آخر بگویم که خیلی از بچه‌ هامان، متأسفانه هزینۀ عمل برایشان سنگین است.
 
لطفا به همه شان کمک کنیم».
 
به مقاومت این بچه‌ ها نگاه کنیم و فراموش نکنیم چه راهی را آغاز کرده‌ ایم. ما هنوز نام خیلی‌ ها را نمی‌ دانیم.
 
نظرت کامیلیا سجادیان در بارۀ اجلاس حکومتی زنان «تأثیر گذار»:
 
کاملیا سجادیان، مادر محمد حسن ترکمان، جوان معترضی که با تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی در بابل کشته شد، در اینستا گرام به برگزاری اجلاس حکومتی «زنان تاثیرگذار» در ایران واکنش نشان داده است:
 
«اگر منافق زد، چرا نام فرزند مرا به عنوان شهید مطرح نکردید؟ اگرمنافق زد، چراب ه من گفتید بگو تصادف بود؟ چرا همه جا جارنزدید که آهای دنیا، منافق بچه های این مملکت را مورد هدف قرارمی دهد. خوب بلد هستید دروغ بگویید، ولی دیگر دروغ هایتان هم دروغ نیست. به خدا اگر شیطان مقابلتان قرار بگیرد، در مقابل شما کم خواهد آورد، حال اجلاس زنان تأثیر گذار بگذارید، برای همه نمایش بازی کنید. این درحالی ست که وضعیت حجاب در آن اجلاس، خود نیاز به یک لشکر گشت ارشاد داشت، آن وقت برای کمترین بی حجابی بیشترین توهین ها و مجازات ها را اعمال می کنید. زنان تأثیر گذار و قوی در همین کشور وجود دارند و نفس می کشند، نیازی نداریم از چند کشور عقب افتاده که هنوز معنای زن، این فرشتگان آسمانی را نمی دانند، زنان تاثیر گذار وارد کنید. لطفاً جلوی واردات زنان مخرب و بدحجاب وب یگانه را بگیرید. زنان تأثیر گذا، همان مادران و دختران و همسران این سرزمین اند که دنیا نظیر مادر و زن ایرانی را نه دیده و نه حتی خواهد دید، همان زنانی که دراین کشور حضورشان دیده نمی شود. پس لطفاً دروغ هایتان را تمام کنید. همه، خفه شدیم از این همه دروغ».
 
محمدحسن ترکمان، 
سید محمد حسینی
 
محمد آرین‌ خو مربی و قهرمان کاراته بر مزار محمد مهدی کرمی:
 
محمد (محمود) آرین‌ خو مربی و قهرمان کاراته کُرد، بر مزار محمد مهدی کرمی می‌ گوید:‌ «به خاطر شادی یک عده‌ ای محمد مهدی کرمی و محمد حسینی را اعدام کردند».
 
محمد آرین‌ خو از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ عضو تیم ملی ایران بود.
 
آقای آرین‌ خو به عنوان سرمربی تیم ملی کاراته جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشته است.
 
بعد از کناره گیری از این سمت و تا امروز، بارها به عناوین مختلف جهت همکاری با فدراسیون‌ های کاراته در سال‌ های متمادی دعوت شده و مدیر تیم‌ های ملی کاراته جمهوری اسلامی ایران بوده است.
 
آقای آرین‌ خو از آغاز اعتراضات سراسری در ایران به دلیل واکنش‌ های تند خود به سیاست‌ های حکومت در ایران در برخورد با معترضان، بارها مورد تهدید نهادهای امنیتی قرار گرفته است.
 
محمد مهدی کرمی، متولد ۱۳۸۰ و کاراته‌ کار کُرد بود. او یکی از شرکت‌ کنندگان مراسم چهلم حدیث نجفی در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران بود که به ادعای دستگاه قضائی جمهوری اسلامی به‌ همراه ۱۵ نفر دیگر در مرگ یک بسیجی در درگیری‌ های آن روز نقش داشته است. او به‌ عنوان متهم ردیف اول پرونده شناخته شده بود. قوه قضائیه او را در ۱۷ دی ۱۴۰۱ به‌ همراه سید محمد حسینی، یکی دیگر از متهمانِ همین پرونده که او هم ورزشکار بود، اعدام کرد.
 
انتشار تصاویر فرهاد میثمی توسط علی کریمی:
 
علی کریمی، بازیگر سابق تیم فوتبال ایران در یک استوری اینستاگرامی، با انتشار تصاویر فرهاد میثمی، فعال سیاسی پس از اعتصاب غذا در زندان، نوشت: «تصاویری مشابه جنایت آشویتش نازی‌ها. ایجا اردوگاه مرگ جمهوری اسلامی است».
 
