Uncategorised

ادامۀ مسمومیت سریالی دانش آموزان دختر و .../ تروریست ها با عقاید متحجرانه و متعصبانه پشت این ماجرا؟

madaress dokhtaraneh روزنامه آرمان ملی: موضوع مسمومیت سریالی دانش آموزان دختر به یکی از مسائل این روزها جامعه تبدیل شده است. دیدگاه شما در این زمینه چیست؟ آیا امکان این وجود نداشت که پیگیری این موضوع قبل از فراگیری و گسترش آن صورت بگیرد که کار به اینجا کشیده نشود؟
 
محمود علیزاده طباطبایی (وکیل دادگستری، عضو "شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران"): مسئولان جامعه باید با صداقت مسائل مختلف را برای مردم بازگو کنند تا افکار عمومی در جریان امور قرار بگیرد. در موضوع مسمومیت دانش‌ آموزان دختر برخی مسئولان تاکنون به صورت شفاف مسائل  را برای مردم بازگو نکرده‌اند. مردم نیز متوجه این نکته شده‌اند که برخی حقایق در این زمینه به دلایل نامشخص گفته نشده است. ماجرای مسمومیت‌های دختران در مدارس از سه ماه قبل آغاز شده و  احتمالاً نهادهای امنیتی و اطلاعاتی متوجه شده‌اند که این اقدامات توسط چه کسانی انجام شده است. با این وجود مسئولان واقعیت‌های رخ داده در این ماجرا را هنوز برای مردم تشریح نکرده‌اند تا مردم متوجه شوند چه خطرهایی آنها را تهدید می‌کند. دولت و مسئولان باید مردم را محرم بدانند و واقعیت‌ها را برای آنها بازگو کنند. این موضوع قابل قبول نیست که مردم و فرزندان آنها با خطرهایی مواجه باشند، اما این خطرها برای مردم بازگو نشود. با توجه به اخبار و شواهد و قرائنی که درباره این ماجرا وجود دارد، باید عنوان کرد این گونه اقدامات سازمان یافته و برنامه‌ ریزی شده است و نمی‌ تواند غیر از این باشد. گروه‌ های منحرف از ابتدای انقلاب حضور داشتند و امروز نیز حضور دارند. به همین دلیل دولت باید هر چه سریع تر این گروه‌ ها را شناسایی کند و برخوردهای لازم را با آنها صورت بدهد.
 
برخی عنوان می‌ کنند، مسمومیت دانش‌آموزان در واکنش به اقدامات آنها در اعتراضات اخیر بوده است و گروه‌ های تندرو تلاش می‌ کنند با چنین اقداماتی مانع از تکرار رفتار دانش‌ آموز دختر شوند. این موضوع به چه میزان نزدیک به واقعیت است؟
 
محمود علیزاده طباطبایی: من به چنین موضوعی اعتقاد ندارم و معتقدم دولت و حاکمیت با چنین رویکردهایی مخالف هستند و اجازه نمی‌ دهن، برخی با چنین اقداماتی نظم و آرامش جامعه را بهم بزنند. به هر حال مهمترین هدف دولت و حاکمیت برقراری نظم و امنیت در جامعه است و تفاوتی ندارد چه کسی این نظم را مخدوش کند. در شرایط کنونی کسانی که چنین اقدامی انجام می‌ دهند، نظام و آرامش جامعه را بهم زده‌ اند که برخلاف خواست حاکمیت است. به همین دلیل نیز حاکمیت به دنبال این است که چه کسانی در شرایط خطیر کنونی دست به چنین اقداماتی می‌ زنند
 
چرا معتقدید این اقدامات برنامه‌ریزی شده و سازمان یافته است؟
 
محمود علیزاده طباطبایی: این اتفاقات از ابتدا به صورت برنامه‌ ریزی شده و سیستماتیک آغاز شد و ادامه پیدا کرد. اگر به جزئیات ماجرا دقت کنیم، متوجه می‌ شویم که از ابتدای این ماجرا همه چیز به صورت برنامه‌ ریزی شده و سازمان‌ یافته جلو رفته و به مدارس شهرهای مختلف کشور نیز سرایت پیدا کرده است. اگر یک اتفاق بود، نباید در مدارس و شهرهای دیگر مشابه آن تکرار می‌ شد. این در حالی است که موارد مشابهی در مدارس و شهرهای مختلف وجود دارند که هر کدام نیز با علائم مشابه همراه بوده است. در نتیجه باید چنین نتیجه‌ گیری کرد که این ماجرا یک اتفاق نیست و در پشت پردۀ آن، برنامه‌ ریزی و سازمان‌ دهی صورت گرفته است. این ماجرا ابتدا در قم آغاز شد و پس از اینکه در برخی مدارس این اتفاق رخ داد موضوع تا حدودی برای مسئولان جدی شد و پیگیری‌ های صورت گرفت. با این وجود پس از مدتی در این پیگیری‌ ها وقفه ایجاد شد تا دوباره شاهد تکرار این اتفاقات در مدارس دیگر در قم بودیم که علائم مشابهی نیز داشت. ماجرا از زمانی شکل جدی به خود گرفت که در شهرهای دیگری به جز قم نیز موارد مشابهی رخ داد و شهرهایی مانند بروجرد، اردبیل، ساری و به‌ تازگی تهران نیز با این اتفاق مواجه شدند. در نتیجه این یک برنامۀ از پیش تعیین شده بود که در صورت موفقیت‌ های اولیه باید ادامه پیدا می‌ کرد و به شهرهای دیگر کشور نیز سرایت می‌ کرد. همۀ این مسائل نشان می‌ دهند که ما با یک ماجرای برنامه‌ ریزی شده و سازماندهی شده، مواجه هستیم.
 
