Uncategorised
تقابل حاکمیت با مخالفان حجاب؛ پلمب دستکم ۷۷ هتل و اقامتگاه بومگردی
«پلمب اماکن صنفی و تجاری به اتهام «عدم رعایت حجاب» و همچنین ارایه خدمات به مراجعان با پوشش اختیاری، به تعطیلی دستکم ۷۷ هتل، مرکز گردشگری و اقامتگاه بومگردی منجر شده است.»
ایران وایر: بر اساس آنچه ، معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور گفته که چهار استان اصفهان، تهران، لرستان و گلستان در صدر «پلمب مراکز گردشگری» قرار دارند و ۵۲ درصد از تاسیسات گردشگری پلمب شده «اقامتگاههای بومگردی» بودهاند.
روز یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ روزنامه اعتماد با انتشار گزارشی از ابعاد گسترده پلمب واحدهای صنفی و گردشگری در ماههای گذشته از پلمب شماری زیادی واحدهای گردشگری همچون هتل، اقامتگاه بومگردی، سفره خانه سنتی و مرکز بینراهی به اتهام «رعایت نکردن شئونات اسلامی و حجاب» خبر داد.
این گزارش به نقل از معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور نوشت که «شغل بالغ بر ۷۵۳ نفر از کارکنان این واحدهای گردشگری» به طور مستقیم تحت تاثیر پلمب این واحدها قرار گرفته است.
بررسیها نشان میدهد که ۲۷.۵ درصد از مجموع پلمبها در استان اصفهان بوده و تهران، لرستان ، گلستان و کرمان به ترتیب بیشترین تعداد مراکز اقامتگاهی گردشگری پلمب شده در کشور را به خود اختصاص دادهاند.
اسماعیل برات همچنین گفته است در میان مکانهای اسکان مسافران بیش از هر چیز «اقامتگاههای بومگردی و سفرهخانههای سنتی» توسط ادارات اماکن و به دلیل ارائه خدمات به مشتریای که حجاب اجباری را مراعات نمیکنند تعطیل شدهاند.
این گزارش با اشاره به تبعات اقتصادی و ضرر و زيانهای مالی، «برخوردهای قهری» به اتهام «عدم رعایت حجاب» برای واحدهای صنفی، تاکید کرده است که «نتايج منفی بسيار» این برخوردها و اثری بر بخش گردشگری کشور میگذارد با گذر زمان معلوم خواهد شد.
پلمب کسب و کارها به دلیل عدم رعایت حجاب توسط خدمات گیرندگان یکی از ابزارهای سرکوب نهادهای انتظامی و امنیتی حاکمیت برای بازگرداندن وضعیت پوشش در ایران به شرایط پیش از اعتراضات زن زندگی آزادی است.
این در حالی است که شمار زیادی از حقوقدانان این اقدام را غیرقانونی توصیف کرده و به خطراتی که برای اقتصاد کشور دارد اشاره کردهاند.
از جمله محسن برهانی، وکیل و حقوقدان، «پلمب واحدهای صنفی به دلیل بیحجابی» را «گروگانگیری حيات اقتصادی جامعه» توصیف کرده و تاکید کرد که «پلمب واحدهای صنفی مرزهای غيرقانونی بودن را درنورديده است» و «پلمب» به ابزاری «برای برخورد غيرقانونی» تبدیل شده است.
روزنامه اعتماد در این زمینه نوشته است که «زنگ خطر» آثار بلندمدت و ناديده گرفته شده این نوع برخوردها با صاحبان کسب و کارها به صدا درآمده است.
این گزارش همچنین تایید کرده که «پلمب پی در پی مراكز مجاز، موجب رونق واحدهای غيرمجاز خدماتی و اقامتی شده و مسافران به دليل «برخورد با بیحجابی در مراكز دارای مجوز» ميلی به استفاده از خدمات آنها ندارند و به سوی مراكزی كه نظارتی بر فعاليت آنها وجود ندارد، هدايت شدهاند.
اعتماد به نقل از مدیران چند اقامتگاه بومگردی نوشته که به دلیل پلمب شدن اقامتگاههایی که مدیریت میکنند «هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ اعتباری » حرفه آنها به شدت آسیب دیده و یکی از آنها نیز گفته است ماموران «هنگامی كه مسافران در حال استراحت در اتاقشان بودند برای پلمب آمدند و اين موضوع تنش زیادی برای مسافران و مديران اقامتگاه در پی داشت.»
روزنامه اعتماد در این گزارش افزود: «بسياری از افرادی که به اميد بهبود اوضاع و ايجاد اشتغال» از شهرهای بزرگ و حتی كشورهای ديگر به زادگاه خود بازگشته و اقدام به راهاندازی اقامتگاه گردشگری کرده بودند حالا «نااميدانه از پشيمانی میگويند و اينكه اميدواریشان به بهبود اشتباه بود.»
عزتالله ضرغامی از چهرههای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و وزیر فعلی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیش از این گفته بود که «پلمب مراکز اقامتی ضربه مهلكی به صنعت گردشگری كشور» است.
این در حالی است که وزارتخانههای دیگری که مجوزهای خود را از وزارت میراث فرهنگی دریافت میکنند ورود و حضور افراد بدون حجاب را در موزهها و مجموعههای تحت پوشش خود را «ممنوع» اعلام کردهاند.
مردادماه سال جاری مديركل ميراث فرهنگي استان تهران، در بخشنامهای، مراكز تحت پوشش این اداره را موظف کرد «مصوبه ستاد عفاف و حجاب وزارت كشور مبنی بر برخورد قاطع با جرم كشف حجاب» را در این امکان اجرا کنند.
مطابق اطلاعات منتشر شده «ضابطين قضایی به مديران مراكز اقامتی اعلام كردهاند از پذيرش زنانی كه ضوابط ابلاغی در مورد حجاب را رعايت نمیكنند، خودداری كنند.»
اقدامات فراقانونی در پلمب اقامتگاهها و مراکز اسکان گردشگران واکنش جامعه هتلداران ایران را نیز در پی داشته است.
کريم بيگی٬ از اعضای هياتمديره جامعه هتلداران کشور در واكنش به پلمب مراكز اقامتی گفته است: «نمیتوانيم با مهمان برخورد نامناسب كنيم. مبنای كار ما مهماننوازی است نه مهمانستيزی.»
پیش از این شماری از مدیران هتلها و اقاماتگاهها در نامهای سرگشاده خطاب به عزتالله ضرغامی وزير ميراث فرهنگی و گردشگری با اعتراض به پلمب واحدهای اقامتی، نوشتند: «امروز كه حجاب زنان در تمام عرصههای اجتماعی، بازتعريفی جديد را تجربه میكند و مصلحت كار به سختگيریهای پيشين نيست، چگونه صنعت مهماننوازی میتواند در واحدهای اقامتی تن به خلاف اين وضعيت دهد.»
علیرغم برخوردهای سرکوبگرانه حاکمیت همچون برخورد و بازداشت زنان به خاطر سر باز زدن از حجاب اجباری، توقیف خودروها، پیامکهای تذکر حجاب، و تشکیل پرونده قضائی برای زنان و همچنین پلمب مراکز گردشگری و دستور به عدم ارائه خدمات اجتماعی به زنان مخالف حجاب مبارزه مدنی زنان برای دستیافتن به حق انتخاب پوشش همچنان ادامه دارد.