"آزادی" به روایت "جمهوری اسلامی":
 
حمید فرخ‌ نژاد، بازیگر، در واکنش به انتشار تصاویر فرهاد میثمی، زندانی سیاسی که اعتصاب غذا وی را به شدت نحیف کرده است، در استوری اینستاگرامش نوشت: «آزادی به روایت جمهوری اسلامی
 
تنبور نوازی بر مزار سپهر اعظمی:
 
پنجشنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۱؛ تنبور نوازی بر مزار سپهر اعظمی، از کشته‌ شدگان در اعتراض سراسری.
 
سپهر اعظمی، جوان ۲۳ سالۀ کرد یارسان، در مراسم چهلم حدیث نجفی از ناحیۀ سر هدف گلولۀ نیروهای حکومتی قرار گرفت و پس از ۳۳ روز که در کما به‌ سر برد، پانزدهم آذر ماه جان خود را از دست داد.
 
شعارهای شبانه در شهرک اکباتان تهران:
 
شامگاه پنجشنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، بانگ شعارهای شبانه در شهرک اکباتان تهران سر داده شدند.
 
اعتراضات مردمی در ایران پس از جان‌ باختن مهسا امینی همچنان به شیوه‌ های مختلف در جریان است.
 
به آتش کشیدن بیلبورد حکومتی تبلیغات «دهه فجر» و سالگرد «پیروزی انقلاب اسلامی»:
 
ویدئویی در شامگاه پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، از به آتش کشیدن بیلبورد حکومتی تبلیغات «دهه فجر» و سالگرد «پیروزی انقلاب اسلامی» در مشهد به دست معترضین، در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شده است.
 
ابراز نگرانی نهاد آزادی هنری مستقر در نیویورک نسبت به وضعیت جعفر پناهی:
 
یک نهاد حامی هنرمندان در معرض خطر و مستقر در نیویورک نسبت به وضعیت جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایرانی که در زندان دست به اعتصاب غذا زده، ابراز نگرانی کرده است.
 
گروه «بنیاد آزادی هنری» ضمن انتقاد از رفتار جمهوری اسلامی با جعفر پناهی و دیگر هنرمندان زندانی در ایران خواستار آزادی این کارگردان سرشناس شد.
 
رضا مظاهری،‌ یکی از بنیانگذاران این گروه گفته است: «مقاومت شجاعانه [پناهی،] فریاد عاجزانه برای عدالت است».
 
موج بازداشت‌ معترضان و «فضای به شدت امنیتی» در شهر آبدانان:
 
شهر آبدانان در استان ایلام پس از تظاهرات مردمی چهارشنبه شب و سرنگونی و تخریب مجسمه میدان بسیج این شهر، شاهد یورش نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به منازل بسیاری از شهروندان، بازداشت‌های گسترده و فضای به شدت امنیتی است.
 
سایت حقوق بشری هه‌نگاو و شبکه حقوق بشر کردستان از «فضای به شدت امنیتی» در شهر آبدانان به دنبال تظاهرات ضد حکومتی شامگاه چهارشنبه در این شهر گزارش دادند.
 
به گزارش هه‌نگاو روز پنج‌شنبه سیزدهم بهمن در جریان «حمله نیروهای حکومتی به منازل شهروندان در آبدانان دست‌کم شش تن به نام‌های مجید میرزایی، مجتبی سعیدی، محمد چراغی، امیرحسین نامدارپور، ذبیح‌الله جمادی و سامان مرادی‌وندان» بازداشت شدند.
 
این سایت حقوق بشری همچنین گزارش داد طی روز و شامگاه پنج‌شنبه بیش از ۱۰ تن از مردم آبدانان نیز به دست نیروهای امنیتی «ربوده شده‌اند اما تاکنون هویت آنها» احراز نشده است.
 
بازداشت‌ها در آبدانان پس از آن اوج گرفت که شامگاه چهارشنبه دوازدهم بهمن ماه جمعی از مردم آبدانان در اعتراض به بازداشت «سجاد مرادی‌وندان و آیت عارفی‌نیا» دو تن از جوانان این شهر به اتهام شرکت داشتن در اعتراضات آبان ماه، به خیابان آمدند.
 
معترضان در تظاهرات چهارشنبه شب آبدانان ضمن سردادن شعارهای ضد حکومتی خواهان آزادی فوری این دو شدند و اقدام به سرنگون کردن و تخریب مجسمه میدان بسیج کردند.
 
