Uncategorised

اوکراین، روسیه را به استفاده از بمب‌ فسفری در باخموت متهم کرد

Bombe Fosfori

«اوکراین، روسیه را به حمله به شهر تحت محاصره باخموت با بمبهای فسفری متهم کرده است. در تصاویر ویدیویی پهپادی که ارتش اوکراین منتشر کرده، بخشی از شهر باخموت دیده می‌شود که در آتش می‌سوزد و به نظر می‌رسد فسفر سفید بر این شهر می‌بارد.»
 
سلاح‌های فسفر سفید ممنوع نیستند اما استفاده از آنها در مناطق غیرنظامی جنایت جنگی تلقی می‌شود.
در اثر این سلاح‌ها، آتشی ایجاد می‌شود که به‌سرعت منتشر می‌شود و خاموش کردنش کار بسیار دشواریست. روسیه متهم است که پیشتر از این تسلیحات استفاده کرده.
با اینکه ارزش راهبردی شهر باخموت زیر سوال است، اما روسیه ماه‌هاست که تلاش کرده این شهر را تصرف کند. مقامات غربی تخمین زده اند که هزاران تن از نیروهای مسکو در این حمله کشته شده‌اند.
 
وزارت دفاع اوکراین درحساب توییتری خود نوشت که این حمله «مناطق اشغال نشده باخموت را با مهمات آتش‌زا هدف قرار داده است.»
معلوم نیست این حمله چه زمانی رخ داده است. اما تصاویر منتشرشده - که ظاهراً توسط یک پهپاد نظارتی ضبط شده – ساختمان‌های بلند را نشان می‌‌دهد که در شعله‌های آتش فرو رفته‌اند.
 
تصاویر دیگر ویدیویی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده آتش‌سوزی بر روی زمین و ابرهای سفید را نشان می‌دهد که آسمان شب را روشن کرده.
 
مت مورفی خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید تجزیه و تحلیل ویدیویی که وزارت دفاع منتشر کرده، منطقه ای درست در غرب مرکز باخموت و نزدیک به یک بیمارستان کودکان را نشان می‌دهد. در حالی که تجزیه و تحلیل‌ها تأیید می‌کند که در این حمله از نوعی مهمات آتش‌زا استفاده شده با این حال استفاده از فسفر را نمی‌تواند تأیید کند.
پیشتر روسیه به استفاده از فسفر سفید در اوکراین از جمله در زمان محاصره ماریوپل در آغاز جنگ متهم شده بود.
 
مسکو هرگز به طور علنی به استفاده از این ماده اعتراف نکرده است و سال گذشته، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پس از اینکه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت از آن استفاده شده است، تاکید کرد که «روسیه هرگز کنوانسیون‌های بین‌المللی را نقض نکرده است».
 
فسفر سفید ماده‌ای موم مانند است که در دمای ۸۰۰ درجه سانتیگراد می‌سوزد و در تماس با اکسیژن مشتعل می‌شود و دود روشن ایجاد می‌کند.
این ماده شدیدا چسبنده است و به دشواری از بین می‌رود و در هنگام برداشتن باندپیچی‌ها می‌تواند از نو مشتعل شود.
 
روسیه کنوانسیون شماری از تسلیحات متعارف را امضا کرده است. بر اساس این کنوانسیون استفاده از تسلیحاتی که برای آتش افروزی طراحی شده‌اند در مناطق غیرنظامی ممنوع است.
به گفته دیده‌بان حقوق بشر، این ماده شیمیایی «در ۱۵ سال گذشته مکرراً» از جمله توسط نیروهای آمریکایی علیه ستیزه‌جویان داعش در عراق و سوریه استفاده شده است.
 
این حمله یک روز پس از آن صورت گرفته که فرمانده گروه شبه‌نظامی واگنر روسیه گفت که نیروهایش را به‌دلیل کمبود مهمات در دهم ماه مه (چهار روز دیگر) از باخموت خارج خواهد کرد.