Uncategorised
اختلاف نظر دولت های اروپایی و امریکا دربارۀ نوع واکنش به غنی سازی ۸۳.۷ درصدی اورانیوم در فردو

روزنامه «وال استریت ژورنال»، در گزارشی از دو دستگی و اختلاف نظر بین دولت های اروپایی و ایالات متحده آمریکا درباره نوع واکنش به غنی سازی سطح بالای اورانیوم در ایران خبر داد.
بر اساس گزارش روز پنجشنبه ۱۱ اسفند، روزنامه وال استریت ژورنال، دیپلمات های اروپایی اقدامات ایران را عامل مرگ توافق ۲۰۱۵ می دانند.
«وال استریت ژورنال» همچنین نوشته است که کشورهای اروپایی خواهان آن هستند که ایران در نشست آتی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسماً محکوم شود و بر این باورند که دولت آمریکا به ریاست بایدن در خلاء تصمیم گیری قرار گرفته است و نه خواهان پایان دادن به توافق هسته ای ۲۰۱۵ «برجام»، و نه احیای آن است.
این روزنامه آمریکایی همچنین از تلاش آمریکا برای دسترسی به گزارش شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از محکوم کردن اقدام ایران در غنی سازی نزدیک به مرز ۹۰ درصدی، خبر داده است.
این خبر در حالی منتشر می شود که در روزهای گذشته با انتشار برخی جزئیات گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ذرات اورانیوم غنیسازی شده ۸۳.۷ درصدی در سایت هسته ای «فردو»، پنتاگون نیز هشدار داد که ایران فقط ۱۲ روز با تکمیل سوخت لازم برای ساخت بمب اتمی فاصله دارد.
با این وجود، بنا به گزارش وال استریت ژورنال، در حالی که بریتانیا، فرانسه و آلمان از یک مجازات عمومی برای رژیم تهران حمایت می کنند، دولت بایدن کماکان تمایلی به انجام این کار نداشته و به دنبال گفتگو با رژیم جمهوری اسلامی است.
گزارش ها حاکی از این است که دیپلمات های اروپایی به دلیل این نقض فاحش تعهدات برجامی از سوی ایران که پیشتر نیز اعلام شده بود، هیچ توجیه غیرنظامی ندارد، خواهان اعلام مرگ برجام هستند.
این نخستین بار نیست که اخباری مبنی بر تلاش ایالات متحده برای مماشات با جمهوری اسلامی منتشر می شود. پیشتر، روزنامه بریتانیایی «تلگراف» در گزارشی نوشته بود که برخی از دیپلمات های دولت جو بایدن بر دولت بریتانیا فشار می آورند تا به رغم حمایت وزارت کشور بریتانیا از قرار گرفتن سپاه پاسداران ایران در لیست سازمان های تروریستی، اینکار صورت نگیرد.
همزمان، مقامات اسرائیلی اعلام کرده اند که غنی سازی در سطح ساخت سلاح، یک خط قرمز است و تاکنون بارها نخست وزیر و وزرای خارجه و دفاع این کشور، از لزوم یک گزینۀ نظامی معتبر برای بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته ای، صحبت به میان آورده اند.
چهارشنبه ۱۰ اسفند، «آکسیوس» اعلام کرد که دو مقام ارشد اسرائیلی در گفتگو با مقامات آمریکایی به واشینگتن دی سی سفر خواهند کرد. پیشتر نیز وزیر خارجه اسرائیل، ایلی کوهن حین سفر به برلین گفته بود که در ملاقات با آنالنا بربوک، همتای آلمانی خود، موضوع قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمان های تروریستی را مطرح خواهد کرد.
گفتگوها در میان مقامات ارشد دولت های غربی و اسرائیل در حالی ادامه می یابد که به گفته تحلیلگران، از دیگر سو همکاری دوجانبه نظامی و فنی ایران با روسیه، بهطور فزاینده ای گسترش یافته و امکان پیشرفت بی سابقه ای را به ایران در برنامه هسته ای خود داده است.
همزمان با این پیشرفت نگران کننده، مقامات سپاه تاکنون چند بار اروپا و آمریکا را تهدید کرده اند. پیشتر امیر علی حاجی زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران و پس از او حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران در مصاحبه هایی تلویزیونی از توان ایران برای افزایش برد موشک هایش به ۲۰۰۰ کیلومتر خبر داده و در اظهارات تهدید آمیزی تصریح کرده اند که تاکنون به «احترام اروپا» این اقدام انجام نشده، و امیدوارند که اروپا «احترام خودش را نگه دارد».