اعتراضات شبانه و تخریب تبلیغات «جشن حکومتی» در تهران، بندرعباس، اصفهان، رشت و مشهد:
 
مناطق مختلف شهر تهران از جمعه تهرانپارس، جمالزاده، نازی‌آباد، شریعتی، شهرک باقری و شهرک اکباتان و همچنین مناطقی از شهرهای بندرعباس، اصفهان، رشت، مشهد و تعداد دیگری از شهرهای ایران، شامگاه پنج‌شنبه سیزدهم بهمن ماه صحنه شعارهای شبانه ضد حکومتی و همچنین تخریب و آتش زدن بنرهای تبلیغات جشن حکومتی بودند.
 
در شهر تهران جمعی از معترضان شامگاه پنج‌شنبه در محدوده خیابان جمالزاده اقدام به سردادن شعارهای شبانه از جمله شعار «مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی» و «مرگ بر دیکتاتور» کردند.
 
معترضان همچنین در تهرانپارس واقع در شرق تهران نیز شامگاه پنج‌شنبه سیزدهم بهمن ماه به سردادن شعارهای شبانه علیه جمهوری اسلامی پرداختند. «مرگ بر دیکتاتور»، و «حکومت بچه‌کش نمی‌خوایم نمی‌خوایم» از جمله شعارهای شامگاه پنج‌شنبه در تهرانپارس بود.
 
جمعی از معترضان در نازی‌آباد، از محله‌های قدیمی جنوب تهران، نیز شامگاه پنج‌شنبه با سردادن شعارهای شبانه به اعتراضات خود ادامه دادند. معترضان در نازی‌آباد از جمله شعار «مرگ بر دیکتاتور»، «امسال سال خونه سید علی سرنگونه» و «خامنه‌ای ضحاک می‌کشیمت زیر خاک» سردادند.
 
شهرک اکباتان شامگاه پنج‌شنبه بار دیگر صحنه شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردم بود. معترضان در اکباتان شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای ضحاک» و «مرگ بر خامنه‌ای قاتل» سردادند.
 
جمعی از مردم نیز شامگاه پنج‌شنبه سیزدهم بهمن ماه باردیگر در شهرک باقری واقع در منطقه ۲۲ تهران اقدام به سردادن شعارهای شبانه و ضد حکومتی کردند. معترضان در این شهرک از داخل خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی خود شعار «مرگ بر دیکتاتور»، «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» و «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» سردادند.
 
شعارهای شبانه در بخشی از محلات مسکونی محدوده خیابان شریعتی تهران نیز شامگاه پنج‌شنبه ادامه یافت و معترضان در این منطقه از جمله شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر جمهوری اسلامی» سردادند.
 
مناطقی از بندرعباس نیز پنجشنبه شب شاهد شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردم معترض این شهر بود و از جمله معترضان در محدوده خیابان صمدو بندرعباس اقدام به سردادن شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» کردند.
 
شهر اصفهان نیز شامگاه پنج‌شنبه شاهد اعتراضات پراکنده و شعارهای شبانه بود و جمعی از مردم در منطقه گلسار رشت نیز اقدام به سردادن شعارهای شبانه علیه جمهوری اسلامی کردند.
 
معترضان در مشهد نیز شامگاه پنج‌شنبه اقدام به آتش زدن بنرهای تبلیغات جشن حکومتی «دهه فجر» کردند و از جمله بنرهای بزرگ نصب شده در یکی از پل‌های عابر در مرکز شهر مشهد را به آتش کشیدند.
 
واکنش‌های داخلی و خارجی به «تصاویر تکان دهنده» فرهاد میثمی در زندان:
 
انتشار تصاویری از فرهادی مٍیثمی، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری که در زندان دست به اعتصاب غذا زده، در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی را در پی داشته است.
 
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران تصاویر منتشر شده از کاهش وزن شدید فرهاد میثمی را «تکان دهنده» خواند، و نماینده آلمان در پارلمان اروپا، گفت که «به جای پیدا کردن راه نجات تروریست‌های سپاه و رژیم فعلی»، باید مردم ایران و افرادی چون فرهاد میثمی را نجات داد.
 
یک روز پیش از انتشار تصاویر کاهش وزن شدید فرهاد میثمی در اثر اعتصاب غذا، جعفر پناهی کارگردان مطرح سینمای ایران نیز از اوایل تابستان امسال در زندان اوین محبوس است، با ارسال یادداشتی از زندان اعلام کرد که از بامداد دوازدهم بهمن «در اعتراض به رفتارهای فراقانونی و غیر انسانی دستگاه قضایی و امنیتی» اعتصاب غذای خشک کرده است.
 
رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه تصاویر منتشر شده از فرهاد میثمی، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری که در زندان دست به اعتصاب غذا زده است را «تکان دهنده» خواند.
 
رابرت مالی در توییتی نوشته است: «تصاویر دکتر فرهاد میثمی، مدافع شجاع حقوق زنان که در زندان دست به اعتصاب غذا زده، تکان دهنده است. رژیم ایران به ناحق او و هزاران زندانی سیاسی دیگر را از حقوق و آزادی‌هایشان محروم کرده است. (جمهوری اسلامی) اکنون به ناحق جان او را تهدید می‌کند.»
 
هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، در واکنش به انتشار تصاویری از فرهاد میثمی که در پی اعتصاب غذا با کاهش وزن شدید مواجه شده است، در توییتی نوشت: «ما باید برای افرادی چون فرهاد میثمی راه نجات پیدا کنیم، نه برای تروریست‌های سپاه پاسداران و رژیم فعلی.»
 
دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک، نیز در توییتی با انتشار تصاویر کاهش وزن شدید فرهاد میثمی در زندان، یادآوری کرد که فرهاد میثمی «پزشک، نویسنده و فعال حقوق شهروندی در ایران به خاطر مخالفت با حجاب اجباری بازداشت شده» است.
 
این نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک با تاکید بر اینکه فرهاد میثمی از از چهار ماه پیش در اعتصاب غذاست، هشدار داد که «جان میثمی در خطر» است.
 
همزمان محمد مقیمی، وکیل فرهاد میثمی، هشدار داد که جان موکلش در خطر است. این وکیل پیشتر در اول دی ماه نیز اعلام کرده بود که «مطابق اعلام بهداری زندان وزن فرهاد میثمی به ۵۲ کیلو کاهش یافته و به علت مقاومت در انتقال به بند زندانیان خطرناک، ضرب و جرح شده است.»
 
مقیمی همان زمان با تاکید بر اینکه فرهاد میثمی «در اعتراض به کشتارهای اخیر در خیابان‌ها و قتل‌های حکومتی دست به اعتصاب غذا زده است»، گفته بود که با بی‌توجهی مقام‌های زندان و قوه قضائیه به اعتصاب غذای این زندانی سیاسی، جان میثمی در خطر است.
 
با این حال هشداری این وکیل در اول دی ماه تا قبل از انتشار تصاویر کاهش وزن شدید فرهاد میثمی در روز سیزدهم بهمن ماه مورد توجه قرار نگرفت.
 
«جمعی از دوستان و حامیان فرهاد میثمی» نیز با راه‌اندازی کارزاری اقدام به جمع‌آوری امضا برای نامه‌ای کردند که در آن آمده است: «ما شکنجه‌هایی را که فرهاد از سوی حکومت ایران متحمل شده محکوم می‌کنیم و به شدت نگران سلامت او بوده و ضمن حمایت کامل از خواسته‌های برحق و انسان دوستانه او، خواهان انتقال فوری فرهاد میثمی به بیمارستان و حفظ سلامتی همه زندانیان هستیم.»
 
در این نامه که تاکنون بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ امضا دارد، به مقام‌‌های جمهوری اسلامی هشدار داده شده است که با تداوم «نادیده انگاری حقوق اولیه و انسانی فرهاد میثمی، از تمام راه‌های قانونی برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی» استفاده خواهد شد.
 
اظهار نظر حامد اسماعیلیون در بارۀ انتشار تصاویر فرهاد میثمی:
 
حامد اسماعیلیون در واکنش به انتشار تصاویر فرهاد میثمی، زندانی سیاسی که اعتصاب غذا وی را به شدت نحیف کرده، جمهوری اسلامی را مسئول جان او و جعفر پناهی، فیلمساز شناخته‌شده‌ای که او هم در زندان دست به اعتصاب غذا زده، معرفی کرد.
 
حامد اسماعیلیون : دکتر فرهاد میثمی در اعتصاب غذا به شدت وزن کم کرده است و جعفر پناهی کارگردان سرشناس هم در آستانۀ آغاز اعتصاب غذای خشک است. هر دو در زندان هستند. مسئولیتِ جانِ فرهاد میثمی و جعفر پناهی با جمهوری اسلامی است. جای هیچ‌ یک از آن‌ ها و بسیاری دیگر، زندان نیست.