به چه میزان این ماجرا می‌ تواند مبتنی بر عقاید منحرف مذهبی باشد؟
 
محمود علیزاده طباطبایی: این احتمال درباره این ماجرا وجود دارد و محتمل است که گروه‌ های مذهبی منحرف با عقاید متحجرانه و متعصبانه پشت این ماجرا باشند. در گذشته نیز چنین گروه‌هایی در کشور وجود داشته که دست به اقدامات مشابهی زده‌اند که اغلب دارای عقاید انحرافی مذهبی بوده‌ اند. در ابتدای انقلاب نیز این گروه‌ ها وجود داشتند و برداشت متحجرانه و متعصبانه‌ای از اسلام داشتند و به همین  دلیل دست به کارهایی می‌ زدند که برای کشور و جامعه هزینه ایجاد می‌ کرد. این گروه‌ها در طول ۴۴ سال گذشته نیز به شکل‌ های مختلف در کشور وجود داشته و در مقاطع مختلف رفتارهایی از خود بروز داده‌ اند که در نهایت به ضرر منافع ملی تمام شده است. در نتیجه احتمال اینکه مسموم کردن دانش‌ آموزان دختر در مدارس نیز کار گروه‌ های مذهبی منحرف با عقاید خرافی و عقب‌مانده باشد وجود دارد. اغلب این گروه‌های متعصب و متحجر نیز با اصل حضور زنان در جامعه و عرصه عمومی مخالف بودند. هنوز هم این گروه‌ها وجود دارند و این احتمال وجود دارد که مسمومیت‌های دانش آموزان نیز کار همین گروه‌های تندرو  باشد. در ابتدای انقلاب برخی نیز با حضور زنان در عرصه عمومی مخالف بودند و عنوان می‌کردند این موضوع می‌تواند با دین در تضاد باشد. با این وجود با حضور حضرت امام (ره) و دیدگاه‌هایی که ایشان درباره ضرورت حضور زنان در عرصه عمومی جامعه داشتند زنان توانستند در زمینه‌های مختلف توانایی‌ های خود را بروز بدهند. شرایط به شکلی بود که بسیاری از کسانی که دارای دیدگاه متصلب مذهبی بودند با حضور زنان در جامعه مخالف بودند و دیدگاه‌هایی را بیان می‌کردند که در نهایت با مخالفت حضرت امام(ره) مواجه شد و حضرت امام(ره) اجازه نداد این افراد بتوانند مانع حضور زنان در عرصه عمومی شوند.
 
نهادهای امنیتی و اطلاعاتی همواره توانایی‌های خود را در زمینه‌های مختلف نشان داده‌اند و در اتفاقات پیچیده‌تر و دشوارتر نیز گره‌گشا بوده‌اند. چه اتفاقی رخ داده که پس از گذشته سه ماه از این حادثه همچنان نهادهای امنیتی نتوانسته‌اند مسببان اصلی این اتفاقات را بازداشت و گزارش آن را به مردم ارائه کنند؟
 
محمود علیزاده طباطبایی: من معتقدم با توجه به توانمندی‌ هایی که نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در کشور دارند، تاکنون عوامل اصلی این ماجرا شناسایی شده‌اند. این در حالی است که این نهادها باید هرچه زودتر جزئیات دقیق این ماجرا را برای افکار عمومی بازگو کنند تا مردم متوجه شوند پشت پرده این اتفاقات چه کسانی هستند. در شرایط کنونی آرامش روانی خانواده‌ها و فرزندان آنها از بین رفته و والدین نسبت به سلامتی فرزندان خود نگران هستند. این نگرانی نیز روز به روز در جامعه در حال بیشتر شدن  است و گستره وسیع تری پیدا کرده است. برخی خانواده‌ ها در هفته‌ های اخیر اجازه نداده‌ اند دختران آنها در مدارس حضور پیدا کنند. این در حالی است که با توجه به شرایط تحصیلی حضور آنها در مدارس ضروری است. این وضعیت نشان می‌ دهد که  باید هرچه سریع‌تر برخورد قاطع و قانونی با این افراد صورت بگیرد. در گذشته نیز موارد مشابهی مانند اسیدپاشی در اصفهان وجود داشته است. در این ماجرا نیز نهادهای امنیتی مسببان اسید پاشی را پیدا کردند. امروز افکار عمومی جامعه با این سؤال مواجه است که چطور نهادهای امنیتی که یک تروریست را در آسمان دستگیر می‌ کنند یا فردی را از قلب اروپا به منطقه می‌ آورند و بازداشت می‌ کنند، هنوز نتوانسته‌ اند مسببان این ماجرا را دستگیر کنند. این ماجرا نیز شباهت‌ هایی به ماجرا اسیدپاشی در اصفهان دارد که روی صورت دختران اسید می‌پاشیدند. بدون تردید این اتفاقات باعث نا امنی و برهم خوردن آرامش روانی جامعه می‌ شود و باید با آن برخورد شود.