Uncategorised
رافائل گروسی: توافق هسته ای ۲۰۱۵ اکنون به پوسته ای خالی تبدیل شده است
دویچه وله فارسی: گروسی می گوید، ایران گام هایی در راستای تعهدات خود برداشته است، اما "این یک فرض است". از نظر او برجام به "پوسته ای خالی" تبدیل شده است. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت، برای زمان ساخت بمب اتمی ایران، گزینه هایی در نظر گرفته ایم.
رافائل گروسی روز چهارشنبه ۲۲ مارس (دوم فروردین) با حضور در اندیشکده "شورای روابط خارجی" آمریکا در یک سخنرانی با احتیاط تمام گفت که پس از سفر به ایران و توافق حاصل شده، به نظر می رسد، پیشرفت هایی در راستای توافق با ایران در موضوع پروتکل حاصل شده است. او اما افزود: «باید منتظر ماند و دید که آیا این فرض و گمانه ای درست است یا نه».
وی با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اقدامات ایران در راستای عدول از تعهدات خود، گفت که توافق ۲۰۱۵ (برجام) اکنون به "پوسته ای خالی" تبدیل شده است.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین تصریح کرد که ناظران آژانس برای نظارت بر برنامه هسته ای این کشور در ایران حضور دارند تا نتیجه توافق های مذاکرات وین با راستی آزمایی های آنها به طور مضاعف قابل بررسی باشد.
گروسی با اشاره به کشف سه محل اعلام نشده ایران که آثار اورانیوم در آنها کشف شده است و فناوری های نوین برای اطلاع از چنین فعالیت ها و مکان هایی، هرگونه تلاش برای مخفی کاری در این عرصه ها را بسیار دشوار توصیف کرد.
او غنی سازی ۸۴ درصدی در ایران را منتفی نشمرد، ولی گفت که در چنین صورتی هم گزینه ای جز پیشرفت در رصد برنامه هسته ای ایران و محدود نگه داشتن دامنه فعالیت آن وجود ندارد.
وی گفت بر این اساس، آژانس فعالانه در رایزنی با همه طرف های درگیر در برجام مشارکت دارد تا به از سرگیری مذاکرات وین در چارچوب توافقی جدید کمک کند.
در خلال ماه های گذشته مناسبات ایران با آژانس چه به دلیل همکاری های ناکافی از سوی ایران در شفافسازی ابهامات در باره سه مکان یادشده، یا نوع فعالیت ها در فردو و احتمال غنیسازی ۸۴ درصدی در این تأسیسات دچار اختلال شده بود.
آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران دو هفته پیش و در پی سفر دو روزه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران، درباره توافق هایی درباره حل و فصل مسائل پادمانی صحبت کردند. در چارچوب این توافق قرار شده است که ایران داوطلبانه به ناظران آژانس اجازه دهد تا فعالیت های نظارتی خود برای فرایندهای راستی آزمایی را افزایش دهند.
قرار است در جلسات فنی دوجانبه نحوه اجرای توافق مشخص شود.